Skocz do zawartości
f3nikz

Avermedia - Dźwięk - Podłączenie..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was wszystkich, dostałem od kumpla kartę TV nieco antyczną ale działającą. Jest to Avermedia bodajże Phone98 na chipsecie bt848. Niestey kolega zapodział kabel umożliwiający podłączenie do k. muzycznej. Czy jest jakakolwiek możliwość bym bezpośrednio głośniki podłączył do tej mojej karty czy raczej nie da rady?? Aaa i gdzie mógłbym kupić kabel do tej karty tv.. Ps. jestem laikiem jeśli chodzi o temat kart tv dlatego do was zwracam się z prośbą o pomoc..

Edytowane przez f3nikz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze karte tv z karta muzyczna mozesz polaczyc tylko za pomoca kabelka mini-jack=>mini-jack.

Przynajmniej ja tak mam w innym modelu avermedii. Innego sposobu nie znam. A takie kabelki mozna kupic w pierwszym lepszym sklepie z elektronika albo sobie samemu zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ze zdjecia wynika ze musisz miec kabel 2RCA=>minijack (cos takiego: http://allegro.pl/item297472623_kabel_prol...che_tanio.html) i podlaczasz koncowke minijack do swojej karty muzycznej w kompie do Line-In. Ewentualnie powyzszy kabel tylko z damskim gniazdem minijack i podlaczasz bezposrednio glosniczki komputerowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi