Skocz do zawartości
Puchacz1

Problemy Z Miejscem Na Dysku...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Problem polega na tym, że ciągle brakuje mi miejsca na dysku C. Stoi tam Windows XP. Zgodnie z przeznaczeniem partycja ta jest TYLKO pod windowsa i sterowniki. Nic innego nie jest instalowane. Partycja jest o wielkości 10GB. Zaczyna mnie to irytowac... wszystko jest już pousuwane z dysku C:. Pliki typu jakieś zdjęcia, muzyka itd... dołączona do windowsa... Dysk jest czysty mimo to nadal szybko się zapełnia... Zauważyem, że programy mimo iż zainstalowane na dysku D: korzystają z dysku C tworząc jakieś pliki. Porblem jest taki, że ich miejscem docelowym jest dysk D gdzie jest jeszcze około 50 GB wolnego miejsca... !. Domyślam się, że programy te tworzą jakieś foldery które przechowują pliki tymaczasowe coś w stylu Temp'a ... Oczywiście plik wymiany znajduje się na dysku D... Moje pytanie jest więc takie... Jak zmusić te przeklęte programy do korzystania z dysku D zamiast C... :mur: .

daję przykład: Chcę zgrać zdjęcia z aparatu... w opcjach ustawione wszystko na nagrywanie na dysk D do folderu 'jakiegoś_tam' i oczywiście zdjęcia są zgrywane do tegoż folderu... ale w tym samym czasie zapełnia się dysk C plikami których nawet znaleźć nie mogę... so wtf ?. Mam nadzieję, że pomożecie bo powoli mnie coś bierze...

w sumie by mi to nie przeszkadzało gdyby windows mi nie wołał o miejsce na dysku... a to znowu jest uzależnione od możliwości instalowania jakiś programów na dysku D:. Reasumując... nie mogę nic zrobić na dysku D gdy zapełniony jest dysk C ...

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi