Gonzus Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Doszły wkońcu do mnie częsci.Jako iż pierwszy raz bede montował swój sprzet mam kilka pytań. Zamontowalem procka,zamknąłem gniazdo i..będę na niego montować Scythe Katane II.Ma ona już na sobie nałożoną paste termoprzewodzącą.Kupiłem jednak sobie AS5 i pytanko.Czy przesmarować tym też procka? Prosze o pomoc ;] EDIT:Sorka.Proszę o przeniesienie tematu :P Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zetrzyj paste ze Scythe i nałóż AS5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Tylko na 'scythkową' czy też na podstawke proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Na procka nałóż. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172765 Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 tylko na procek! a radiator dobrze wyczyść ze starej pewnie [ciach!]o wartej pasty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Oka.Pomyliłem sie :) Myslalem ze na chlodzeniu jest pasta a na szczescie jej tam ni ma ;] Wiec paste uzywam tylko na procka (tam gdzie jest napisane E2160 Dual Core..) sorka ze az tak pytam ale naprawde to moj 1 raz i nie chce niczego zje.ać EDIT: Czy jesli teraz nałożę pastę i zamontuje chłodzenie i zostawie tak do jutra cos sie stanie? :P Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Nic sie nie stanie. Możesz nałożyć pastę, założyć chłodzenie i zostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Przesmarowałem na jakies 0,1 cm.Styknie ? robiłem to wykałaczką. Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 nie za mało a tym bardziej nie za dużo ! weź karte np telefoniczną i rozsmaruj paste po całym procku i dobrze dociśnij potem chłodzenie i musi być ok! a paste bedzie sie wtapiac i dopiero po kilkudziesieciu godzinach bedzie dziełać jak należy ! powiedzenia i nie zjeb nic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Styknie styknie. Zamontuj, zapodaj orthosa i sprawdź jakie masz tempy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Dałem palec w folie i rozsmarowałem równiutko :) Znajomy informatyk jeszcze sprawdzi czy wszystko jest okey (przed odpaleniem ;] ) Chciałem tylko żeby miał mniej roboty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Chłopie nie panikuj. Zwrot "znajomy informatyk" nieźle mnie rozbawił... Zamontuj cooler i odpalaj. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 włąśnie tak sie robi domowymi sposobami :P a co on ma sprawdzać to już nie wiem ! chyba że już taki laik jesteś że płyta też smarowałeś:P haha nie czekaj na niego tylko odpalaj i sprawdzaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Lipka,na dziś koniec pracy :P Jutro ciąg dalszy zmagań :P Boje sie o podłączenie zasilacza i wlasnie procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Nie bój się tylko odpalaj tego kompa :) . Moim pierwszym kompem którego samemu składałem był komp z siga, poskładałem włączyłem i działa do dziś :-P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mi zawsze właśnie znajomy wszystko składał :P Jak bym coś zjeb.ł to po mnie..Tyle czasu kase oszczedzałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wszystko złożone,wszystko działa jest juz w obudowie..Wszystko byłoby cacy gdyby nie..moje RAMy mi nie działają.Musiałem pożyczyc od kumpla Kinstony 667..Kto wie co może być rozwiazaniem kłopotu? Te Patrioty mają 2,2V.Wiec luzik rozumiem,trza zmienic.Właczam biosa z kingstonami ustawiam V na 2,2,wyłaczam kompa,wkładam patrioty i nadal [gluteus maximus]...Co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 W instrukcji może być napisane z jakimi pamięciami współpracuje. Strzelam tylko, ale może tak być, że coś nie współgra. Jeżeli chodzi o napięcia to się nie odzywam :D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wsadz wsztstkie pamiatki razem, ustaw pod LLK, wyciagnij Kingi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 LLK ? W instrukcji pisze że jedna kość ma byc w zielonym druga w pomaranczowym..Płyta to MSI P35 NEO2-FR.Na pamiatkach pisze 2,2 stad wywnioskowałem ze trza napiecie podniesc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Nie trzeba. 2.2V na tych kosciach jest po to, zeby smigaly na timingach 4-4-4-12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Odpalisz na Kingstonie, ustawisz w biosie te 2.2v, zaladujesz winde, wylaczysz i wsadzisz w Channel A ( czy jak to sie zwie w MSI ) LLK zostawiajac jeszcze Kinga w drugim zielonym slocie... Powinno sie odpalic. A PDP chyba sie zabezpieczyl z tym napieciem - smialo smigaja na 2.0v na 800 cl4 2T... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Ta msi miala problemy z patriotami na jakims biosie (1.3 bodajze) Edytowane 26 Stycznia 2008 przez novy154 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jest mozliwe ze mam bios 1.1 ? Sam biosu aktualizować nie byde ;] Kumpel pomoże w razie czego..Orgiusz popróbuje chyba jutro twoje ustawienia na dziś mam dość komputera ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Orgiusz zrobiłem jak mówiłes i system działa.Kingston w drugim Patriot w pierwszym :D Ale gdy tylko wyjmuje kingstony a moje patrioty wkładam do slotu 3-go to kupa..Tak jak wcześniej.Aj juz nie wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 nie wszystkie patrioty lubią CL4 wrzuć CL5... ( tak, nawet na 800 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jak to zmienić? Ktos polecił na innym forum odpalic na kingstonach zrobic formata dysku i wlaczyc na patriotach :D Próbować? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) Jak to zmienić? Ktos polecił na innym forum odpalic na kingstonach zrobic formata dysku i wlaczyc na patriotach :D Próbować? :P nie. wejdz do bios i przestaw cas latency na 5 probuj napiecie 2.3V na memki - Vdimm ( moje stare llk czy przy 800 czy przy 1000 tyle potrzebowały. ) Edytowane 27 Stycznia 2008 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Orgiusz zrobiłem jak mówiłes i system działa.Kingston w drugim Patriot w pierwszym :D Ale gdy tylko wyjmuje kingstony a moje patrioty wkładam do slotu 3-go to kupa..Tak jak wcześniej.Aj juz nie wiem.. Wlozyles LLK tak jak napisalem? Obie kosci? A miedzy nimi kinga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Aktualnie sytuacja wyglada tak: 1 SLOT: Patriot 2 SLOT: Kingston 3:SLOT (Pomaranczowy) Patriot I wszystko działa,napiecie na 2,1V.Dałem MemTesta zobaczymy co pokaże.Podłączyłem dysk SATA 2 do wejscia SATA 3 na mobo,widzi go w biosie ale nie umiem go ustawic..wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...