Skocz do zawartości
seba0212

512+512+1gb Można Tak?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Być może był już taki temat ale nie mogę znaleźć :mur:

Mój komp:

Płyta-Gigabyte 945P3-S2

Proc Pentium 820D 2.8@3.7

Ram-Kingston 2x512 533

Grafa-Palit 8600GT

Zasiłek-Chieftec 450W

A moje pytanie brzmi...Czy do tych dwóch 512 mogę dołożyć kość 1gb?

Płyta obsługuje Dual,Ma 4 sloty pod ram i max 1gb na slot.

Pytam,bo nie chciał bym rozstawać się z tymi 512 bo dają mi za nie psie pieniądze :mur:

Proszę o pomoc :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak Kvaz! pisze - kości moga byc jakie chcesz (wczoraj u kumpla montowałem kość 512 do 2x256 które miał wcześniej i wszystko śmiga, ale single channel

Jedyny problem jaki moze być to mogą kości nie chcieć współpracować, ale to sie raczej rzadko zdarza i musiałbyś naprawdę miec pecha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dual na 3x512 działał tak samo jak na 4x512 (jednak co do poprawnej pracy działania dual z 2x512 i 1x1024 nie jestem pewien). W drugim komputerze znowu jak do 2x256 ddr400 dołożyłem 512 ddr400 to pamięci pracowały tylko na ddr266 inaczej były problemy ze stabilnością, ale mogła być to wina którejś z kości ramu lub samej płyty (asrock K7S8X).

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi