Sula Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Witam Jestem zadowolonym posiadaczem tej płyty ,kupiłem ją oczywiście ze względu na cenę ,ale jak się szybko okazało jest to całkiem niezgorsza płyta. Sprawuje się bez zarzutu ,a w dodatku (chyba) trafiłem na niezłego procka - jest nim Athlon64X2 4000+. Lata sobie właśnie w tej chwili na 2,9 Mhz na def Vcore , na stockowym chłodzonku i po wielugodzinnym korzystaniu z komputera ,temperatury są na poziomie 40-paru stopni (w idle). Jestem niemal pewny ,ze poleciałby jeszcze sporo wyżej ,ale chyba brak papu - na płycie nie można ustawić wyższego napięcia niż 1,35 V co jest defaultowyn napięciem dla tego proca. Bios wgrany najnowszy. W związku z tym mam pytanie do szanownych forumowiczów - czy znacie sposoby na zwiększenie napięcia? Jakiś moddowany bios może? (szukałem ale albo nie umiem z googla korzystać albo nie ma) Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Sula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Drutmod: ocinside.de Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajowy Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Cześć. Zastanawiam się nad kupnem AliveNf6g-glan Według instrukcji w biosie tej płyty jest opcja włączająca możliwość zmiany napięcia: Multiplier/Voltage change - manual/auto Czy w Twoim modelu jest też taka opcja i jakie daje możliwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Praktycznie wszystkie ASRaczki mają regulację napięcia przez C'n'Q, czyli: maxvcore= domyślne CPU + 0,05V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sula Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 luk1999: dzięki wielkie ,choć miałem nadzieje ,że są jakieś zmoddowane biosy wygodniejsza i bezpieczniejsza metoda Gajowy: tak jest taka opcja ,z tym ,że nie zwiększysz napięcia więcej niż luk1999 podał ,w dół możesz za to ostro jechać z vcore -ogólnie dla mnie jest to jedyna wada tej płyty ,naprawde byłby to b.dobry mobas do podkręceania(na rzecz stałego domowego użytku ,nie do extremeoc ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...