Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam, stoje przed dylematem czy kupic karte 8800 - gt czy gts. Z tego co widze z testow BFG 8800 GTS ma wiekszy potencjal lecz czy za 999zl(tyle kosztuje w ESC) wzrost wydajnosci bedzie oplacalny w stosunku do GT palita ktorego mozna dostac za 759zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L!z@rD Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zależy od rozdziałki w jakiej grasz GTS daje kopa w wyższych rozdielczościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Podłączę się do pytania... Też w najbliższym czasie mam zamiar zakupić grafę do zestawu w sigu. Maksimum jakie chcę wydać to 1000zł. Miałem brać Palita 8800GT, ale teraz spadły ceny GTS-ów i zastanawiam się czy nie "zaszaleć" trochę :) Tylko czy warto dopłacać te 200zł? Gram w 1280x1024. A może pójść na kompromis i wziąć takiego podkręconego Zotaca (700/2000)? - mógłbym go mieć za 900zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 IMHO najlepiej kupić referenta 8800GT do tego dobre chłodzenie i wykręcić ile wlezie :wink: do 1280x1024 spokojnie ta karcioszka sobie poradzi.... Chyba że ktoś planuje wymianę za dłuższy czas to wtedy lepiej GTSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Właśnie... kręcenie owszem, ale nie ingerując fizycznie w kartę, nie chcę stracić gwary, bo pare razy przekonałem się o tym, że dobrze ją mieć. Kartę chcę kupić właśnie na dłuższy czas (heh... zawsze tak planuję ;)). Zastanawiam się czy mój procek nie byłby wąskim gardłem dla takiego GTS-a? I co sądzicie o tym Zotacu? Takty ma bardzo ładne, nie trzeba by nawet wiele kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Jak masz dobre chłodzenie lub nie to kup za dopłatę do GTSa i kręć cepa. Obie karty są zależne od niego, goło to widać w 3d markach a w grach pewnie też coś zyskasz. Jakoś nie mam zaufania do ZOTACA, lepiej palita, asusa lub leadteka jako że nie widziałem jaka ona jest krętliwa. Edytowane 21 Stycznia 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 8800GTS jest średnio o 10% lepszy wiec sam zdecyduj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Ja bym brał Palita ,bo idą dosyć tanio, a jest szansa ,że go ładnie wykręcisz. Myślę że proc wystarczy . Dobry by był E8200 lub 8400 podkręcony do przynajmniej 4 ghz ,ale to chyba wiąże się też z wymianą płyty głównej. Także dla tego proca co masz myślę że 8800GT będzie odpowiedni. No jeszcze pozostaje Radeon HD3850 ,bo jego osiągi są również dobre. Z 512 MB pamięci do tej rozdzielczości też by się nadał. Ja osobiście biorę Palita albo Asusa. Nie znam tej firmy Zotac. Nigdy nie miałem do czynienia z ich kartami. Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 A ja po przemysleniu pojade jeszcze troche na 8600GT. (8800 GTS starego G80 z siga sprzedalem za 950 tuz przed wyjsciem 8800gt ) Jesli juz bym sie sklanial ku 8800GTS bo faktycznie po podkreceniu niezle miesza ale nadal jako single karta nie pozwala grac w crysisa w sensownej rozdzialce very high DX10 fsaa. Poczekam na karte ktora da mi ta przyjemnosc w minimum 40fps w crysis (9800GTX? ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Kolego wiesz jak wyjdą 9800 to bedą to tzw high -end i bedą drogie dopiero pozniej wyjdą tańsze słabsze wersje.Wiec jeszcze poczekasz troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Kolego wiesz jak wyjdą 9800 to bedą to tzw high -end i bedą drogie dopiero pozniej wyjdą tańsze słabsze wersje.Wiec jeszcze poczekasz troche Wiem,ze poczekam ale chodzi o sama kwestie oplacalnosci zakupu. Karty seri 8xxx nie pozwalaja grac w gry dx10 w sensownych wymaganiach. Moim glownym oczekiwaniem