Asker Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Kupilem dzis kompa... athlon xp 1600+ gigabyte ga 7vrx 128 mb ram ddr 266 gf 2 mx 400 64mb tv-out no i... nie moge zainstalowac sterow via 4 in 1... instaluje i wchodzi do windowsa... kiedy rudszam myszka to obraz sie rozmywa i sie krzaczy kompletnie... nic nie widze... czego to wina? detonatory, a moze wina karty czy jakas zla wersja sterow 4 in 1. teraz nie mam zainstalowanych sterow 4 in 1 ani zadnych usb i agp... tylko detonatory nvidia... system to win 98se please help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 aha... a czy to mozliwe ze na takim kompie mam 2290 pkt w 3d marku 2001 se ? to normalny wynik czy raczej mierny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Instaluj packa jako pierwszą rzecz zaraz po zainstalowaniu windowsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 aha... a czy to mozliwe ze na takim kompie mam 2290 pkt w 3d marku 2001 se ? to normalny wynik czy raczej mierny? 3DMark 2001 zależy prawie wyłącznie od karty graficznej, więc wynik można uznać za normalny. Najlepeij zrób test w Quake 3. A co do 4in1... to ciekawe. W drugim kompie mam płytę na Via i stery chodzą bez problemów. Może spróbuj inną wersję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Instaluj packa jako pierwszą rzecz zaraz po zainstalowaniu windowsa hmm... robilem tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 A nie wolałbyś Windy 2000, bo na 98 u mnie wszystko źle chodziło (właśnie na tym kompie gdzie mb ma chipset VIA). A u siebie 4in1 instaluje kiedy chce - nowe wersje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Instaluj packa jako pierwszą rzecz zaraz po zainstalowaniu windowsa hmm... robilem tak... A masz możliwość sprawdzenia na innej karcie graficznej, bo ten wynik w 3DMarku jest jednak zbyt mały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 A nie wolałbyś Windy 2000, bo na 98 u mnie wszystko źle chodziło (właśnie na tym kompie gdzie mb ma chipset VIA). A u siebie 4in1 instaluje kiedy chce - nowe wersje. moze jakis link do najnowszej wersji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 aha... a czy to mozliwe ze na takim kompie mam 2290 pkt w 3d marku 2001 se ? to normalny wynik czy raczej mierny?Wynik raczej mierny. Wylacz vsync w zakladkach sterownikow direct3d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 a jaki jest chipset płyty? Pytam bo kiedyś myślałem że umrę ze śmiechu (z siebie) jak przez 30min próbowałem zainstalować 4in1 na K5s7a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 a jaki jest chipset płyty? Pytam bo kiedyś myślałem że umrę ze śmiechu (z siebie) jak przez 30min próbowałem zainstalować 4in1 na K5s7a. No tak :) Ale to jest plyta na KT333 (ddr333, ATA133, USB 2.0) - jedna z pierwszych o ile nie pierwsza na DDR333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2002 Zainstaluj 4in1 w trybie awaryjnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 a jaki jest chipset płyty? Pytam bo kiedyś myślałem że umrę ze śmiechu (z siebie) jak przez 30min próbowałem zainstalować 4in1 na K5s7a. via kt333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zainstaluj 4in1 w trybie awaryjnym. to naprawde cos da? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 aha... a czy to mozliwe ze na takim kompie mam 2290 pkt w 3d marku 2001 se ? to normalny wynik czy raczej mierny?Wynik raczej mierny. Wylacz vsync w zakladkach sterownikow direct3d. hmmm... vsync... ? to jest w zakladce geeforca? jakos nie moge sie tego dopatrzec tam... jedyne co mam w opcjach direct 3d to: wlacz emulacje tablicy mgly dostosuj glebie bufora Z do glebi renderowania, jesli sie roznia wyswietlaj logo w aplikacjach direct 3d no i... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Instaluj packa jako pierwszą rzecz zaraz po zainstalowaniu windowsa hmm... robilem tak... A masz możliwość sprawdzenia na innej karcie graficznej, bo ten wynik w 3DMarku jest jednak zbyt mały. dzisiaj na pewno nie bede mial czasu tego sprawdzic... ale moze jutro uda mi sie zalatwic gf2 mx 400 ale bez bez tv-out od qmpla... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zaraz po zainstalowaniu windblowsa zainstaluj via 4in1 najlepiej z plyty od producenta tej plyty (powinienes dostac plytke), dopiero potem detki a potem jak chcesz to sobie sciagnij najnowsze V4in1 http://www.nvidia.pl/ polecam 4.38. A w 3dmanku to raczej slaby wynik, ale stery cos dadzom wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2002 Kupilem dzis kompa... athlon xp 1600+ gigabyte ga 7vrx 128 mb ram ddr 266 gf 2 mx 400 64mb tv-out no i... nie moge zainstalowac sterow via 4 in 1... instaluje i wchodzi do windowsa... kiedy rudszam myszka to obraz sie rozmywa i sie krzaczy kompletnie... nic nie widze... czego to wina? detonatory, a moze wina karty czy jakas zla wersja sterow 4 in 1. teraz nie mam zainstalowanych sterow 4 in 1 ani zadnych usb i agp... tylko detonatory nvidia... system to win 98se please help Bo wszystko to o dupe rozbic... Zainstaluj Windows 2000, a w ostatecznosci Windows Me. Po zainstalowaniu windy zainstaluj VIA 4In1 najnowszy oficjalny - najlepiej (zrestaruj winde). Potem grafike (zrestartuj winde i powinno byc ok). Po tym mozesz instalowac reszte sterownikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...