PoGo Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Mam maly problem z glosnikami. Kupilem wczoraj zestawik Creativa 5.1 (ver 5100). Mam SB live ver. 1024 prawdopodobnie :>. Podlaczylem glosniczki, wszystko ok subwoofer gra, lewo, prawo, tyl, przod ale centralna satelita nie. Nie wiem dalczego skoro subwoofer i satelita jest na jednym kablu. Mialem stare sterowniki, mialem tam obsluge 4, 2 speakers, headphones oraz full Sorround. ubawilem sie tam troche ale nic nie poradzilem. Sciagnolem nowe drivery i mam teraz tylko 2 i 4 speakery. nie wiem co jest grane z tym shitem, a centralna satelitka nadal nie gra. Nie wiem co jest grane. Moze ktos wie o co lata, chyba ze moja karta nie obsluguje srodkowej satelity ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 A do czego podłączyłeś ten kabelek od centralnego głośnika? Do którego gniazdka w Live? Jeśli Twoja karta to model 1024, to nie ma ona wyjścia na głośnik centralny. Subwoofer działa, gdyż w tych głośniczkach Creativa jest on zasilany sygnałem będącym sumą wszystkich kanałów (satelitek), przepuszczonym przez filtr dolnoprzepustowy. Ja mam SBLive 5.1 i centralny głośnik działa tylko w filmach DVD i DivX z dźwiękiem AC3, oraz oczywiście w grach z obsługą EAX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bear Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 A do czego podłączyłeś ten kabelek od centralnego głośnika? Do którego gniazdka w Live? Jeśli Twoja karta to model 1024, to nie ma ona wyjścia na głośnik centralny. Subwoofer działa, gdyż w tych głośniczkach Creativa jest on zasilany sygnałem będącym sumą wszystkich kanałów (satelitek), przepuszczonym przez filtr dolnoprzepustowy. Ja mam SBLive 5.1 i centralny głośnik działa tylko w filmach DVD i DivX z dźwiękiem AC3, oraz oczywiście w grach z obsługą EAX. Ja mam taki sam zestaw jak Ty: live! 5.1 + inspire 5.1 ver. 5100 Na razie nie probowalem tego na filmach DVD, ale srodkowa satelita nie gra mi w zadnych filmach z ac3 i zadnych grach z EAX. :? Sam sie wkurzam :evil: co sie dzieje, przynajmniej w tescie glosnikow z surround mixera satelita gra, wiec podpieta jest ok, tylko nie wiem co jest nie tak. W grach ustawionych na EAX (np. CC Renegade) nie slychac niektorych odglosow przy ustawieniu glosnikow 5.1, pewnie mialo grac wlasnie na srodkowej satelicie. Gdzie moge wyprobowac jeszcze dzialanie tej satelity i sprawdzic czy moze cos nie tak jest z moimi glosnikami lub driverami? Bear Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 hmm musze pokombinowac, jak podlanczam eg instrukcji to tylko szumik lekki jest w srodkowej satelicie, a tak w ogole to chamowa ze te podstawki do tylnich satelit trzeba osobno kupowac : D pokombinuje jeszcze, neidlugo it ak pewnie zmienie sprzet i ebde mial wtedy audigy i mam andziej ze ebdzie luzik thx anyway Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ja mam taki sam zestaw jak Ty: live! 5.1 + inspire 5.1 ver. 5100 Na razie nie probowalem tego na filmach DVD, ale srodkowa satelita nie gra mi w zadnych filmach z ac3 i zadnych grach z EAX. :? Sam sie wkurzam :evil: co sie dzieje, przynajmniej w tescie glosnikow z surround mixera satelita gra, wiec podpieta jest ok, tylko nie wiem co jest nie tak. Ja swojego SBLive 5.1 mam podłączonego pod amplituner 6-kanałowy. Aby prawidłowo działał dźwięk AC3 w filmach DivX, trzeba