Verter Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam Sprzęt już prawie niesłyszalny i przyszła pora na obudowę. Najważniejsze dla mnie jest aby: 1. Obudowa była solidna ścianki grube żeby nie drgała razem z dyskiem, który nawet w SQD na obudowę którą mam teraz przenosi drgania. 2. rozmiarowo ogranicza mnie biurko, więc szerokość max 22cm, wysokość max 50 cm. głębokość lepiej żeby nie więcej niż 50cm 3. Dobry przewiew i z tyłu miejsce na montaż wentyla 120mmx120mm(najlepiej żeby był taki grill którego nie bede musiał wycinać z powodu zbyt małych dziurek) 4. Jeśli by się przypadkiem znalazła taka która spełnia wszystkie kryteria to byłbym wyjątkowo szczęśliwy jeśli by się dało zamontować w niej chłodnicę do WC które pewnie niedługo złożę coś @ Sharkoon Rebel 9 ta bez dużego wentyla z boku(Chłodnica z przodu obudowy.. o to mi chodzi). 5. Co do koloru.. najlepiej jakiś ciemny.. a i żeby z wyglądu bardzo nie raziła, ale żeby także nie była zbyt prosta. Bez zbędnych świecidełek i tego typu rzeczy. Power button reset button hdd i power led i będę happy. 6. Dziś to chyba standard ale MUSI być przynajmniej 2 USB z przodu. 7. Cena... około 250 zł... naprawde max ale to MAX jest 300 razem z przesyłką... chyba że komputronik to mam na miejscu. Jeśli będzie trzeba coś jeszcze dopisać to napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Chieftec? :> Coolermaster Elite 33X albo 5XX. Chociaż na Twoim miejscu porozglądałbym sie za chieftecami. Na zenfist.pl masz od groma obudów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Cooler Master CM 690. Naprawdę dobra obudowa. Duża, przewiewna i ma możliwość zamontowania chłodnicy 2x120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Cooler Master CM 690. Naprawdę dobra obudowa.Zgadzam się w 100% (przynajmniej na taką wygląda) ale... biórko i nie mam dojścia do przycisków ani do USB :( coś takiego tylko z przyciskami i USB na przednim panelu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...