noodle Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam. Dzisiaj mialem w koncu troche czasu i sprawdzalem co kazdy z 2 zestawow ramu, ktore mam potrafi (skusilo mnie do tego to, ze nie dawaly rady - 4 kosci na raz - nawet 800mhz przy cl4, na roznych napieciach). Sa to Corsairy XMS2 rev 5.2 675. Jeden z kitow robi 4-4-4-12 900 @ 2.25v, drugi tylko 750 (poczatkowo myslalem, ze po prostu plyta nie wyrabia). No ale nie o nich mowa. Mianowicie zastanawiam sie co obecnie bedzie najbardziej oplacalnym zakupem, na oku mam: OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Reaper EPP CL4-4-4 Heatpipe Cena jak widac oscyluje w granicach 400zl (ktore chce wydac na ram). Moje wymagania co do nich to 900 przy cl4 - mile widziane oczywiscie wiecej. ;) Czy sa one warte zakupu? Moze ktos poleci cos innego - w granicach 400zl z hakiem? Dzieki, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Jeśli nie potrzebujesz gwary w PL to szukaj cruciali. Można dostać za 220zł czasem, i pewnie byś na nich zrobił te Twoje 450MHz przy CL4. Ewentualnie coś z gwara to axeram dostępne na allegro. Te OCZety nie są złe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noodle Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Wiem, ze obecnie pewnie najbardziej oplacalne byly by axeram ale jak pisalem - chce 2x2gb. Gdybym zostawal przy 4x1gb to pewnie wzialbym je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...