od karty jest by karta za 1000+ zl pozwalala grac komfortowo na najwyszych detalach w dx10 i to z bajerami typu hdr i FSAA. Obecne karty serii 8 (nie wspominajac o radeonach 2xxx i 3xxx) nie pozwalaly na to. Na obecne topowe topowe karty w SLI mnie nie stac zreszta SLI to niestety nadal loteria wydajnosci. Karte chcialem zmienic i wlasnie w tym celu sprzedalem 8800gts 320 bo wiedzialem z zagranicznych serwisow,ze po G92 ta karta spadnie z cena ostro. Niestety 8800GT/GTS na G92 faktycznie ma kopa jednak nadal do dx10 sie nie nadaje a wlaczenie all upiekszaczy nawet na 1280x1024 w crysisie na very high da mi praktycznie pokaz slajdow. Karta oparta na G92 jest dobra, nawet bardzo dobra ale ja zmienie grafe dopiero gdy wyjdzie jakas ktora pozwoli mi zagrac na wyzej wymienionych parametrach w min 40 fps. Inaczej to marnowanie kasy i pogon za nowym. Czasem trzeba powiedziec stop i zastanowic sie spokojnie po co mi to :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Wszystko zależy od rozdziałki. Jeśli grasz w 1280x1024 to bierz 8800GT. Natomiast jeśli grasz w wyższych, to zainteresowałbym się 8800GT, jednak z 1GB pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Wszystko zależy od rozdziałki. Jeśli grasz w 1280x1024 to bierz 8800GT. Natomiast jeśli grasz w wyższych, to zainteresowałbym się 8800GT, jednak z 1GB pamięci. Niestety nie, w crysisa bym musial chyba 800x600 ustawic zeby grac w dx10 z upiekszaczami max na very high przy srednio 40 fps ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 smieszy mnie jedno ze wszyscy biorą karty graficzne aby pod crysisa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 A co w tym dziwnego i śmiesznego? - ta gra to wg mnie porażka jeśli chodzi o fabułę - i jedyną frajdą są efekty graficzne.Także jak grać to tylko na wysokich ustawieniach. Poza tym wychodzące gry będą pewnie miały podobne wymagania i będzie teżpotrzebna dobra karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 oj powiedzmy sobie szczerze crysis ma szczególne wymagania i narazie gry az taki nie bedą miały moze poza gta 4 wiec aby patrzenie ze jednen fps wiecej tu to troche dziwne i smieszne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpa Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Niestety nie, w crysisa bym musial chyba 800x600 ustawic zeby grac w dx10 z upiekszaczami max na very high przy srednio 40 fps Dobrze mówi, polać mu... :) Sam ostatnio bylem ciekaw crysisa, i odpaliłem. Vista 32bit, 8800gt (def. freq./ asus). Detale na v.high - nie da sie grać. Na high chodzi ok, ale to już dx9.0 Co do pytania... jak weźmiesz 8800gt to zostanie troche kasy jeszcze. W 1280x1024 bez problemu ciągnie wszystkie gierki pod dx 9.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Wiekszosc gier dx10 chodzi na max na granicy plynnosci i dopiero sli topowych modeli jakas tam pewnosc plynnosci zapewnia. Co do crysisa to wyznaczyl standardy grafiki na dluzszy okres czasu tak jak far cry kiedys. I owszem ludzie kupuja 8800gt ale by pograc na high (nie mylic z very high) w dx9 i najczesciej bez/zmalym AA. Mowie tu o 1280x1024 bo powyzej to niestety nie ma o czym mowic za bardzo... Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dobra chłopaki widzę ze w kwestii gier nie ma mowy żebym was przegadał;p;p hehe Wiec Pietrro zrób jak uważasz chociaz myślę ze 88GT fajne rozwiązanie na obecną chwile i po podkręcaniu masz praktycznie GTX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Na obecna chwile 8800gt to najlepsze rozwiazanie:) O ile akceptujesz to ze w niektorych przypadkach musisz zrezygnowac z very high i byc przygotowny na brak mocy w nadchodzacych tytulach DX10;) Tak offtopicowo to cos ostatnio malo gier wychodzi. co tam na horyzoncie ciekawego w tej kwestii?