ustawić wyjście filtra AC3 na SPDIF (kliknij). Używam kodeka AC3 Filter v0.63b i wszystko jest OK, centralny kanał gra tak jak trzeba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bear Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ja mam taki sam zestaw jak Ty: live! 5.1 + inspire 5.1 ver. 5100 Na razie nie probowalem tego na filmach DVD, ale srodkowa satelita nie gra mi w zadnych filmach z ac3 i zadnych grach z EAX. :? Sam sie wkurzam :evil: co sie dzieje, przynajmniej w tescie glosnikow z surround mixera satelita gra, wiec podpieta jest ok, tylko nie wiem co jest nie tak. Ja swojego SBLive 5.1 mam podłączonego pod amplituner 6-kanałowy. Aby prawidłowo działał dźwięk AC3 w filmach DivX, trzeba ustawić wyjście filtra AC3 na SPDIF (kliknij). Używam kodeka AC3 Filter v0.63b i wszystko jest OK, centralny kanał gra tak jak trzeba :) Ja tez uzywam tego codeka ac3, ale najwyrazniej mialem zle ustawione wyjscie, bo na 3/2 +LFE 5.1, przelaczylem na spdif, tak jak pisales. A co twoim zdaniem jest przyczyna tego, ze nie chodza mi dobrze gry z obsluga EAX? (tez srodkowy nie gra i brakuje mi niektorych odglosow). Jaki zestaw glosnikow ustawiac w takich grach? Surround lub 5.1? czesto do wyboru jest tez 4 glosniki, ale przeciez mam 5.1! i jeszcze 2 pytania: - czy masz wlaczona w ustawieniach zaawansowanych mixera ac3 decoding czy nie? (ja jak mialem wlaczone, to w ogole nie chodzily mi filmy z ac3 po zainstalowaniu ac3filter 063b. Jak wylaczylem, zainstalowalem, to teraz chodzi bez wzgledu na to, czy mam ta opcje wlaczona czy nie. - jakie masz sterowniki do live? Bawiles sie moze w to podrasowywanie karty do "nieal audigy"? ja chyba sprobuje. na razie mam drivery z 2002 roku, ktore dostalem ze sprzetem (kupowalem we wrzesniu ub.r.). dzieki z gory za odpowiedz. Bear Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bear Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Ja mam taki sam zestaw jak Ty: live! 5.1 + inspire 5.1 ver. 5100 Na razie nie probowalem tego na filmach DVD, ale srodkowa satelita nie gra mi w zadnych filmach z ac3 i zadnych grach z EAX. :? Sam sie wkurzam :evil: co sie dzieje, przynajmniej w tescie glosnikow z surround mixera satelita gra, wiec podpieta jest ok, tylko nie wiem co jest nie tak. Ja swojego SBLive 5.1 mam podłączonego pod amplituner 6-kanałowy. Aby prawidłowo działał dźwięk AC3 w filmach DivX, trzeba ustawić wyjście filtra AC3 na SPDIF (kliknij). Używam kodeka AC3 Filter v0.63b i wszystko jest OK, centralny kanał gra tak jak trzeba :) :( niestety, na ustawieniu ac3filter output: SPDIF nie slychac u mnie nic. moze wtedy idzie sygnal niewzmocniony do amplitunera, ktory go wzmacnia. u mnie najlepszy efekt jest na 3/2 +LFE 5.1 , ale mimo tego ze slychac wszystko OK, centralny glosnik nadal nie gra, a poza tym dziwi mnie to, ze w bitstream information mam input 1+1 (dual mono) i nie ma zadnych wskaznikow w input i oputpu (po prawej) - w screenshotach z helpu byly tam jakies wskazania, u mnie niema, w trakcie odtwarzania filmu z ac3 jest tak samo. Moze mam jakies marne drivery do karty muz.? :? w najblizszym czasie sprobuje zainstalowac najnowsze sterowniki do audigy na moja karte live 5.1 i na to 200 MB softu do audigy. jak to nie pomoze to chyba sie poddam! to za chala!!!! :( pozdrawiam, Bear Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...