doss Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Prosze o opinie jakiego oprogramowania uzywacie do kopiowania "trudnych" krazkow CD. Czy najlepszy jest ktorys z programow podanych w tytule badz moze jeszcze jakis inny? Jakie znaczenie maja w takich przypadkach mozliwosci samej nagrywarki (np. koniecznosc obslugi SafeDisc itp.) Z gory dziekuje za opinie. Doss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 CloneCD ma już wyrobioną renomę i jest najczęściej używanym programem do kopiowania zabezpieczonych płyt. Alcohol jest nowym programem, mogą w nim być jeszcze różne błędy, ale dość szybko się rozwija i depcze Clonowi po piętach. Nagrywara też ma duże znaczenie. Wiecej dowiesz się na stronie www.cdrinfo.pl. Wydaje mi się, że jeśli masz starszą nagrywarkę to lepiej zainstaluj Clone'a. Jest on bardziej uniwersalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczak Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 niektore starsze nagrywarki nie obsluguja DAO-RAW ktory jest potrzebny do odczytania wiekszosci danych subkanalowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 alkohol rzadzi, tylko jego uzywam do klonowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 hmmmm a ja uzywam tylko clona:PPPPPPPPPPPPPP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 18 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2003 Alcohol ma pewien blad. Uzywajac CloneCD mozesz za kazdym razem wlaczyc "Omijanie blednych sektorow" oraz "Inteligentny skaner blednych sektorow" i bedzie ok. Jezeli bledy sa to je ominie, jezeli nie ma - tym lepiej. W Alcoholu zas jesli zaznaczysz te opcje i zczytasz plyte ktora nie miala tych sektorow - po nagraniu moze okazac sie ze jest lipa. Po nagraniu testuje kazdy wypalonu CD programem CheckDisc. Mowie tu o zrzucaniu z CD-Romu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Clon rzadzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 uzywam alcohol'a bardzo mi pasuje jest intuicyjny i wszystko dobrze przegrywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Clon rzadzii basta :D 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 ja używam clona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrczak Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 no co tu duzo gadac clon da best i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 oba są swietne ale alcohol jakby był odrobine przed clonem tzn. pozwala np zgrac cd zabezpieczony najnowszym securomem, clone jeszcze tego nie potrafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Alkochol jest dobry na wszystko :lol: :wink: nie no żartuje oczywiście, nigdy go jeszcze nie używałem i chyba zostane przy clonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 a uzywaleiscie darmowego softu CDmanipulator? ma podobne wlasciwosci do cloneCD, ale mozna tez nagrywac krazki audio i z danymi z plikow... program zajmuje 280 kilo i nie trzeba go instalowac, ale wymaga chyba sterownikow aspi (nie wiem napewno bo mam zawsze zainstalowane) http://www.storeroom.info/cdm/index_e.html obsluguje kilka formatow plikow... naprawde fajny sofcik warto looknac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 ja mialem taki problem...... mianowicie... battlefielda1942 za chiny nie moglem przegrac clonemcd....... ciagle wyskakiwalo "please insert CD" ;) a alcohol poradzil sobie za pierwszym razem korzystajac ze wskazowek na http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?s=&...&threadid=14663 :) powiem tyle....... cdclon jest tak samo dobry jak alcohol :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stalin90 Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Gdzie wpisać seriala w Alcoholu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Alkohol najlepszy jest do picia :D a tak na poważnie zostanę przy klonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Ja śmigam na Alcohol 120%, za pomocą wersji 1.4.7 wykonałem kopię z oryginalnej gry Warcraft III The Frozen Throne i działa wszędzie. Płytka zabezpieczona jest SecuRomem v.4.8 i chyba nie trzeba pisać jak trudne jest to zabezpieczenie do prawidłowego wykonania "kopii bezpieczeństwa". Pewien zorientowany człowiek napisał że przy użyciu tylko i wyłącznie Alcohola jest to niemożliwe - a jednak. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 male uzupelnienie mojej wczesniejszej wypowiedzi: Alkohol rzadzi 8) jak to powiedzial cobex :arrow: Pewien zorientowany człowiek napisał że przy użyciu tylko i wyłącznie Alcohola jest to niemożliwe - a jednak. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Niestety CloneCD nie będzie już robiony, za względu na nowe prawa autorskie. Można o tym tu http://www.elby.ch/en/products/clone_cd/index.html przeczytać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Jak nie robiony to z kąd nowa wersje ? (4.3.1.5 do 4.3.1.7). Elby już nie przyznaje się do Clona ale znalazł się SlySoft i dlatego możemy cieszyć się nowymi "Clonami". pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Jak nie robiony to z kąd nowa wersje ? (4.3.1.5 do 4.3.1.7). Elby już nie przyznaje się do Clona ale znalazł się SlySoft i dlatego możemy cieszyć się nowymi "Clonami". pozdrawiam. Freeware czy Shareware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 Na www.cdrinfo.pl znajdziesz wszystko o nowym Clonie. Wszystkie wersje są oczywiście sherewere, jak zwykle zresztą. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microfon19 Opublikowano 19 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2003 Do odczytania zabezpieczeń najlepszy jest Clony XXL, przesyła informacje do Clone CD i bez problemu można przegrać zabezpieczoną płytkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stalin90 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 U mnie śię CLone restartuje. Wiecie co robić. Wersja-4317 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Próbowałeś instalować drivery ASPI ? To może być przyczyną restartów Clona, poza tym, co chyba najistotniejsze, nie każdy "rodzynek" pasuje do Clona właściwie. Wypaliłem kilkanaście plytek na nim, dziala oki ale i tak wole Alcohol. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Alcohol 120% jest the best i BlindWrite 5 jest the best. Moim zdaniem najlepsze programy do zgrywania orginalnych płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ja CLONA używam do ROBIENIA obrazów , a ALCOHOL do wypalania obrazów :) tak więc niemam problemów który program wziąśc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...