jaaano Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jestem posiadaczem takowego laptopa i mam mały problem z doborem nowego procka,narazie siedzi tam celeron M 430 YONAH ,socket 479 mPGA,FSB 533,CACHE 1 MB L2,CHIPSET i945 PM.Po konsultacji z serwisem który lakonicznie stwierdził iz można tam wsadzic CORE 2 DUO pobuszowałem w sieci i okazało się że to wcale tak prosto nie wygląda.Istnieja róznice w FSB,w BIOSIE-jakieś ustawienia czy coś?jakiś mnożnik,stepping i wiele innych parametrow na ktorych się nie znam.Proszę więc o pomoc w doborze nowego procesora do tego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jestem posiadaczem takowego laptopa i mam mały problem z doborem nowego procka,narazie siedzi tam celeron M 430 YONAH ,socket 479 mPGA,FSB 533,CACHE 1 MB L2,CHIPSET i945 PM.Po konsultacji z serwisem który lakonicznie stwierdził iz można tam wsadzic CORE 2 DUO pobuszowałem w sieci i okazało się że to wcale tak prosto nie wygląda.Istnieja róznice w FSB,w BIOSIE-jakieś ustawienia czy coś?jakiś mnożnik,stepping i wiele innych parametrow na ktorych się nie znam.Proszę więc o pomoc w doborze nowego procesora do tego kompaSugeruj sie Chipsetem i945 w tym wypadku PM . Wg mnie mozesz wepchnac tam C2D ale starsze wersje Meroma z szyna 667Mhz gdyz nowe pod i965PM/GM/GLM/xxx maja w obsodze 800Mhz(docelowo pod Santa Rosa) i niewiem jak C2D z 800Mhz FSB sie zachowa pod starszym chipem. Wejdz na strone intela i popatrz w specyfikacje. U ciebie 533FSB jets warunkowane przez Celka ktory buja sie na szynie 533. Moje Lenovo ma T5500 i chip i945GM czyli Merom z 667Mhz (pod Napa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...