Skocz do zawartości
CosmiChild

[norton Ghost 12] Problem Z Odzyskaniem Danych Z Backup'u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Piszę na szybko, więc w poście może wkraść się dużo błędów stylistycznych za które serdecznie przepraszam.

Problem mój dotyczy utworzonego backupu w Norton Ghost 12.

Dysk nr. 1 podzielony miałem na 2 partycje: C: i D:

Backup zawierał część plików z obydwu partycji. Zadanie to zapisałem na drugim dysku o partycji E:

Backup stworzony został w postaci zbioru folderów i plików. (Poniżej zamieszczam poglądowe screeny).

Zbiór folderów

Zbiór plików

Moje pytanie brzmi: Jak odzyskać te dane? Bardzo mi na nich zależy, ponieważ znajduje się tam bardzo duży zbiór zdjęć i dokumentów. :(

Oprócz tych wszystkich plików nie ma niestety żadnego pliku odpowiadającego za Recovery Point. Za cholerę nie potrafię stworzyć taki na podstawie tych plików, tak aby ich nie skasować.

Bardzo proszę o wszelką pomoc osób, które korzystają z Ghosta.

Ewentualnie zaproponujcie jakiś sprawdzony, dobry program do odzyskiwania danych, które mogą być już częściowo nadpisane na partycji C: i D: :(

Pozdrawiam

Marek

Edytowane przez CosmiChild

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do szukania plikow pro tools media revocery czy jakoś tak ;]

nie wiem jak zrobiłeś coś takiego nortonem ghostem ale wiemy że się da klik

poszukaj w nortonie jak je otworzyć to jego format a jak mi się wydaje dziwisz się że nie otwierasz ich pod gołym systemem :]

Nie pisz na szybko tylko pilnuj błędów. zaczynanie posta w ten sposób to pełna niekultura,,, wchodzisz komuś do domu i mówisz cześć sory że w butach po waszym dywanie ale wpadam na szybko i nie che mi się poświęcić minuty ich zdejmowanie?

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forest kila zbila, dziekuję za pomoc.

Udało mi się odzyskać cały stworzony wcześniej backup. Wertowałem, wertowałem i w końcu znalazłem opcję w NGhost.

Do odzyskiwania tego typu kopii służy Tasks > Recover My Files > File > Import Backup Destination

Mam nadzieję, że komuś przyda się ta informacja. :)

W każdym bądź razie, napewno przydadzą się programy, o których wspomniałeś. :)

Co do samej niechlujności i błędów w poprzednim moim poście... w ramach jakiegokolwiek usprawiedliwienia powiem tylko, że miałem straszne ciśnienie, ponieważ znajdowały się tam dokumenty, które musiałem pilnie odzyskać i wysłać. Terminy gonią, a tu taki problem pojawił się.

W każdym bądź razie, wszystko wróciło do normy. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

CC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja mam pytanie a propo ghosta niezwiązane do końca z tematem ale myślę, że nie warto zakładać dla tego specjalny wątek. Mam ghosta v14 i nigdy tym programem się nie bawiłem - cos tam kombinowałem i niby zrobiłem kopie c:, która zapisała się na e: Pytanie czy to jest właśnie kopia? Robiłem to z poziomu windowsa. Gdzies tam czytałem, że całą operację powinno wykonywać się po bootowaniu z płyty z ghostem, a nie z poziomu win. Nie chcę po prostu myśleć, że wszystko jest ok, a gdy kopia będzie mi potrzebna okaze się, że ją źle wykonałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi