Xtreme Addict Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ludzie podajcie całe swoje konfiguracje i musicie sprawdzic pamieci na defaulcie, a najlepiej całe kompy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Miałeś powerchipa w konfiguracji 4x1 na płytach typu DFI?nie. Ale jeżeli takie pamieci w konfiguracji 4x1 działają mi bez problemu na różnych płytach od gigabyte, asusa i MSI, to ja mam jasną odpowiedź gdzie może leżeć wina. A co do duala, to prawda, w każdym razie cała dostawa, która była na warszawskiej giełdzie komputerowejjedna partia o niczym nie świadczy. po drugie przydałoby się aby te "niesprawne" pamięci przetestowało wiecej osób. Poza tym, zawsze pozostaje gwarancja, jeżeli produkt nie działa tak jak należy. Ciekawe czy ludzie kupujący niedawno w sklepach online też mieli takie problemy - na razie o takowych nie słyszałem. Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 do znawców albo ludzi którzy mają te kości: za 270zł dobry wybór: Corsair XMS2 DHX 2x2048MB ewentualnie za 200zl Twinmosy 2x2gb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Gigashit ok, asus - zależy jaki, msi ok, abit no go, dfi no go, foxconn też się coś gryzie... Oj wierz mi, że więcej osób, w tym twoja osoba by nic nie zdziałała w tej kwestii. Gwarancja - ok, ale to prawie jak crucial... @ amapi3d Ja bym radził Exceleramy za 250 zł, :) OC b.dobre i przystępna cena. Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 @ amapi3d Ja bym radził Exceleramy za 250 zł, :) OC b.dobre i przystępna cena. a gdzie takie cudo dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś się na PW/GG albo przez www.ddr2.pl, ale to i tak bez różnicy bo ja wysyłam pamięci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jak trafisz to ok ale może być ciężkoty... kruku!!!Oby Twój następny posiłek okazał sie wyjątkowo ciężkostrawny, druga jest słabsza, 540@2,1 stable, testuję 543... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Ludzie podajcie całe swoje konfiguracje i musicie sprawdzic pamieci na defaulcie, a najlepiej całe kompy...Ja juz sobie prawie poradzilem, jedynie jakbys mogl mi pomoc w ustawieniu memset'owych timingow w biosie ;) probowalem rozszyfrowac te durne nazwy asusa (p5k-e wifi/ap), ale chyba cos motam, bo orthos'a mi przechodzi jedynie jak cos pozmieniam w memsecie i klikne apply :| jakby nie dzialala opcja zapamietywania ustawien :| Do zmiany alf w biosie mam do wyboru jedynie 5 opcji. Ogarnalem juz, ze ref cycle time = tRFC, a read to pre time = read to precharge (trtp). Zupelnie nie ogarniam jednak jak sie maja do oznaczen znanych z memseta'a pozostale 3, tzn: ras to ras delay, write recovery time, write to read delay =] aha i jeszcze jedno... da sie jakos na sztywno ustawic trfc na 52, jezeli w biosie mam jedynie opcje co 5 (45-50-55-60)? :> Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Masz najnowszy Bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) Masz najnowszy Bios?tak 1012 :| sytuacja wyglada tak, ze po starcie windy, na ustawieniach na ktorych wczoraj 2h chodzil orthos + film 720p, teraz sie wysypuje po 3 sekundach... pomaga zmienienie czegos w memsecie i klikniecie apply :blink: zmieniam trfc z 53 na 52 i odwrotnie i performance level z 8 na 9 => na obu chodzi poprawnie ale bez aplly sie nie obejdzie =] zrobilem fotki biosu + screen: 1, 2, 3, 4 Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ty... kruku!!!Oby Twój następny posiłek okazał sie wyjątkowo ciężkostrawny, druga jest słabsza, 540@2,1 stable, testuję 543...żeby wybrać dwie takie same musiał byś wybrać z pośród 100 parek :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam. Obecnie użytkuje 4x1GB OCZ Spec.Ops CL5 800tki. Bez modyfikacji parki 2x1gb średnio chodziły 1050-1060mhz przy 2.1v cl5. Jako para 4x1gb biegają słabą Teraz mam okazje kupić OCZ 2x2GB 800tki cl4 Reaper EPP za 270 zł nówki z przesyłką. Zastanawiam się nad przesiadką czy warto? Czy może w tej cenie coś lepszego dostanę 2x2GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 muszki SP2+ 2x2 latają na takich ustawieniach przy niższym napięciu (przynajmniej u mnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JHa Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś się na PW/GG albo przez www.ddr2.pl, ale to i tak bez różnicy bo ja wysyłam pamięci :D ...to mam nadzieję, że wyślesz mi G.Skill F2-6400CL5D-4GBPQ (które zamówiłem w ddr2 - dostawa przyszły tydzień) z dobrym OC he, he :rolleyes: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witam. Obecnie użytkuje 4x1GB OCZ Spec.Ops CL5 800tki. Bez modyfikacji parki 2x1gb średnio chodziły 1050-1060mhz przy 2.1v cl5. Jako para 4x1gb biegają słabą to raczej wina płyty która nie radzi sobie Z OC przy wszystkich zapełnionych slotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Hmm chyba ta płyta nie jest taka zła?Dałem za nią 800 zł - i z tego cowiem DFI zawsze było dobre do OC - tak było na NF3 , NF4 które miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 z 4x1 raczej zadna plyta sobie nie radzi tak jak z 2x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 (edytowane) żeby wybrać dwie takie same musiał byś wybrać z pośród 100 parek :rolleyes:też racja, ale przecież druga mogłaby być lepsza niż pierwsza... 