KamilFan Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) Hej mam taki... nietypowy problem.... Nie wiem czego ale na kolorze szarym, popielatym widać jak ekran drga.... Na kolorach jest ok... na tapecie też... ale gdy wejde na strone gdzie jest szanlon odcieniu szarego, popielatego... widać jak ekran drga po bokach... tak miga....... W komputerze mam raczej wszystko ok.... nie rozumie o co chodzi.... Mam monitor LCD Samsung SyncMaster940N .... Nie wiem... kiedyś miałem z tym problem drgał wcześniej... Ale z innego powodu.... włączy się u mnie w domu czajnik i ekran szaleje.... tak samo z pralką, piekarnikiem itp... Kupiłem stabilizator napięć do komputerów... Jest mniej ale dalej drga... jak jest wszystko wyłączone już nie... Ale właśnie drgania są widczone bardzo na szarym itp, ale czasem lekkie i na kolorach.... Nie wiem czy to wina już mojej cholernej instalacji w domu...Poprostu jest takie napięcie itp.... czy mam coś jeszcze ustawić... zobaczcie jak mam: http://i31.tinypic.com/2cnjwg5.jpg Jak widać żeby mieć 75 HZ musze wyłączyć ten tryb ukrywania... może dlatego tak mam ?? bo mój ekran sam nie moze miec 75 HZ tylko 70 i 60 ?? Ale ekran na 70 i 60 strasznie drga.... a 75 HZ jest ukryte .... Nie wiem... moze musze zainstalowac sterowniki do karty ?? mam zainstalowane ale podstawowe jak widać wykryło moją karte itp... Ale w tych sterownikach nie ma nic ciekawego oprócz wyostrzenia, kontrastów itp.... Edytowane 21 Stycznia 2008 przez KamilFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Hej mam taki... nietypowy problem.... Nie wiem czego ale na kolorze szarym, popielatym widać jak ekran drga.... Na kolorach jest ok... na tapecie też... ale gdy wejde na strone gdzie jest szanlon odcieniu szarego, popielatego... widać jak ekran drga po bokach... tak miga....... W komputerze mam raczej wszystko ok.... nie rozumie o co chodzi.... Mam monitor LCD Samsung SyncMaster940N .... Nie wiem... kiedyś miałem z tym problem drgał wcześniej... Ale z innego powodu.... włączy się u mnie w domu czajnik i ekran szaleje.... tak samo z pralką, piekarnikiem itp... Kupiłem stabilizator napięć do komputerów... Jest mniej ale dalej drga... jak jest wszystko wyłączone już nie... Ale właśnie drgania są widczone bardzo na szarym itp, ale czasem lekkie i na kolorach.... Nie wiem czy to wina już mojej cholernej instalacji w domu...Poprostu jest takie napięcie itp.... czy mam coś jeszcze ustawić... zobaczcie jak mam: http://i31.tinypic.com/2cnjwg5.jpg Jak widać żeby mieć 75 HZ musze wyłączyć ten tryb ukrywania... może dlatego tak mam ?? bo mój ekran sam nie moze miec 75 HZ tylko 70 i 60 ?? Ale ekran na 70 i 60 strasznie drga.... a 75 HZ jest ukryte .... Nie wiem... moze musze zainstalowac sterowniki do karty ?? mam zainstalowane ale podstawowe jak widać wykryło moją karte itp... Ale w tych sterownikach nie ma nic ciekawego oprócz wyostrzenia, kontrastów itp.... miganie może być spowodowane: -symulacją kolorów (głownie na TN) -podłączeniem dsub (trzeba wielokrotnie używać opcji AUTO lub ręcznie dostrajać) -zakłóceniami w zasilaniu (wtedy monitor reaguje na zmianę 60 , 75Hz + jw) -zbyt niską jasnością w połączeniu ze złej jakości elektroniką powoduje miganie lamp podświetlających trzeba było kupic monitor z DVI :) Skoro wcześniej zdiagnozowałeś ze to wpływ zasilania to teraz też obstawiam taką przyczynę, odłącz wszystko co zbędne od komputera, zostaw klawiaturę myszkę monitor, podłącz