Skocz do zawartości
Gonzus

Montaż Komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Doszły wkońcu do mnie częsci.Jako iż pierwszy raz bede montował swój sprzet mam kilka pytań.

Zamontowalem procka,zamknąłem gniazdo i..będę na niego montować Scythe Katane II.Ma ona już na sobie nałożoną paste termoprzewodzącą.Kupiłem jednak sobie AS5 i pytanko.Czy przesmarować tym też procka? Prosze o pomoc ;]

EDIT:Sorka.Proszę o przeniesienie tematu :P

Edytowane przez Spiety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oka.Pomyliłem sie :) Myslalem ze na chlodzeniu jest pasta a na szczescie jej tam ni ma ;]

Wiec paste uzywam tylko na procka (tam gdzie jest napisane E2160 Dual Core..) sorka ze az tak pytam ale naprawde to moj 1 raz i nie chce niczego zje.ać

EDIT: Czy jesli teraz nałożę pastę i zamontuje chłodzenie i zostawie tak do jutra cos sie stanie? :P

Edytowane przez Spiety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie za mało a tym bardziej nie za dużo ! weź karte np telefoniczną i rozsmaruj paste po całym procku i dobrze dociśnij potem chłodzenie i musi być ok! a paste bedzie sie wtapiac i dopiero po kilkudziesieciu godzinach bedzie dziełać jak należy !

powiedzenia i nie zjeb nic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bój się tylko odpalaj tego kompa :) . Moim pierwszym kompem którego samemu składałem był komp z siga, poskładałem włączyłem i działa do dziś :-P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko złożone,wszystko działa jest juz w obudowie..Wszystko byłoby cacy gdyby nie..moje RAMy mi nie działają.Musiałem pożyczyc od kumpla Kinstony 667..Kto wie co może być rozwiazaniem kłopotu? Te Patrioty mają 2,2V.Wiec luzik rozumiem,trza zmienic.Właczam biosa z kingstonami ustawiam V na 2,2,wyłaczam kompa,wkładam patrioty i nadal [gluteus maximus]...Co zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalisz na Kingstonie, ustawisz w biosie te 2.2v, zaladujesz winde, wylaczysz i wsadzisz w Channel A ( czy jak to sie zwie w MSI ) LLK zostawiajac jeszcze Kinga w drugim zielonym slocie... Powinno sie odpalic.

A PDP chyba sie zabezpieczyl z tym napieciem - smialo smigaja na 2.0v na 800 cl4 2T...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to zmienić? Ktos polecił na innym forum odpalic na kingstonach zrobic formata dysku i wlaczyc na patriotach :D Próbować? :P

nie.

wejdz do bios i przestaw cas latency na 5

probuj napiecie 2.3V na memki - Vdimm ( moje stare llk czy przy 800 czy przy 1000 tyle potrzebowały. )

Edytowane przez Yogi311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orgiusz zrobiłem jak mówiłes i system działa.Kingston w drugim Patriot w pierwszym :D Ale gdy tylko wyjmuje kingstony a moje patrioty wkładam do slotu 3-go to kupa..Tak jak wcześniej.Aj juz nie wiem..

Wlozyles LLK tak jak napisalem? Obie kosci? A miedzy nimi kinga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie sytuacja wyglada tak:

1 SLOT: Patriot

2 SLOT: Kingston

3:SLOT (Pomaranczowy) Patriot

I wszystko działa,napiecie na 2,1V.Dałem MemTesta zobaczymy co pokaże.Podłączyłem dysk SATA 2 do wejscia SATA 3 na mobo,widzi go w biosie ale nie umiem go ustawic..wtf?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi