Skocz do zawartości
Chaos

Nasza klasa - PurePC Power

Rekomendowane odpowiedzi

Co do tego że zagladają tam pedo, złodzieje, policja itd itd no i co takiego wyciągną ?ja adresu tam nie zostawiłem a resztę moich danych można wyciągnąć z wielu innych źródeł więc nie rozumiem paniki co poniektórych.

A podział jest bez sensu, bo dla mnie starzy wyjadacze już nie zaglądają na PurePC, no pozostało naprawdę niewielu. Powinien być podział bez "klas" jak już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzę, że zazdrościsz innym że mają więcej znajomych niż Ty :(

Heh, teraz to juz jest wyscig kto ma najwiecej "znajomych", dodaja ludzi ktorych widzieli moze raz w zyciu, albo to jest kumpla kolega wiec tez go moge dodac. Osobiscie mnie smiesza goscie z 200-300 znajomymi. Musza miec bardzo zywe zycie towarzyskie...

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, teraz to juz jest wyscig kto ma najwiecej "znajomych", dodaja ludzi ktorych widzieli moze raz w zyciu, albo to jest kumpla kolega wiec tez go moge dodac. Osobiscie mnie smiesza goscie z 200-300 znajomymi. Musza miec bardzo zywe zycie towarzyskie...

To fajnie masz. Nie wiem czy słyszałeś o czymś takim jak grono.net, w każdym razie tam też była taka mania dodawania znajomych, której nie uległem a mimo to, mam teraz grubo ponad 300 znajomych (prawie 400). I co śmieszę Cię? Chodziłem do szkół w 3 różnych miastach, i po prostu znam tylu ludzi, lepiej, gorzej ale znam i nie tak że "o widziałem go na ulicy pod blokiem to zaprosze" tylko znam i nie wiem co w tym widzisz dziwnego. Nie moja wina, że ty masz mniej :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co takiego wyciągną ?

Prawdziwe dane osobowe (imię nazwisko data urodzenia), listę znajomych, prawdziwy telefon numer gg, login i hasło - możliwe, że podobnych używasz gdzie indziej.

Reszta już zależy od świadomości - jeden sie sfotografuje na tle chaty inny na wczasach w drogim miejscu trzeci, na tle nowego merca, a jeszcze inny usunie konto bo uważa że to lekkomyślność podawać jakiekolwiek info na tacy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie dobrze złodziej może bez wychodzenia z domu, przeglądając allegro szukać nowej bryki do skrojenia w okolicy ;] Wszystko jak na tacy: dokładny adres, wyposażenie, rocznik, alarm tak/nie, ale jakoś ludzie mimo to wystawiają samochody. Nie ma co panikować, a jeżeli ktoś się przesadnie boi to nikt mu nie każe się nigdzie rejestrować;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trudno wyobrazić sobie telefon - dzwonie od Krzyska - tego z liceum - itd. ?

Pewnie byłbyś za ? 2886899[/snapback]

mogę do Ciebie zadzwonić podać się za konsultanta ery czy innej sieci i wyciągnąć od Ciebie większość danych teleadresowych..
Spróbuj - zobaczymy jak Ci pójdzie, o ile znasz mój numer ? Nie wydaje mi się żeby rozsądne było ułatwianie komukolwiek zadania. Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, to zamknij się w piwnicy najlepiej, bo przecież chodząc po chodnikach może Cię napaść złodziej i okraść ze wszystkiego...

to takie pierdzielenie jest, takie samo prawdopodobieństwo, że pedofil do mnie zagada na naszej klasie, w sumie fajnie by było po poczuł bym się młodszym hehehe.

Idąc dalej takim tokiem myślowym równie dobrze mogę do Ciebie zadzwonić podać się za konsultanta ery czy innej sieci i wyciągnąć od Ciebie większość danych teleadresowych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi to nie przeszkadza że ktoś wie jakie mam hobby czy zna mój numer gg ;) jak ktoś chce coś się dowiedzieć o mnie to i tak się dowie więc nie rozumiem w czym problem :) a ty Pelzak nie bądź taki i sie zarejestruj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś nie chce się ujawniać (ma coś do ukrycia ? ;))może wpisać imie i nazwisko : xyz i po kłopocie. Wątpie żeby po nicku namierzył go pedofil,bandyta czy jakiś inny dewiant

PS.Moja wypowiedz nie była poleceniem tylko raczej żartem co sugeruje buźka , ja nikogo do niczego nie zmuszam x]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadnijcie gdzie zaglądają najpierw złodzieje bandyci pedofile poborcy podatkowi policjanci kiedy potrzebują coś ustalić [; pozdrawiam.

