Skocz do zawartości
sector

Dysk HDD do 500zl !

Jaki Dysior  

1. 1. Jaki Dysior

• WD Caviar 80GB 8 mb keszu
      20
    • Maxtor 80gb 8mb keszu
      6
    • Maxtor 80Gb
      1
    • IMB costam :/
      0
    • Baracuda IV
      3
    • Baracuda V
      6
    • Samsung :O
      2

Rekomendowane odpowiedzi

kce kupic dysk do 500zl 80GB i nie wiem jaki ;)

kcialem najpierw kupic sobie maxtora z 8mb keszu tego nowego ale chyba mi nie starczy kasy :/

nie paczcie na ten dysk w opisie bo juz dawno go nima :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Barakude i nie mam z nia zadnych problemow, paru znajomkow tez ma i dzialaja. Oczywiscie w pierwszej kolejnosci wzialbym caviara...

na temat Maxtora sie nie wypowiadam, bo poprostu nie mialem z nim do czynienia. Kiedys mialem 40 i bylem z niej zadowolony w sumie.

IBM padaly, nie wiem jak jest teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Barakude i nie mam z nia zadnych problemow, paru znajomkow tez ma i dzialaja. Oczywiscie w pierwszej kolejnosci wzialbym caviara...

na temat Maxtora sie nie wypowiadam, bo poprostu nie mialem z nim do czynienia. Kiedys mialem 40 i bylem z niej zadowolony w sumie.

IBM padaly, nie wiem jak jest teraz.

1. IBM mial qmpel i padly mu raczej 2 :D wiec odpada

2. Maxtor normalmny bez 8mb keszu chyba raczej tez nie ale nie wiem

3. WD z 8mb keszu jest chyba najlepszym rozwiazaniem i cenowym i wydajnosci ! :)

4. Maxtor z 8m keszu jest sluszalem od qmpli z irc o wiele lepszy niz WD ale nie widzialem zadnej recenzji wiec nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kce kupic dysk do 500zl 80GB i nie wiem jaki ;)

zalezy co chcesz - cisze, szybkosc, niska temperature itd

jak wszystko na raz (tyle ze 12 miechow gwarancji) to pomysl tez nad nowa Barracuda 7200.7 (ST380011A) - masz 80GB za ~500zl i tylko 1 talerz upakowany ale za to o pojemnosci 80GB :)

wczoraj wrzucalem linki do 2 testow http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25452

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo barracude to nie to co maxtor , caviar.

nie rozumiem :?:

ze co niby wolniejsza, na jakiej podstawie tak sadzisz :?: poszukaj odczytow HDTach dla Maxtora DiamondMax +9 i Caviara z serii JB, nastepnie porownaj z wynikami tej nowej Barracudy 7200.7 i nie pitol glodnych kawalkow bo mi wychodzi ze jest szybsza :!:

jak sie Tobie nie chce szukac to podam przyblizone srednie predkosci odczytow w HDTach

Maxtor DiamondMax +9 = 40500-42000 kps

WD Cavar z serii JB = 40500 kps

Barracuda IV = 36500 kps

Barracuda V = 38000 kps

Barracuda 7200.7 = 46000 kps

PS az strach sie bac tej z serii 7200.7 PLUS (8MB CACHE) :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe czemu uwazasz samsungi za takie kiepskie dyski?? te które sa teraz w sklepach z 3 latnią gwarancją są lepsze pod wzgledem awaryjnosci od chociazby seagetów!! Do autora ankiety.. :)

Źródło: prywatne :)

Zagłosowałem na WDC !! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe czemu uwazasz samsungi za takie kiepskie dyski?? te które sa teraz w sklepach z 3 latnią gwarancją są lepsze pod wzgledem awaryjnosci od chociazby seagetów!! Do autora ankiety.. :)

Źródło: prywatne :)...

wlasnie - jak moze ktos pamieta w zeszlym tygodniu robilem rozeznanie o dyskach (na forum tez) pogadalem np z 1 znajomym co ma pod opieka w biurze ~60 kompow, na pocztku byly wyposarzone w Fujitsu ale niestety z tej niecekawej serii, po wymianie ~40 dyskow na Samsungi od ponad 1.5 roku padl 1 dysk (slownie jeden) :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee podobno na dyskach nie wolno oszczedzac a co tanie to nie dobre :q

eee a zreszta to nie wiem czy te samsungi sa kiepskie :) ale podobno posysaja ;)

ale i tak stawiam na maxtora i caviara

a dla mnie barakuda posysa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toś jeszcze mojego SAMSUNGa nie widział, to jest nie słyszał. 40GB 7200rmp. Tu są jego dane

Jest okropnie głośny. Nie skrobie głośno tylko szumi tak jak wentylator zasilacza ale na dużo wyższej częstotliwości.

Częstotliwość dźwięku tego dysku to jakieś 6-6,5kHz.

Głośność na "ucho" jakieś 35-38db.

Niestety nie mam miernika więc nie wiem dokładnie.

Ciężko jest wysiedzieć przy nim jak jest otwarta obudowa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest pewnym to ze sysk to wazna rzecz, Dla mnie twadziel jest cholernie wazna rzeczą... choc mam IBM'a :/ Ale działa spoko :D

Samsunga miałem kiedys i działał dobrze. teraz jak kupować to chyba tylko WD albo MAXTOR. Tylko czemu ten WD tak uporczywie trzyma sę tej 3 letniej gwarancji? Czy to nei dziwne ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

omg benek a gdzie w ankiecie jest ta twoja 7.004890390 8 

ni ma :( ale to dlatego ze ludziska czesto nie wiedza ze cosik takiego jest juz do kupienia i to po calkiem ciekawych cenach (oczywiscie zalezy od sklepu)

a juz o takich wynalazkach jak Barracuda 5400.1 nie wspominam - niedawno zostalem posadzony o lamerstwo jak zadalem pytanie o Barracude 5400rpm :P

...pozatym rok gwarancji to jakies nie porozumienie , to juz bym wolal samsunga

zgadzam sie i dlatego ja kupilem w sobote Smasunga z serii V60 (SV0602H) :P

btw sam kesz kopa nie daje

sam nie, alew polaczeniu z upakowaniem 80GB na 1 talerz troche daje (w Maxtorze/WD jest tylko 60GB na talerz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec chyba wybiore caviara zalezy ile bende mial kasiory bo jak wiecej to Maxtora z 8mb keszu :)

kupil bynm z pewnoscia maxtora ale zbliza sie koncert Ironów :) wiec trza kupic bilet :D

ps. bruce bedziesz jechał :o ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maxtor :P :P

ale wam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> powiem wy <font color="#FF0000">[ciach!]</font> suki ze ja jestem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> pedalem i was wszystkich jebie w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ;>

buhaaaaaaaaaaaaaaaaaa buhaha ? skad sie biora tacy ludzie? hmmm niewiem :/

&

wdse bierz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...