Marcin Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Temat sie przewijał już w innych wątkach więc postanowiłem założyć nowy temu poświęcony. Na TwojePC ( http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=radeon8...8500_firegl8800 )jest artykuł odnośnie modyfikacji sterowników FGL tak, zeby działały na Radku8500. Jest tam plik dll fglrxgl.dll który prawdopodobnie trzeba podmienić w sterownikach przed ich instalacją. Problem jednak jest taki, że jest on już dośc stary. Zassałem nowe sterowniki FGL ze strony ati i po modyfikacji pliku INF da sie je normalnie zainstalować, jednak taka instalacja nic nie daje gdyż nie są one ładowane przez system (widnows dalej używa normalnych catalystów). Domyślam sie, ze problem tkwi właśnie w tym pliku dll. Czy ktoś może ma pojęcie skąd załatwić taki przerobiony dll w nowej wersji? Albo ewentulanie wyprowadzić mnie z błędu i powiedzieć co trzeba jeszcze zrobić, zeby te drivery działały? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 tak myslalem ze w tym bedzie problem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 Napisałem maila do Krisa. Może sie czegoś dowiem :) Jak dostane odpowiedź to sie pochwale co sie dowiedziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 no wlasnie mi tez by sie to przydalo .No to trzeba bedzie kombinowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Znalazłem coś takiego: http://www.rage3d.com/board/showthread.php...ight=FireGL8800 Czekam teraz tylko na poprawioną wersje dla r9100 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Hej trochę się w tym pogubiłem może ktoś napisać jakąś instrukcję co po czym i odrazu linki plizz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Też bym chciał, zeby tak było możliwe :) Odrazu bym podał :D Niestety, zeby te drivery zainstalować trzeba wyedytować plik fglrxgl.dll (chyba tylko ten, ale na 100% nie wiem) edytorem hex zmieniając w nim jakieś wartości (chodzi zapewne o taki numer identyfikacyjny karty, którego nawet przez update biosu nie da sie zmienić). Jak to zrobić, zeby nie skopać tego to nie wiem niestety. Na rage3d poprosiłem gości, zeby któryś uzdolniony to zrobił, ale narazie 0 odzewu. Poczekamy :) Może sie ktoś zlituje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Jak coś bedziesz wiedział daj znać Czekam i Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Dobra czekam i czekam może wreszcie ktoś wytłumaczy jak to zrobić krok po kroku Czekam Postróóffka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 Hehe... na rage3d olali mnie poraz drugi już w tej sprawie :) Albo nie wiedzą, albo wiedzą i nie chcą powiedzieć, albo im sie nie chce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 czy moze ma ktos te sterki pod win98? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 26 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2003 to pałki jedne jak ci niechcą powiedzieć to niech się cmokają w dupe :) THX za zainteresownie pozdrwiam Narazie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Komuś udała się podmiana sterowników? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Raczej nie jak cos to ktos by sie odezwał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 riva tuner nie pomoze? on ma jakis patch SoftFireGL... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...