YouAreNext Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam, kupilem ostatnio kompa na allegro w ktorym mialo byc 2GB ramu, ale sklep zrobil pomylke i wyslali mi 1gb. Dzis wlasnie doslali mi druga kosc (oznadzenia ma takie same) lecz razem nie dzialaja. Jak podlacze obie to jest tylko piiik piiik piik i sie komp restartuje i to samo dalej. plyta glowna to Gigabyte M61SME-S2 a ram to 2 kosci : GoodRam DDR2 1GB PC2-6400 DIMM i oznaczenie na nich GR800D264L5/1G. jest jakis sposob zeby mi te 2gb ramu dzialalo ?:( kazda kosc dziala oddzielnie, sprawdzalem na obu portach help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) hehe :D Zrob tak jak pisalem ci na nw ... czyli CL6 + 667mhz :) Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouAreNext Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 kurde gdzie to mam zmienic w tym biosie ? ? ? http://img137.imageshack.us/img137/4185/screeen1xi1.jpg http://img129.imageshack.us/my.php?image=screeen2vs5.jpg http://img129.imageshack.us/my.php?image=screeen3lj9.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Juz na nw masz odpowiedz jak cos wal na GG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouAreNext Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 problem nadal nie rozwiazany :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Bios ma F4 i nie widze jakis istotnych zmian w kolejnych. Po puszczeniu pamiatek cl6 667mhz dalej nie wstaje na 2 kosciach. Kazda z kosci chodzi osobno w kazdym slocie :) Ja stawiam na problem z plyta. Ewentualnie moze sprawdzic u kogos czy smigaja te 2 kosci razem. Nie mam juz wiecej koncepcji :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 wystarczy pomyśleć, pamięci są różne na innych kościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouAreNext Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 moglbys bardziej rozwinac temat dla laika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) wystarczy pomyśleć, pamięci są różne na innych kościach. Ale jak rozne ? Twierdzisz ze goodram z goodramem sie gryzie ? Jedyna opcja tak jak pisalem zeby u kogos sprawdzil ... Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Snooze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouAreNext Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 help please Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Popróbuj zmiany slotów.np.1 kosc do pierwszego druga do 3.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouAreNext Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 niestety mam tylko 2 sloty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śruba Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 może trzeba by było wyłączyć w biosie obsługę dual chanel ? ja miałem tak w lapku, tylko u mnie byly to różne wielkości pamięci 512 z 256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 mam tą samą płyte i u mnie śmiaga w dualu spróbuj zmienić na 667 i zmień żeby nie było Duala próbuj bo musi śmigać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouAreNext Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 zmienialem juz na 667 ale nie pomoglo. Jak bedzie sie w biosie nazywala ta opcja z dualem ? szukalem caly bios i nie bardzo moge to zlokalizowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dual w Gigabyte to od kolejnosci kosci w slotach. Kolega radzi aby nie bylo duala wiec sloty naprzemiennie czyli kolo siebie , nie w paruj w kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Panowie ale on ma tylko 2 sloty na mobosie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Panowie ale on ma tylko 2 sloty na mobosie ...Fakt , sprawdzilem w guglu. Wobec tego imho singla ma z 1 koscia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN 23 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Panowie mam pewien problem, a mianowice mam płyte gł.. ASUS P5PL2/C 1945 - PCE, DDR2, C2D z 1 GB Pamiecei DDRW (2X 512) są umieszczone w zółtych slotach, pozostałe dwa czarne sloty ...są puste... wczoraj zakupiłem 1 Gb..pamieci w jednej kości chce włożyć do czarnego slotu zaden z nich nie dziala wogole komp nie startuje panowie co robic? w zadnym z czarnych slotach nie myka.... dopiero jak zmienie do zoltej to jest wszystko ok???? moze cos w biosie ??? narazie mam wlozone 1 gb + 512 mb....pomocy... EWENTUALNIE GDZIE I CO MIALBYM ZMIENIC W BIOSIE ABY mogły mi działać pozostałe sloty??? Z GORY DZIEKUJE !!!! Edytowane 3 Lutego 2008 przez JORDAN 23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekar Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) @ JORDAN 23 Miałem podobny problem na P5N-E SLI. Po dokupieniu 2x1 GB OCZ Platinium do 2x1GB Special Ops działy się dziwne rzeczy. Czasem system nie wstawał wcale a czasem jak już odpalił to był niestabiny. Były problemy nawet z wejściem do biosu. Oddzielnie pamiątki śmigały bez problemów we wszystkich gniazdach. 3 godziny bawiłem się z tym cholerstwem i próbowałem różnych kombinacji (timingi na sztywno). Pomogła dopiero wymiana biosu na najnowszą wersję. Edytowane 3 Lutego 2008 przez dekar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Ale jak rozne ? Twierdzisz ze goodram z goodramem sie gryzie ? Jedyna opcja tak jak pisalem zeby u kogos sprawdzil ... normalne, czasami nawet d9 sie zdąży, elpida różnie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Albo płyta jest niesprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRISTERS Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 zobacznie na 3 zdrecie ktore dal. Nie moge teraz uruchomić ponownie kompa ale wydaje mi sie ze tam zamias Per Channel zmień na tę 2 opcje. Spróbuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JORDAN 23 Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 @ JORDAN 23 Miałem podobny problem na P5N-E SLI. Po dokupieniu 2x1 GB OCZ Platinium do 2x1GB Special Ops działy się dziwne rzeczy. Czasem system nie wstawał wcale a czasem jak już odpalił to był niestabiny. Były problemy nawet z wejściem do biosu. Oddzielnie pamiątki śmigały bez problemów we wszystkich gniazdach. 3 godziny bawiłem się z tym cholerstwem i próbowałem różnych kombinacji (timingi na sztywno). Pomogła dopiero wymiana biosu na najnowszą wersję. :unsure: "ZMIANA BIOSU" ... qrde ale to już chyba ostateczność, przecież są cztery sloty, więc naprawde nierozumiem czemu nie "biegają" (po włożeniu jakiejkolwiek kości 512, badz 1 gb) do czarnego slotu , wogóle komp nie wstaje ;/ nawet nie mozna wejść do biosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...