yellowfox Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam, chciałem się dowiedzieć czy błednie działający czujnik temperatury w moim X2 4000 jest podstawa do wymiany na gwarancji ? Jest to rewizja G1 która jak czytam ma z tym problem, i nie jest tu mowa o małych przekłamaniach tylko o wartosciach w których procesor powinien zamarznąć bo z włączonym c`n`q są nawet ujemne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Wszystkie brisbane mają błędnie działający czujnik. Nie jest to podstawą do wymiany gwarancyjnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowfox Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) ok ale czy ktoś określa dopuszczalny błąd ? z c`n`q mam takie wyniki k8temp-pci-00c3Adapter: PCI adapterCore0 Temp: +8.0°CCore0 Temp: +0.0°CCore1 Temp: +2.0°CCore1 Temp: -4.0°C i ciekaw jestem dlaczego w biosie temp wydają sie odzwierciedlać rzeczywistą temperaturę? tam inaczej pobierany jest odczyt ? Edytowane 21 Stycznia 2008 przez yellowfox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Raczej nie wywalczysz od AMD by Ci to wymienili, taka rewizja i już. Sensors zwraca Ci chore wartości, ale te pod biosem też nie są dobre. Generalnie ja to czujnikiem sprawdzam temperature procesora, wciskam miedzy radiator a procesor i widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowfox Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 mógłbyś powiedzieć coś wiecej? jakiś zewnętrzny czujnik czy info zbierasz z niego na komputerze ? masz to na stałe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braincrasher Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ja własnie wymieniłem mojego ciulika athlona 4400,mało tego że czujnik sfiksował-nic to,to jeszcze temperatura rosła rakietowo-i to jest powód do reklamacji,grzanie sie ekscesywne,jak s[ciach!]ysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Bylo kilka razy. Wszystkie Brisbane G1 (nie wiem jak w G2) mają "niepelnosprawne" czujniki. W tym wypadku można porówac sprawdzanie temperatur programami do sprawdzania napięć programami ;). Najlepiej na to nie zwracac uwagi. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 e tam, AMD zastosowało nowatorską technologie: IPC - Inchip peltier cooling, to dlatego masz ujemne temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Miernik który zdolny jest sprawdzić temperature, nie wiem, dałem z 20zł na allegro chyba.przy freezerze, moglem go wcisnac tak by dotykal czapki procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Miernik który zdolny jest sprawdzić temperature, nie wiem, dałem z 20zł na allegro chyba.przy freezerze, moglem go wcisnac tak by dotykal czapki procesora. Wiec pokaze temperature czapki CPU a nie rdzenia, więc odczyt nadal nie bedzie prawidłowy...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 ale NAPEWNO bardziej miarodajny, niż to co mi zwraca lm_sensors, czyli 20'C na procu i rdzenie po od -10 do -20'C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...