qamca Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Jak w temacie (i podtemacie), czyli: Cena nowego monitora LCD do 700, max 800zł Przekątna niby ile da rade za te pieniądze, ale nie kosztem jakości:19-20" NIE PANORAMICZNY do zastosowań czysto biurowych, raz na ruski rok usadzę przy nim kogoś żeby mnie zabawiał rozgrywką po sieci domowej... Nie upieram się żeby miał koniecznie złącze DVI, ale jakby miał to miło. Ponadto powinien mieć znośne kąty widzenia. w domu mam iiyame prolite "za szkłem" i nie ma na iej problemu z kątami (tak wiem, że to jest monitor z innej półki), w biurze mam samsunga 940N+ i na nim już ewidentnie nieduża zmiana kąta patrzenia wpływa na barwy, nie wiem czy zależy to od "szklanawej" powłoki czy głębszych bebechów monitora. Bez wodotrysków typu USB Hub/Pivot/Tuner TV/głośniki/Opiekacz kebaba (chyba że jakiś dobry monitor ma jedną lub kilka z tych cech przy okazji), jedyne żeby szło go regulować odnośnie nachylenia (o ile jakieś monitory tego nie mają ale piszę na wszelki wypadek). Dopuszczam do wyboru firmy (kolejność przypadkowa): LG, NEC, Samsung, Fujitsu-Siemens, BenQ. Jestem jednak otwarty na propozycje z poza tej grupy. Jeżeli nie konkretny model to chociaż zaproponujcie w którą firmę należy się wgłębiać Edytowane 21 Stycznia 2008 przez qamca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dzis kupilem poleasingowego della 1905FP za 370zl, matryca PVA, 8ms, ma DVI-D, Pivot, mozna regulowac wysokosc i nachylenie, jezeli dopuszczasz mozliwosc kupna uzywki, szczerze polecam, ja kupilem monitor klasy A - bez zadnych uszczerbkowna matrycy, tylko delikatne ryski na obudowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qamca Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 W grę wchodzą tylko nowe monitory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Z matryca xVA przy tej cenie i tych wymaganiach nie dostaniesz, z nowych ewentualnie moga ciebie zadowolic monitory na matrycy TN: 1. LG 19 L1953S-SF LCD 2. Hyundai 19 LCD U90P 5ms DVI Pivot 3. Gateway 20 LCD FPD 2020 ten ostatni ma rozdz. 1600 x 1200 moze byc dobrym wyborem i za niewielka cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Dzis kupilem poleasingowego della 1905FP za 370zl, matryca PVA, 8ms, ma DVI-D, Pivot, mozna regulowac wysokosc i nachylenie, jezeli dopuszczasz mozliwosc kupna uzywki, szczerze polecam, ja kupilem monitor klasy A - bez zadnych uszczerbkowna matrycy, tylko delikatne ryski na obudowie :) Gdzie takie monitory z tą matrycą sprzedają? Edytowane 22 Stycznia 2008 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 moze philips 190P7ES WG. CHIPA 1/2008 ma matryce IPS czyli o wiele lepsza niz TN i kosztuje ledwie ponad 800zl i ma dvi! przyznam sie szczerze ze takze szukam w cenie okolo 850 monitorka z pva tylko jakos nie widze nic ciekawego i na dodatek z dvi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Gdzie takie monitory z tą matrycą sprzedają?ja kupilem w bydgoszczy, sprawdz pw, podalem nr telefonu do czlowieka ktory handluje tymi monitorkami, gowna Ci nie sprzeda, daje miesiac gwarancji na sprzet ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...