Skocz do zawartości
jgx

Pomóżcie Z Pompą 15pwr14c!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, opisze dokładnie mój problem - od chyba 6 lat używam WC zaczynałem od od tej naszej fajansiarskiej firmy (już nie pamiętam nazwy WC coś tam) obecnie została mi z tego tylko pomka Aqual coś tam - chce ja wymienić i kupiłem za małe pieniądze używaną pomke 15PWr14C i teraz jak ma ona działać w obiegu:

1. czy to musi być tak zrobione ze pojemnik stoi wyżej niż pomka i ciecz napływa na nią czy może to być na tym samym poziomie - było by tak mi łatwiej ale nie wiem jak to uruchomić bo jak ona ma zassać z jednego poziomu ciecz - czy to będzie działać?.

2. U mnie to wygląda tak ze komp stoi przy ścianie przez którą idą przewody do łazienki obok i tam pod wanną stoi pojemnik z pomką i nagrzewnicą od poldka - na tej nowej chciałbym tą nagrzewnice dać za okno - całkowita długość węża w jedną strone to ok. 6.5m w dwie daje to ok.13 m. i po drodze ok. metr w góre, przewód to chyba bym dał 10-12 srodka bo mam zdajesie na bloku złączki mk12 (chyba) - czy ta pomke WYDOLI??

Co do pnkt. 1 to napiszczie i PROSIŁBYM O ZDJĘCIA waszych instalacji z TĄ POMPĄ to już mi coś naswietli no i prosiłbym o opinie co do pnkt. 2 bo nie wiewm czy jest sens kupować ten igielit jeśli to nie pójdzie

Napisze jeszcze ze używam tego chłodzenia tylko w jednym celu - aby mieć cisze, nie zależy mi zbytnio na suuuper niskich temp. ani na wyglądzie - procek ma poprostu mieć znośną temp i to wszystko

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Z tą pompą problemem jest tylko zalewanie układu - trzeba się trochę namachać. Jak już w układzie będzie mało powietrza to pompa śmiga bez problemu i może być w dowolnym miejscu układu.

2. Moim zdaniem da radę bez problemu. Z resztą te kilkanaście zł na wąż to niedużo a warto sprawdzić jak pompa będzie sobie radziła skoro ją już masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi