SuChyY Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 W niedziele o godzinie okolo 15:00 skleilem sobie radiatorki na grafe, jako ze najpierw kleilem polowe mialem dosc malo kleju i nakladalem dosc cienkiutkie warstwy - myslalem ze jest OK. Po kilku godzinach wszystko bylo juz niezle sztywne. Dzisiaj rano wstalem - podnioslem karta za radiatorek - a wcale malo nie wazyla wiec stwierdzilem ze jest oka. Wlozylem ja i popracowalem jakies 1.5 godziny - poszedlem do szkoly i jak wrocilem to znowu chwile popracowalem. Natsepnie zabralem sie za klejenie radiatorkow do drugiej strony karty... polozylem sobioe ja na kolanach i zaczolem obklejac tasma i uslyszalem trzask... odwracam karte a tu radiator odpadl... a naprawde wcale mocno nie naciskalem !! Pozniej oderwalem rekami reszte... Zrobilem cos zle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Wymieszaj bydwa składniki w odpowiednich proporcjach Klej już trzyma po 2-3 godzinach po 24 tryma przyzwoicie a po 7 dobach jest już nie do oderwania :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Wymieszaj bydwa składniki w odpowiednich proporcjach Klej już trzyma po 2-3 godzinach po 24 tryma przyzwoicie a po 7 dobach jest już nie do oderwania :? Wymieszalem... po polowie z kazdego. Hmm, no tak mniejwiecej trzymal mocno, ale zeby tak latwo bylo go oderwac ? PS. Czy moge teraz jeszcze jedna warstwe nalozyc na to co zostalo na pamieciach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 8O jak to po połowie :?: w jednym zbiorniczku masz żywicę z miedzią nasypową a w fioleczce utwardzacz (kilka kropel) Po prostu zmieszałeś w złych proporcjach :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 8O jak to po połowie :?: w jednym zbiorniczku masz żywicę z miedzią nasypową a w fioleczce utwardzacz (kilka kropel) Po prostu zmieszałeś w złych proporcjach :? Ehh, stary - mam troche tego brazowego i troche przezroczystego - to wziolem POLOWE brazowego (bo chcialem skleic jedna strone karty) i wziolem POLOWE przezroczystego wiec wszystko bylo OK !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 tego sie uzywa ok. 1/25 utwardzacz do zywicy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 No po prostu <span style="color:red;">[ciach!]</span>a zajebiście ..... co teraz byscie na moim miejscu zrobili, zeskrobalem nozem thermopox z pamieci... zaraz sprawdze czy karty przy okazji nie z.j.e.b.a.l.e.m nie wazne, zostala juz minimalna warstwa, a wlasciwie zabarwienie ktorego juz nozem nie zedre, a benzyna ekstrakcyjna tez nic nie daje na to ciulstwo . Ale dobra ja sie nie poddam tak latwo (o ile grafa dziala) i bede kleil dalej. i teraz wezcie mi po chlopsku wytlumaczcie co i jak... Jakie proporcje ? Jaka warstwa ? Tylko na pamieci czy na radiatorki tez sie naklada ? I co jeszcze Wam do glowy przyjdzie. Nie chce kleic kropelka bo te radiatorki sa naprawde duze i sporo waza - wszystkie 8 ponad 0.5 kilo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 heh... ja tam niechciałem się bawić w klejenie żeby nic nie zjebać, to wziołem dzisiaj stary radiator z celka 667mhz piłkę do metalu, imadełko pociołem to wszystko papierek ścierny, wyszlifowałem. Wziołem jakiś kabel, zdjołem izolacje poucinałem takie "łapacze" do radiatorków i tak zaczepiłem obustronie radiatorki na pamięci do mojego gf4ti4200 ale bez pasty termoprzewodzącej i ...? mój gf4 spoko poszedł [pamięci] na 580mhz [bez chłodzenia najwięcej 568mhz], puściłem je na 600mhz ale po 4'tym teście w 3dmark01 zaczeły pojawiać się "pachy" :[ ... ale zaznaczam że radiatorki bez pasty termoprzewodzącej... ogólny czas pracy ok. 30 minut ghyhyhy... i spoko jak dobrze pamiętam to maluszek polecił mi taki sposób, więc dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 heh... ja tam niechciałem się bawić w klejenie żeby nic nie zjebać, to wziołem dzisiaj stary radiator z celka 667mhz piłkę do metalu, imadełko pociołem to wszystko papierek ścierny, wyszlifowałem. Wziołem jakiś kabel, zdjołem izolacje poucinałem takie "łapacze" do radiatorków i tak zaczepiłem obustronie radiatorki na pamięci do mojego gf4ti4200 ale bez pasty termoprzewodzącej i ...? mój gf4 spoko poszedł [pamięci] na 580mhz [bez chłodzenia najwięcej 568mhz], puściłem je na 600mhz ale po 4'tym teście w 3dmark01 zaczeły pojawiać się "pachy" :[ ... ale zaznaczam że radiatorki bez pasty termoprzewodzącej... ogólny czas pracy ok. 30 minut ghyhyhy... i spoko jak dobrze pamiętam to maluszek polecił mi taki sposób, więc dzięki Stary, nie te radiatorki do takiej roboty... Na takich drucikach na pewno ich nie utrzymam... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25485&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 sork SuChyY ale coś niedziała twój link do radiatorków :[ ... a co do sposobu co napisałem to według mnie jest dobry jak niechce się stracić gwary i wogóle zakładanie takich radiatorów jest proste i zdejmowanie ... mam jeszcze pomysł żeby zamiast druta który trzyma pamiątki zrobić taki jakby "zacisk", np. takie coś co trzyma imadło przy stole i to by się nadawało na trzymanie ciężshych radiatorów tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić ale może coś wykombinuje hehehe... zaniedługo będe miał zdjecia mojej "pracy" to pokarze jak to wygląda i to nie jest drucik tylko drut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 nom widze ze serwer padl, wyslalem na inny - dalej ogromne zdjacie, ale nie mam czym zmniejszyc a sie spiesze. sorry. http://www.sssuchyy.republika.pl/IMG_3429.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 nom widze ze serwer padl, wyslalem na inny - dalej ogromne zdjacie, ale nie mam czym zmniejszyc a sie spiesze. sorry. http://www.sssuchyy.republika.pl/IMG_3429.JPG łoł! heh... odlotowe te radiatorki! heh... takie to napewno się niebędą trzymały na "druta" hehehe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 no prze agent z ciebie SiChyY 8O - radiatory pełen odlot 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2003 Dobra dobra, wiem ze radiatorki sa ladne i wogole - zreszta Zibi je robil a nie ja. Ja jednak jeszcze raz prosze o porady co do ponownego klejenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...