Skocz do zawartości
Marcin

Radeon 8500 > FireGL 8800

Rekomendowane odpowiedzi

Temat sie przewijał już w innych wątkach więc postanowiłem założyć nowy temu poświęcony.

Na TwojePC ( http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=radeon8...8500_firegl8800 )jest artykuł odnośnie modyfikacji sterowników FGL tak, zeby działały na Radku8500.

Jest tam plik dll fglrxgl.dll który prawdopodobnie trzeba podmienić w sterownikach przed ich instalacją. Problem jednak jest taki,

że jest on już dośc stary.

Zassałem nowe sterowniki FGL ze strony ati i po modyfikacji pliku INF da sie je normalnie zainstalować, jednak taka instalacja nic nie daje gdyż nie są one ładowane przez system (widnows dalej używa normalnych catalystów). Domyślam sie, ze problem tkwi właśnie w tym pliku dll. Czy ktoś może ma pojęcie skąd załatwić taki przerobiony dll w nowej wersji? Albo ewentulanie wyprowadzić mnie z błędu i powiedzieć co trzeba jeszcze zrobić, zeby te drivery działały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym chciał, zeby tak było możliwe :) Odrazu bym podał :D

Niestety, zeby te drivery zainstalować trzeba wyedytować plik fglrxgl.dll (chyba tylko ten, ale na 100% nie wiem) edytorem hex zmieniając w nim jakieś wartości (chodzi zapewne o taki numer identyfikacyjny karty, którego nawet przez update biosu nie da sie zmienić). Jak to zrobić, zeby nie skopać tego to nie wiem niestety.

Na rage3d poprosiłem gości, zeby któryś uzdolniony to zrobił, ale narazie 0 odzewu. Poczekamy :) Może sie ktoś zlituje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...