wistler Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Od początku - moja kochana rodzicielka wyprała telefon (Nokia 6030). Udało mi się go uratować - bateria na 3 dni do zamrażarki, reszta telefonu utopiona w spirycie salicylowym. Jakiś miesiąc, dwa było ok, ale teraz znowu się pierniczy. Podświetlenie (bo tylko ono nawala), zaczyna samo z siebie mrugać, jak stroboskop. Wystarczy utopić telefon po raz kolejny w spirycie i na parę dni jest dobrze. A potem znowu dyskoteka, znowu trzeba zalać :E. Poza tym wszystko działa nienagannie. Kupować całą nową płytkę, wyczyścić go czymś lepszym (?), czy jeszcze coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Osad się dostał pewnie tam gdzie nie można go wypłukać już niczym. Trudno się mówi. I tak cud, że działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Było od razu w wanience ultradźwiękowej wykąpać, to by chodził idealnie teraz. Po takim czasie nie wiem czy jest jeszcze sens się w to bawić. Jak chcesz to popytaj o to w serwisach/komisach. Powinni mieć taki sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 A z domowych sposobów? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 w salicylowym ? tak nei za bardzo - osad zostaje. Tylko ultradzwiękowa pomoże - w tej chwili masz gdzieś syf pod jakimś układem i po kilku dniach dostaje się tam wilgoć i syf zaczyna przewodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 w salicylowym ? tak nei za bardzo - osad zostaje. Tylko ultradzwiękowa pomoże - w tej chwili masz gdzieś syf pod jakimś układem i po kilku dniach dostaje się tam wilgoć i syf zaczyna przewodzić. Wiem, że gdzieś jest syf i osad zostaje. Pytam, czy zaden inny alkohol (czy cos innego) tego nie doczyści ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 możesz jeszcze sprobować zaraz po kąpieli sprężonym powietrzem przedmuchać , bo jak spiryt odparuje zawsze zostanie syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) CLEANSER DRUK jeszcze jest nawet na allegro mozna kupic tym wlasnie robia telefony po zalaniu tylko ze oni uzywaja wlasnie wanienki Edytowane 22 Lutego 2008 przez morron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...