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ja czekam aby na Mafie 2 i gta 4 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Far Cry II - nie sądzę,żeby miał mniejsze wymagania od Crysisa - także ta gra wyznaczyła jednak kierunek i nie tylko GTA 4 bedzie wymagająca w najbliższym czasie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Far Cry II - nie sądzę,żeby miał mniejsze wymagania od Crysisa - także ta gra wyznaczyła jednak kierunek i nie tylko GTA 4 bedzie wymagająca w najbliższym czasie :P No Far Cry II faktycznie zapowiada sie ciekawie ale pamietajmy,ze ekipa farcry`a zrobila crysisa a 2 bez core programistow tworzacych jedynke moze byc tylko cyferka i kolejna gra dx10 pieknie wygladajaca na screenach(hellgate london, clive baker jericho) a w rzeczywistosci niewiele wybijajacych sie graficznie nawet spod Bioshock`a ale osobiscie mam nadzieje,ze Far Cry II pokaze klase conajmniej crysisa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dobra ja proponuje skończyć ten temat albo poprosic moda o przeniesienie bo wkońcu warny sie posypią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Fakt, a wraajac do glownego watku tematu jedna rzecz boli - ATI jest juz praktycznie poza konkurencja pod wzgledem wydajnosci i w rankingach 3-4 pierwsze pozycje to nvidia. Zal troche,ze nie mozna juz powybierac miedzy dwoma graczami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Ati narazie nic wielkiego nie pokazuje niestety no ale seria 38X0 zła nie jest tylko zeby ceny były niższe o okolo 100 zł od 88GT to moze by mieli klienów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Ati narazie nic wielkiego nie pokazuje niestety no ale seria 38X0 zła nie jest tylko zeby ceny były niższe o okolo 100 zł od 88GT to moze by mieli klienówNo G92 mocno dokopalo AMD/ATI i tak probuja walczyc cena i leca po kosztach, wydajnoscią odstajac dosc znacznie(dla pasjonatow bo dla kowalskiego to full wpas i nie robi ze 20 klatek mniej co najwyzej na low przelaczy sie :-D ) Na dodatek nic ciekawego na horyzoncie - zeby znow byc pod wzgledem wydajnosci w pierwszej 3ce robia wersje x2... ale co to za krok do przodu... mam nadzieje ze 9800 jednoukladowe nie bedzie mialo tak duzej wydajnosci bo wtedy marny los ATI... Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Mówicie o wymaganiach: Crysis. Zobaczcie co sobie wymyślili twórcy Assassina Creed's. Crysis przy AC to leciutka gierka. Obserwuję ten wątek. Jak na złość w blaszaku mi dziś Topower 400 W. padł i trzeba wymienić. Użytkownik Grzechu 1990 napisał mi, że jak bym myślał o zmianie karty graficznej na 8800GTS lub GTS to zmiana na zasilacz 450W w zupełności wystarczy. A może lepiej poczekać na serie 9800? Pytanie: Zasilacz jakoś udźwignie to ale czy da rade procek E6300 1,83 Ghz bez podkręcenia bo RAM mam zamiar zamienić na co najmniej 2GB a płyta główna ze średniej półki: Gigabyte S3 945. Ale w sumie patrząc perspektywie gier i wymagającego gracza jednak konsole powoli zastępują PC-ty Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Więc tak przy taktowaniu 1,83 kartka napewno nie rozwinie skrzydeł podkreć ją na 2,5 i wtedy juz bedzie w pełni wydajnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Oj to chyba bym mnie czekał zakup E8400. Ale na razie kasy brak tylko planuję. Ale już kumpel mnie namawia jak chce PC do gier i multimediów to zamiast upgradowac kompa powinienem kupić PS3 lub Xboxa 360. Heh pomyślę ale te karty graf. strasznie ciągną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...