Skocz do zawartości
ripool

Topower P5 U12 I 8800gt

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam w tej chwili zasilacz taki jak w podpisie.

Ma on dwie linie 12v - (20A)24A 300W. Te dwie linie mozna zlaczyc w jedna ale osiagna tylko ~25 -26A.

Zastanawiam sie czy wystarczy on na 8800GT, czy trzeba bedzie pomyslec o nowym zasilaczu?

Szukalem infoamcji na temat mojego zasilacza i cos mnie zdziwilo, poniewaz na wszystkich stronach pisze ze ma on na liniach 2 x 12v po 20A , a ja na tabliczce mam napisane, ze ma 2 x 12x - 24A. To jak to jest ?

Edytowane przez ripool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam ten sam zasilacz i ciągnie:

-C2D 3,5 GHz,

-MSI P35 Neo2-FR,

-2x1024 Goodram PRO,

-ST3250620A (232 GB),

-WDC WD3200AAKS (298 GB),

-NEC DVD-RW ND-3540A,

-Asus 3850 512 MB

Nie grzeje się zbytnio przy tym, ale niestety napięć jeszcze nie mierzyłem - dzisiaj montowałem grafikę.

Także sądzę że z Twoją konfiguracją także sobie poradzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj blad, tam byl GT a nie GTX (a przeciez Ultra to podkrecony GTX). Zwracam honor do kieszeni.

Tym niemniej nierownosc pozostaje taka sama, pobor mocy:

8800GT > HD3850.

Z tego co czytalem na necie, pomylona przeze mnie ultra z cala platforma testowa dawala pobor mocy rzedu 320W. Nawet jesli na 12V masz tylko 25A to daje to 300W. Na wszystko (co jest zasilane z tej linii). Wydaje mi sie ze ten zasilacz powinien to spokojnie uciagnac w zwiazku z tym. Przydalaby sie jeszcze opinia kogos bardziej obeznanego :)

Edytowane przez Wiedzmin_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi