Tomcool Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Witam! Zastanawiam sie jaki dorzucic zasilacz do wlasnie takiej konfiguracji jak w opisie tematu ( E2160 + G31 + 2GB RAM + dysk itp.. ). Chcialbym sobie pozwolic na lekkie o/c z ciekawosci (ewent. jak sie uda zostawie 2,4 GHz na stale ), a po czasie dorzucic jakas srednia grafike (typu 7300GT, moze 8600) Nie mam zbyt wiele kasy i chcialbym zaoszczedzic. Z wlasnych poszukiwan zostaje mi maly dylemat - czy wystarczy Chieftec 350W czy raczej walic w 400 albo nawet 450 (jakies 50% drozszy). A moze nawet da sobie rade ten Fortronik 350W. Dzieki i pozdrawiam! Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Tomcool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Dysk Seagate/Samsung ale i inne złe nie są. Zasilacz starczy nawet 350W - ten Fortron ma troche mało A na lini 12V - Modecom MC350 będzie lepszym wyborem (lub Fortron PNF o ile dobrze kojarze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ten fortron jest drogi jak cholera! od 140zl na skapcu a na allegro ni widu ni slychu. Modecom wydaje sie calkiem niezly, kosztuje kolo 100zl, razem z przesylka 115 Moge kupic Chiefteca (12 cent. went.) GPS 350 za 110 zl. Ktory bedzie lepszy - MC350 czy ten Chieftec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) IMHo na zasilaczu nie powinno się oszczędzać , jak masz troszkę więcej kasy to amacrox (choć to podobna konstrukcja co modecom) dysk może być caviar lub j/w EDIT z tych dwóch to raczej MC Edytowane 26 Stycznia 2008 przez M@TI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Panie dzieki, ale czy napewno potrzeba takiej potegi do mojego lekkiego sprzetu :P ten Amacrox zaczyna sie od 150zl W takim razie bede myslal o MC350 PS. Sorry chlopaki w pierwszym poscie nie chodzilo mi o dysk tylko zasilacz :P Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Tomcool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Panie dzieki, ale czy napewno potrzeba takiej potegi do mojego lekkiego sprzetu :P ten Amacrox zaczyna sie od 150zl W takim razie bede myslal o MC350 PS. Sorry chlopaki w pierwszym poscie nie chodzilo mi o dysk tylko zasilacz :P chieftec jest jak najbardziej OK! np wersja 400W koło 140zł Fortron to juz raczej na styk, po dokupieniu grafy i oc moze byc blado Edytowane 26 Stycznia 2008 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 chieftec jest również dobry ale mc ma silniejszą linie 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittlePaulie Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 a mi do mojego sprzetu specjalisci z sekcji zasilaczy polecili delte 350w (ale TYLKO model AB-4A) i nawet po wykreceniu smiga swietnie, jeszcze nie mialem ani jednej zwiechy lub innych objawow niestabilnosci... a kosztowala 50 zl na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Weź Chiefteca 350W lub Modecoma MC 350W, jak masz mniej pieniędzorów to Deltę 350W AB-4A z Allegro za 55zł - jej jedyną wadą jest krótka miesieczna gwarancja. Chieftec i delta są lepiej wykonane niż Fortron. MC nie ma silniejszej linii 12Vniż Chief, sumaryczne ograniczenia są identyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Panowie, zapomnialem dodac, ze jestem maniakiem ciszy. Z tego co widze, ta fajna Delta to b. dobry zasilacz, tyle ze pewno glosny bo ma maly wiatrak. Tym niemniej Chieftec wypada miernie w porownaniu z modecomem jak chodzi o prad (12V).. zobaczcie sami: Modecom MC350 a Chieftec GPS-350 czy to prawda? juz bym bral Chiefteca, ale w takim wypadku powiedzcie czy wierzyc danym z komputronika? Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Delta jest cichsza od Modecoma, może nawet od Chiefteca, wiem bo wszystkie miałem w rece i działaniu. Dane z Kompuszrota poprawne, ale i tak Modecom MC, Chief GPS i Delta mają identyczne ograniczenie sumaryczne na 12V i wynosi ono 25A Bierz Chiefa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcool Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dzieki chlopaki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...