jgx Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Witam, opisze dokładnie mój problem - od chyba 6 lat używam WC zaczynałem od od tej naszej fajansiarskiej firmy (już nie pamiętam nazwy WC coś tam) obecnie została mi z tego tylko pomka Aqual coś tam - chce ja wymienić i kupiłem za małe pieniądze używaną pomke 15PWr14C i teraz jak ma ona działać w obiegu: 1. czy to musi być tak zrobione ze pojemnik stoi wyżej niż pomka i ciecz napływa na nią czy może to być na tym samym poziomie - było by tak mi łatwiej ale nie wiem jak to uruchomić bo jak ona ma zassać z jednego poziomu ciecz - czy to będzie działać?. 2. U mnie to wygląda tak ze komp stoi przy ścianie przez którą idą przewody do łazienki obok i tam pod wanną stoi pojemnik z pomką i nagrzewnicą od poldka - na tej nowej chciałbym tą nagrzewnice dać za okno - całkowita długość węża w jedną strone to ok. 6.5m w dwie daje to ok.13 m. i po drodze ok. metr w góre, przewód to chyba bym dał 10-12 srodka bo mam zdajesie na bloku złączki mk12 (chyba) - czy ta pomke WYDOLI?? Co do pnkt. 1 to napiszczie i PROSIŁBYM O ZDJĘCIA waszych instalacji z TĄ POMPĄ to już mi coś naswietli no i prosiłbym o opinie co do pnkt. 2 bo nie wiewm czy jest sens kupować ten igielit jeśli to nie pójdzie Napisze jeszcze ze używam tego chłodzenia tylko w jednym celu - aby mieć cisze, nie zależy mi zbytnio na suuuper niskich temp. ani na wyglądzie - procek ma poprostu mieć znośną temp i to wszystko pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 1. Z tą pompą problemem jest tylko zalewanie układu - trzeba się trochę namachać. Jak już w układzie będzie mało powietrza to pompa śmiga bez problemu i może być w dowolnym miejscu układu. 2. Moim zdaniem da radę bez problemu. Z resztą te kilkanaście zł na wąż to niedużo a warto sprawdzić jak pompa będzie sobie radziła skoro ją już masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 pompa Ci wody nie zassa.... jak będziesz miał zalaną komorę wirnika i węże przy wlocie do pompy to ruszy jedyne co może być problematyczne to pierwsze napełnianie dalej nie widzę problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...