Złodziej wie że mam przepoconą podkoszulkę i tyle, bandyta wyrżnie w zemście co najwyżej wszystkie koleżanki z podstawówki, których nie widziałem od kilkunastu lat, ewentualnie kilku forumowiczów pure.pc :P dla pedofila z oczywistych względów jestem nie atrakcyjny, poborca podatkowy i bez nasza-klasa.pl zabierze mi tą przepoconą podkoszulkę jak zechce, a policjant ma własne kłopoty, bo bandyci znają wszystkich tajniaków dzięki zdjęciom grupowym ze szkoły policyjnej :lol: Kwestia swoistej higieny, nie podawać nigdy do publicznej wiadomości więcej informacji niż można się dowiedzieć po IP.

Zresztą jeśli bym się okazał jednak atrakcyjny dla jakiejś ładnej, zgrabnej pedofilki, gustującej w chłopcach z ćwiartką wieku na karku i połówką w ręku to po samym nicku z forum raczej są marne szanse by mnie namierzyła nawet przez naszą-klasę :(

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsza obelga gimnazjalna - "twoja stara ma pięciu znajomych na nasza-klasa-pe-el". Urocze.

Anonimowi przestaliśmy być wszyscy już dawno, więc nie ogarniam tej manii prześladowczej. Jeśli ktoś jest na tyle głupi, że wali wprost, czy to na "nasza-klasa", czy też "mroczne-fantazje" - "mam piękny dom tu i tu, patrz obrazek, cudowne dzieci, które chodzą do najlepszego przedszkola w mieście, patrz obrazek, a ponieważ udało mi się w życiu, to zarabiam pięciocyfrową kwotę" - cóż, sam się naprasza. Ale to dobrze, dzięki temu głupcy wyeliminują się sami :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pojde dalej, mnie smiesza mlodzi ludzie ktorzy dopiero co skonczyli, gimnazjum, szkole, studia itd. I rejestruja sie na nasza klasa. Mam znajomych na gg, na liscie dyskusyjnej forum, w ksiazce adresowej na skrzynce, na komorce do wiekszosci numer... wiec jak ktos CHCE do mnie zagadac nie ma z tym problemu.

Po co mi naszaklasa? Co ja nie pamietam Tomka z liceum? A moze teraz nie ma dlugich wlosow tylko jest lysy... no i juz pyk fotka do znajomych niech sie wiara cieszy :huh:

Co innego jak w szatni w robocie slysze jak 50 latkowie sie ciesza (naprawde ciesza nie podniecaja jak niektóre laski w autobusie " aaa Kamil mnie do znajomych dodal" <_< ) ze widzieli zdjecie kolesia co go 30 lat nie widzieli, ze sie nie zmienil itd ze na spotkanie jada itd...dla mnie wtedy portal nasza klasa ma sens. A nie 6mln userow 150mln wejsc dziennie aby zobaczyc kto mnie do znajomych dodal :lol2: :lol2: :lol2:

Tzn. jaki?

Nie che to się nie rejestruje, nie każdy chce ujawniać jakiekolwiek dane o sobie czy też swój wizerunek na publicznym portalu.

A moze nie czuje potrzeby brac udzial w tej szopce;? Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HeatheN

Masz częściowo rację, Pogoń za znajomymi do debilizm dla mnie.

Co prawda na NK założyłem konto "dla ppc", ale wcześniej miałem konto na gronie. Mam tam praktycznie samych znajomych. Jest to dla mnie naprawdę wielka wygoda jak mi potrzebny numer gg czy tam tel.

Wiem, że te dane można zdobyć w inny sposób, ale po co się męczyć:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja pojde dalej, mnie smiesza mlodzi ludzie ktorzy dopiero co skonczyli, gimnazjum, szkole, studia itd. I rejestruja sie na nasza klasa. Mam znajomych na gg, na liscie dyskusyjnej forum, w ksiazce adresowej na skrzynce, na komorce do wiekszosci numer... wiec jak ktos CHCE do mnie zagadac nie ma z tym problemu.

Po co mi naszaklasa? Co ja nie pamietam Tomka z liceum? A moze teraz nie ma dlugich wlosow tylko jest lysy... no i juz pyk fotka do znajomych niech sie wiara cieszy huh.gif

Hej Hej nie wyciągaj tak daleko idących wniosków... Ja studiów jeszcze nie skończyłem a konto tam mam i co zgadałem się z koleżanką której nie widziałem od 8 lat czyli od szkoły podstawowej, nie wiedziałem nawet, że jest za granicą, że ma męża itd. i miło mi było - jej również, że mogliśmy sobie powspominać stare dobre czasu, tak samo odnalazłem kumpli ze średniej co poodpadali i fajnie sobie z nimi porozmawiać bo ludzie pozmieniali numery komórek i się kontakt urwał, wiec nie wrzucaj wszystkich do jednej beczki bo nie każdy jest pozerem zbierającym pokemony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi