Kszysiu Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam sorrki ale nie wiedzialem gdzie wstawic......... chcialem postawic strone internewowa prywatnego servera mu online. i jak w instrukcji stawiam ja za pomoca programu Krasnal ale gdy postawie to krasnal zamiast "stawiac" na IP zewnetrzym to stawia na wewnetrznym.... a ja chcialbym zeby mogli ludzie z internetu wchodzic a nie tylko zsieci lokalnej...... moze cos trzeba zrobic?? mozze inny program?? czekam na propozycje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Krasnal to już stary nierozwijany szrot :) Ogólnie ze swojej strony polecam WebServ :) Wystarczy włączyć, wpisać swoje IP w przeglądarce i będzie działało :) Swoją drogą - i tak będziesz musiał podpiąć jakąś domenę :) Inna sprawa - jeśli jesteś w sieci lokalnej to nie ma szans - musiałbyś postawić tę stronę na serwerze. Nie prosciej/wygodniej jest po prostu postawić tę stronę na jakimś hostingu ? Nawet darmowym ... chociaż płatne też nie są już tak drogie ... na przykład 8p.pl jest całkiem sympatyczny :) Edytowane 20 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 domene mam w no-ip.pl..... nie moge postawic na jakims hostingu poniewaz podczas konfigurowania musze skasowac jakis srednik w pliki php.ini w windowsie a nie wiem co na hostingu wtedy zrobic...... a co do sieci lokalnej.... dzialam na routerze....... pujdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie ... bo musi być postawione na zewnętrznym IP ... musiałbyś jakieś przekierowania w routerze pewnie poustawiać, a na tym się nie znam A w hostingu - nie kasuje się żadnych średników w PHP.INI ... konfigurację serwera ustawiają administratorzy ...wszystko działa , Ty nic nie konfigurujesz, tylko wrzucasz pliki i ewentualnie ustawiasz chmod'y dla katalogów ... Moim zdaniem to lepsze wyjście, bo wątpię, ze masz jakieś super łącze do stawiania strony :) do tego komputer 24h/dobę i jak będziesz miał sporo wizyt to Ci zwariuje lub zapcha łącze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 moze zamiast tlumaczy o co mi chodzi.... to moze dam link.... http://www.blast-mu.klu.pl/readarticle.php?article_id=98 chce postawic taka strone...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ale i tak nic nie zrobisz bez zewnętrznego IP :) Zobacz w instrukcji Twojego routera czy jest jakaś możliwość skojarzenia IP z Twoim wewnętrznym IP ... pewnie wtedy w adresie pewnie będzie trzeba też podać port (np http://777.777.7.7:90/install.php). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) A dasie to postawic na jakims hostingu?? ejj ale jak np. chodze na strone internetowa yoyo.pl (tam mam hosting) i sie zaloguje to pokazuje jakies IP.... Mi sie zdaje ze to jest IP zewnetrzne.... a gdy wlacze no-ip to wpisuje w IE ten adres z no-ip to mi odsyla do mojego IP... wiec chyba nie trzeba sie tyle meczyc.... a co do routera.... mam live boxa Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) LiveBox to taka popierdułeczka a nie router :) A jak wchodzisz na strony to nic dziwnego, że pokazuje adres IP - w końcu to jest zewnętrzny adres. Ale Ty jesteś za LiveBox'em i Twój faktyczny adres to 127.0.0.1 chyba :) albo jak wolisz http://localhost . Jeśli stawiasz serwer (nawet ten nieszczęsny krasnal ... którego nadal nie polecam) i wpisujesz swoje IP zewnętrzne w przeglądarkę i strona sie nie wyświetla to znaczy, że jest tak jak piszę :) Serwera gier chyba na darmowych hostingach nie postawisz :) A z płatnymi też nie wiem czy taki zwyczajny starcza... Edytowane 21 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Przekieruj sobie 80 port z liveboxa na swoj komputer i postaw apacza i bedzie smigac. Jak przekierowac to masz gdzies na forum instrukcje. IP to kazdy komp ma 127.0.0.1, to loopback jest. On ma wewn. IP z zakresu chyba 192.168.1.x, zreszta co za roznica. Przekierujesz sobie port i bedzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Czyli LiveBox pozwala na takie zabawy ? Myślałem, że to taka "małpka" jakością porównywalna do modemów neostrady typu ZTE ZXDSL 852 czy innych wynalazków :) No patrz - człowiek cały czas się uczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Serwera gier chyba na darmowych hostingach nie postawisz :) A z płatnymi też nie wiem czy taki zwyczajny starcza...ale mi nie chodzi o serv gry tylko o sama stronke......... a jak przekieruje ten port 80 na moj komp to bedzie dzialac to z zewnetrznym IP?? bo przekierowac to umiem........ a ten port to ma byc TCP czy UDP?? Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Kszysiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 TCP Tak, jak przekierujesz ten port to wszystko z zewnatrz na ten port leci do Ciebie. Tylko chyba bedziesz musial zmienic port administracji liveboxa na jakis inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ejj ja sie dzizwilem dlaczego podczas wpisywaniazewnetrznego ip wyswietla sie okienko logowania;/ okazalo sie ze jak wpisalem passy od liveboxa to mi sie wyswietlip panel administracyjny...... a jak przekierowalem 80port do mnie to nic nie dalo..... a jak zmienic port administracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Jak to jest tylko strona WWW to się w to nie baw tylko postaw na jakimś hostingu :) Szkoda nerwów i twojego łącza, które dodatkowo nie jest pierwszych lotów jeśli chodzi o upload :) Własny serwer to dobra sprawa do potestowania sobie lokalnie skryptów - tak się wygodniej pisze niż ciągle słać na serwer :) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 tak?? to przeczytaj to.... http://www.blast-mu.klu.pl/readarticle.php?article_id=98 i powiedzmi jak to postawic........ szczegulnie wtedy gdy trzeba zmodyfikowac plik PHP.ini w windowsie.... juz dawno prubowalem hostingu ale wlasnie w tym miejsci mam zawsze problem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) No bo ten skrypt korzysta z bazy danych mssql czyli microsoftowej , a nie z popularnego MySQL :) Musisz znaleźć hosting oferujący bazę mssql (SQL Server) :) Z darmowych możesz spróbować ten: http://winweb.pl/ Znaleziony gdzieś na php.net :) Transfer miesięczny 1GB i 100MB na stronę :) EDIT Nie zadziała ten host - w wersji darmowej pozwala tylko na ASP.NET ... bez PHP :/ Chyba nie znajdziesz darmowego serwera z mssql ... Edytowane 22 Stycznia 2008 przez barat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 kurde....... to musze to normalnie postawic..... ale mam problem z tym IP.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Znajdz w panelu liveboxa opcje przekierowania interfejsu WWW liveboxa na inny port albo przekieruj sobie jakis 8050 na swoja komp i wtedy ludzie beda sie laczyc http://twojadomena:8050 i juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kszysiu Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ale ja nie wiem JAK....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 A jak się używa google - wiesz ? ... http://gamecenter.pl/forum/index.php?showt...p;#entry1553191 http://liveboxtp.ath.cx/6_livebox_przekierowanie_portow W tym pierwszym linku jest dla WebServ - ale krasnal to też serwer WAMP więc bez różnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...