Skocz do zawartości
pucis

Seagate Czy Wd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem sporo na temat obu dysków i nadal nie mogę się zdecydować, który wziąć. Oba dyski są w podobnej cenie. Mają też, chyba, podobną wydajność tylko, że dysk Seagate'a ma 2 talerze a WD 3 talerze. Zgadza się ?? Pomóżcie :) Dysk będzie używany jako wielka przechowalnia plików :) Ogólnie Windows i net.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z pracą obu dysków... ?? Czytałem, że oba są ciche i tak samo głośne.

U mnie w mieście różnica w cenie dysków to 50 zł na niekorzyść Seagate'a. Nie będę takich rzeczy kupował na Allegro.

Edytowane przez pucis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja opowiem sie po stronie WD mam 2 dyski tej firmy i oba pracuja dobrze -a 50 zl to jakby niebylo troche roznicy jest... jesli bedziesz uzywal go glownie do "przechowalnia plików Ogólnie Windows i net." to nie warto doplacac do Seagate'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem za Western Digital, szczególnie ta seria AAKS to jedne z najcichszych dysków jakie widziałem.

Do tego są super szybkie, co potwierdza wile testów!! POLECAM B-)

Edytowane przez Ranken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak słyszałem... w sumie niewiele się różnią od normalnych Barek... czasami są szybsze a czasami nie... jedyna różnica to większe MTBF dla serii ES2.

Osobiście nie przekonuje mnie liczba talerzy w AAKS (co wiąże się z większym hałasem, poborem prądu i wydzielanym ciepłem), ogólnie mniejsze talerze niż w Seagate'cie, brak zapisu prostopadłego. Istotne szczegóły ale czy tak ważne?

A może poczekać na Samsungi F1 500GB ??

PS. Pewnie wiele osób ma taki dylemat ;)

Edytowane przez pucis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi