Trylobit Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 pompka jest nowa, w układzie otwartym, jak podłączyłem pierwszy raz to była cichutka chodziła tak z godzinkę, puźniej w czasie pracy ruszałem chłodnicą (żeby odpowietrzyć) i nagle zaczeła buczeć z niewiadomego powodu :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Jest już temat o atmanach. Szukajka nie gryzie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 zamocz wirnik w oleju, powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trylobit Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 może być taki jadalny? nie zgnije mi to? :E ale dlaczego ona nagle zaczeła buczeć bez żadnego powodu???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Masz Pecha Moze buczy bo przenosi wibracje na cus ??? Moj Atman305 ( uzywka ) chodzi od sierpnia 2007 przecietnie 120h tygodniowo , jak nie ma styku z sciankami reza w ktorym siedzi to go prawie nie slychac , bardziej slyszalny jest moj PSU . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 jak chodził na sucho t sie wirnik już zdeformował, jak chodził z cieczą to odepnij go i podepnij pare razy do kontaktu- mozę zasał powietrza przy ruszaniu chłodnicą i nie chce to wylecieć z niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trylobit Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 już prubowałem włączać i wyłączać, z chłodnicy niemogła zassać powietrza bo to układ otwarty, na sucho też niechodziła, ciągle będąc w rezie była bardzo cicho puźniej ją wyłączyłem, poruszałem chłodnicą i włączyłem i zaczełą konkretnie buczeć, i tak buczy ciągle, podczas ruszanie chłodnicą nawet jej nie dotkąłem poprostu nagle i z niczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 może być taki jadalny? nie zgnije mi to? :E ale dlaczego ona nagle zaczeła buczeć bez żadnego powodu???? moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trylobit Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 a jeśli się wirnik zdeformował to może chodzić tylko będzie buczeć? ale wątpiebo ona ciągle była w wodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Chodzić będzie. W pompce poza wirnikiem albo śilnikiem nie ma co sie popsuć. Jeśli wirnik jest krzywy to będzie terkotać ale pompować nie przestanie. Wymiana wirnika jedynym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcik441 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Przesmaruj olejem ośke wirnika i sklej wirnik na główce kropelką bo on ma luzy, u mnie chodzi już prawie rok i nic nie buczy nawet przy starcie,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Przesmaruj olejem ośke wirnika i sklej wirnik na główce kropelką bo on ma luzy, u mnie chodzi już prawie rok i nic nie buczy nawet przy starcie,,Tylko zapomnij wtedy o ewentualnej wymianie wirnika na nowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Mam pompkę Atmana tyle że 306 i mam pewien nieciekawy problem :/ Gdy pompka pracuje w zanurzenia tzn wrzuciłem ją do wiaderka z wodą pompka ma gdzieś niewielkie przebicie prądu, bo gdy dotknąłem wanny to prąd mnie kopnął. Oglądałem całą pompkę razem z przewodem i nigdzie nie widzę przebicia. Czy jak przerobię na inline to nadal będę miał ten problem?? Może macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 trochę dziwne o.0 sprawdź czy kabel nie jest przetarty wychodzący z obudowy swoją drogą jak ja zwarcie zrobiłem to mi korki poszyły w bloku więc dziwne troszq :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Sprawdz czy z tyłu pod czarną pokrywą wszystko jest dobrze uszczelnione. Jeśli przerobisz na inline wszystko powinno być w porządku ponieważ od wewnątrz (od strony wirnika) woda nigdzie nie ma styczności z elektryką, to działa na zasadzie pola elektromagnetycznego. Jedyna możliwość to jest właśnie nieszczelność tylnej części pompki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Znalazłem kabelek był przerwany pod tylną pokrywką :/ Zaraz zabieram się za naprawianie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...