marcinsz0 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam Zastanawiam sie czy na GF 8800 GT wystarczy załozyc blok wodny pokrywajacy tylko GPU, na pamięć załozyłbym radiatory,czy takie rozwiazanie sie sprawdzi? Bloki full-cover sa drogie,poza tym mam w domu bloczek wodny Abadon lite na GPU i chciałbym go wykorzystac na karte graficzną.Pamieci oczywiscie mam zamiar pokrecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 A jakiś nawiew na radiatorki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) Trzeba dać radiatory na miejsca pokazane na tej fotce: I dać jakiś nawiew na to. Radiatory możesz kupić lub wyciąć z jakiegoś starego radiatora od procesora. Tak to powinno wyglądać mniejwięcej: Edytowane 27 Stycznia 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 mocno sie grzeja pamieci na tej karcie ? chciałem zastosowac pasywne chłodzenie pamieci bez dodatkowego nawiewu, mam obieg powietrza w obudowie ale tsunami nie ma, 1 wentylator wciaga powietrze z przodu obudowy,a 2 w zasilaczu wyciaga gorące powietrze ze srodka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Lekki nawiew musi być. Wystarczy jakiś wentyl 120mm @ 900rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) rafwlkp Kurna masz zarabiste te radiatory na pamieciach , kurna duze miedziane to jakies pinowce ,pewniakie m drogie jak cholera pochwal sie Nadmuch zalecany do dobrego chlodzenia . marcinsz0 Looknij na mojego Avantara to Prison Pro V2 GPU 99zl Zajebisty bloczek jak za takie pieniadze , bardzo wydajny sa lepsze o 2-3 'C ale za 100% wiecej kasy wiec to nie interes szczerze polecam Edytowane 27 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Prison Pro V2 GPU fajny i wydajny ale ten top z aluminium jakos mi nie pasuje,niby jest anodowany ale czy to 100% pewny sposób zapobiegajacy korozji ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Trzeba dać radiatory na miejsca pokazane na tej fotce: [...] I dać jakiś nawiew na to. Radiatory możesz kupić lub wyciąć z jakiegoś starego radiatora od procesora. Panowie z Arctic Cooling ponoć posiedzieli trochę nad najnowszymi kartami i wyszło im, że nawiewu być nie musi: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx...ata=7&disc= Ile w tym prawdy, nie wiem, ale nawet minimalny nawiew z pewnością nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Prison Pro V2 GPU fajny i wydajny ale ten top z aluminium jakos mi nie pasuje,niby jest anodowany ale czy to 100% pewny sposób zapobiegajacy korozji ?? stosuje sie odpowiedni plyny/dodatki antykorozyjne poprostu a jak wyglada sprawa z 3850 ? mam male radiatorki thermala , chodzi na stockowych ustawieniach , chyba nie jest nawiew specjalnie potrzebny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) Jakieś 2 tygodnie leży u mnie prison pro v2 i czeka żeby go założyć Powłoka wygląda całkiem solidnie i myślę że nie powinno być problemów z korozją Edit: Dodam że ten aluminiowy top wydaje mi sie pewniejszy od plexy,która czasem lubi pęknąć Edytowane 27 Stycznia 2008 przez Ushi_Real Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Frost2Gpu rev.2 takze pasuje, i ma niklowana miedz + top z plexi i krocce tak ulozone ze dasz rade radiatory pod nie wsadzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Zawsze możesz poszukać u kolegów zza Odry bloczków na pojedyncze kostki ram:) Tylko że taki zestawik tani nie jest, 8 bloczków + 2 rozgałęźniki troszki kosztuje (sam kiedyś kupiłem i na razie leży bezużyteczny, dorwałem bloczek Koolance i z planu MCW60+te właśnie bloczki zrezygnowałem) Koło weekenda mogę wrzucić jakieś fotki, niestety linka nie dam do sklepu gdzie to kupilem, bo nie mają chyba już w ofercie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) moze mi ktos powiedziec jaka wysokość z kolankami ma Prison pro gpu ,zastanawiam sie czy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>wersję z kroccami prostymi wyprowadzonymi z boku czy z kolankami,W tych drugich nie byłoby problemu załozyc wysokie radiatory na pamieci ale znowu karta graficzna bedzie zajmowac 3 sloty. Cały czas mam obawy czy nie zeżre mi korozja tych bloczków z anodowanego alu mino stosowania wlasciwego plynu ;/ Edytowane 17 Lutego 2008 przez marcinsz0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Jeżeli nie zedrzesz / zarysujesz powłoki to nic się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Z kolankami ma 4 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 (edytowane) Sorry że odświeżam stary temat. Czy konieczne jest oprócz naklejania radiatorów na pamięciach również naklejanie ich w tych innych miejscach zaznaczonych na zdjęciu? Na kartę będzie nawiew z wentylatorka 120mm@5V. Edytowane 29 Maja 2008 przez Xarlith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Tam tez sie przydaja radiatorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Radiatorów nigdy nie za wiele jeśli masz WC z niskim przepływem powietrza w budzie więc przyklej śmiało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 rafwlkp Kurna masz zarabiste te radiatory na pamieciach , kurna duze miedziane to jakies pinowce ,pewniakie m drogie jak cholera pochwal sie Raditorki Swiftecha...wydajnosc bardzo dobra tyle, ze tasma dolaczona do nich jak dla mnie jest kiepska B-) cena...hmm sadze, ze odpowiednia do wydajnosci :lol: LINK1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 A moze takie cos ? Bloczki na kostki BGA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Raditorki Swiftecha...wydajnosc bardzo dobra tyle, ze tasma dolaczona do nich jak dla mnie jest kiepska B-) cena...hmm sadze, ze odpowiednia do wydajnosci :lol: LINK1 Tak dla ścisłości to na fotkach są radiatory enzotech, to samo co swiftech ale więcej pinów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Tak dla ścisłości to na fotkach są radiatory enzotech, to samo co swiftech ale więcej pinów ;)faktycznie....swif ma 16 pinow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 trzymają się wam te radiatory na ramach ? bo mi się co jakiś czas jakiś odlepia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Maciaty jak przykleił to odkleił z bonusem czyt. BGA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 dokladnie. jak skladalem WC na poczatku stycznia tego roku, przykleilem te radiatory na klej arctic coolinga, i 30 kwietnia jak chcialem zdjac radiatory to 3 sztuki odeszly razem z kostka ram. Reszta odchodzila tak, ze nawet nie musialem sie wysilac i same odpadly a te 3 gowna odeszly z suprajsem pod spodem ;d anyway, na tym orginalnym kleju to sie trzymac za wuja nie chcialo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 ja mam juz przyklejone na amen *klej arctic silver)...no chyba, ze w akcje wkroczy lodowka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) przed chwilą ściągałem moje aluminiowe radiatorki przyklejone za żalmana nie dało rady ściągnąć jednak ten klej ma to do siebie ze kruszeje więc kombinerki i przekręcenie radiatorka na bok i :gitarzysta: Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 u mnie nie chcialo zejsc po kreceniu ich na bok, bo sie ruszyc nawet nie chcialy. Grafa siedziala godzine w lodowce i tez wuj to dalo, no ale trudno ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja przykleiłem miedziane swiftechy na taśme 3m i przez pół roku żaden nie odpadł, a na karcie nie ma nawiewu więc ram się dosyć grzeje. BTW co sądzicie o tym http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...;id_towaru=2484 IMO przegieli z ceną, fullcover zalmana kosztuje już 80zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 cena normalna i porównując do radiatorów swiftecha /eznotecha.... a zalman jest aluminiowy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...