piotrlaz Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Pilnie potrzebuję oryginalnego opakowania do pamięci Patriot DDR400 w dualu 2x512. Może któryś z kolegów mnie poratuje bo moje opakowanie gdzieś posiałem a muszę pamięci zareklamować. Niestety przyjmują tylko w oryginalnym opakowaniu. Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś ma niepotrzebne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Do reklamacji nie jest potrzebne opakowanie, takie są przepisy i sprzedawca musi przyjąć towar bez. Inną sprawą jest reklamacja wysyłkowa gdzie reklamujący musi dostarczyć towar kurierem/pocztą. Wtedy sprzedawca również musi przyjąć reklamację, ale jeśli opakowanie jest nieoryginalne to wysyłający ponosi odpowiedzialność za ew. uszkodzenia powstałe w trakcie przesyłki. Jestem pewien tego co piszę, bo ostatnio czytałem artykuł na ten temat, jak jutro będę miał chwilę to go odszukam i podam konkretne paragrafy i artykuły. Polecam lekturę: artykuł Edytowane 22 Stycznia 2008 przez bender83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...