komputer/monitor do róznych gniazdek bez bolca uziemiającego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) a dlaczego bez bolców ?? Naciskam Auto kolory, raczej mam wszystko dobrze ustawione. Red, Green i blue na 50 . Jasność na 100 i kontrast na 80. Wątpie że przez to... A co jeszcze moge zrobić... jaka symulacja itp, mozna to jakoś sprawdzic czy to jest dobrze ?? skad mam widziec czy mam zakłócenia w zasilaczu itp... Wcześniej miałem chyba 75 HZ normalnie.... a teraz musze ten tryb właczyc... nie czaje :/ Raczej z minitorem ok, bo w sklepie u nich było dobrze. JUZ POWOLI CZAJE. Zainstalowałem od nowa. Już mam 75 HZ bez wyłaczania tego trybu. Ale jest problem http://i27.tinypic.com/20uvfxw.jpg Robie tak jak tutaj wybieram ten plug and play... potem dysk D ale nie działa , mówi ze tam nic nie ma... wkładam płytke i tak samo.... Nie ma czegos takiego jak samsung ***** itp... tutaj inny screen z konfiguracji samsnuga który musze zrobic... http://i28.tinypic.com/1zow4l3.jpg tez nie ma :P Obecnie mam tak: http://i32.tinypic.com/2wfpheb.jpg więc co innego niż oni... Nie wiem o co chodzi z tym ,,Kliknij przycisk “Przegladaj”, wybierz A:\(D:\driver), a nastepnie wybierz model swojego monitora i kliknij przycisk „Dalej”.'' jakie A:\(D:driver) .... Edytowane 22 Stycznia 2008 przez KamilFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Obecnie mam tak: http://i32.tinypic.com/2wfpheb.jpg i dobrze tak ma być co do bolców to nie chce mi sie tłumaczyć, po prostu SPRAWDŹ! co do kolorów i symulacji: każda matryca TN ma kolory tylko 6 bitów, żeby było 8 trzeba brakujące kolory symulować, monitor robi to w rożny sposób od migania na przemian podobnymi barwami po dithering itp sztuczki ja jednak obstawiam cos z zasilaniem, to częsty przypadek na samsungach + dsub, zrób dokładnie tak jak napisałem monitor LCD może migać od kabla antenowego kablówki sieciowego zakłóceń lodówki pralki i BÓG wie czego jeszcze, odłącz wszystko co zbędne, podłącz do nieuziemionych gniazdek albo tylko komp do uziemionego a monitor do "bez bolca" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Ale ja mam monitor i kompa podłaczony do stabilizatora, a stabilizator do przedłuzacza komputerowego ale on ma bolce... Bo jak bez stabiliozatora dam to miga.... Więc mam stabilizator przebijąc na bez bolcowy ?? No ale jak podbne bezbolcowy pzedłuzać do bolcowego.... bo ja kazdego gniazdko mam na bolec :/ i co z tego jak do niego podebnme bezbolcowe, skoro ono jest w bolcowym..... Ale dziwne bo najbardziej drga na odcieniach szarych widac...... jak jest mocny szary to juz wogóle..... Edytowane 22 Stycznia 2008 przez KamilFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 ech ja sie chyba poddaje bo tu jakieś stabilizatory hihihihi :lol2: sprawdź czy miga na jasności 100% podłącz monitor do gniazdka BEZ BOLCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilFan Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) nie mam chyba gniazdka bez bolca :D wszędzie mam bolce :P w moim pokoju.... ale dlaczego to najbardziej widac na kolorze szarym, popielatym ??...... nie wiem... głupie to jest.... Edytowane 22 Stycznia 2008 przez KamilFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) czy na 16 bitach tak samo miga Ci ekran? --- OT: dlaczego ja nie widze roznicy u siebie miedzy 60 a 75? slepy jestem? Edytowane 27 Stycznia 2008 przez ludzikos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...