2x2 dual- ok 9 h testów orthosem w sumie jak ktoś ma ustawienia memseta (timingi poboczne) dobre do tych elpid to poproszę...bo to tak z buta ustawiłem i jazda... w kręceniu ddr2 raczej leszczacki jestem jeszcze. Max 24/7 napięcie dla nich? bo wiele kości nie lubi voltów... oznaczenia chipów ELPIDAtwn E1108ACBG -6E-E 080xxxxxxx x-zmienne hmm 2,2v do testów im nie zaszkodzi? Edytowane 8 Kwietnia 2008 przez Gerlath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek78 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dziś zakupiłem na Allegro - ale w sumie i tak od DDR.pl :) dwa komplety 2x2GB G.Skille 8000. Zobaczymy co potrafi X38 jak mu sie 8GB wrzuci... :) Wiadomo że nie ma się co spodziewać 1100MHz ale mam nadzieję że mimo wszystko memorki mnie zaskoczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Trochę odprężenia od kręcenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Orientuje sie ktos jak powinienem ustawic timingi w biosie, zeby pokrywaly sie z nazwami memset'a? :> bios - memset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zamowilem dzisiaj pare kompletow 2x2gb Crucial Ballistix 800,zobaczymy jak beda sie krecic,mzoe akurat beda jakies elo ;) Na bank bede dwustronne,narazie tylko tyle wiem,za tydzien bede w posiadaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 4GB choc co prawda to nie 2x2GB ale 2x 2x1GB - stare dobre Crucial ballistix PC8000 D9GMH - da sie tez przyzwoicie krecic @534 / 2,15V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) Oooo ladny wyniczek i vmem ;) ciekawe jak beda banglac ballistixy 2x2gb,widzialem juz jednostronne wersje gdzies,ja mam miec te dwustronne,ale czy jakas roznica bedzie to sie okaze :) Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) 4GB choc co prawda to nie 2x2GB ale 2x 2x1GB - stare dobre Crucial ballistix PC8000 D9GMH - da sie tez przyzwoicie krecic @534 / 2,15V Przy ~2,3-2,4V zrobią ~575 4-4-3-3 :?: Marne A-Daty też potrafią zrobić ~535 CL5 ~2,15V, a niektóre nawet "ciut" więcej ;) 4GB 1111 MHz CL4 "Value ram" ;) Takie pamięci: http://allegro.pl/search.php?string=a-data...1&country=1 ;) Myślę zmienić na 4x2 i wybieram między A-Data Value 2GBkość / A-Data Viesta 2GBkość /TiwnMOS Twister 2GB/kość - ktoś sie bawił którmyś z kompletów :?: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=175840 2x2 jak dobrze trafię to jest szansa na 1100 CL5 :?: Na temat TwinMOS Twister 800/CL5/2gb kość nic nie znalazłem - ktoś się orientuje na czym to może byc :?: Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziby Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 (edytowane) 4x2048MB+x38 (płyta to przeciętniak P5E) dają radę, narazie wstępne testy. GSkille PQ 1000 + G.Skille PK 800 od ddr2.pl. Edytowane 10 Kwietnia 2008 przez Ziby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jaka mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 a ja mam dalej problem z moim ramem... kombinowalem dzisiaj juz tyle razy, ze nie wiem co zrobic. testowalem wszystkie mozliwe ustawienia, zaczynajac od obecnych, poprzez voltowanie procka, po zejscie ze wszystkim do stock, pamieci by SPD. niestety orthos nadal swiruje... albo wywali blad, albo pracuje i nagle sie zawiesi i koniec... jak sie go nie rusza, to pozniej leci dalej, a dokladnie niby ciagle cos liczy, bo np. po minucie cos mu zaswita, wyswietli czas a minute pozniej, czyli niby wlasciwie, popracuje 3s i znowu zwis... i po jakims czasie znowu ozyje i tak wkolko... nie mialem takiego problemu przy poprzednich pamieciach, a z tymi nawet na stock jest problem... myslalem nawet ze to moze przez winde 32bit, wiec testowalem kosci pojedynczo, niestey ten sam efekt. jakies inne pomysly? bo mi juz rece opadaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 a ja mam dalej problem z moim ramem... kombinowalem dzisiaj juz tyle razy, ze nie wiem co zrobic. testowalem wszystkie mozliwe ustawienia, zaczynajac od obecnych, poprzez voltowanie procka, po zejscie ze wszystkim do stock, pamieci by SPD. niestety orthos nadal swiruje... albo wywali blad, albo pracuje i nagle sie zawiesi i koniec... jak sie go nie rusza, to pozniej leci dalej, a dokladnie niby ciagle cos liczy, bo np. po minucie cos mu zaswita, wyswietli czas a minute pozniej, czyli niby wlasciwie, popracuje 3s i znowu zwis... i po jakims czasie znowu ozyje i tak wkolko... nie mialem takiego problemu przy poprzednich pamieciach, a z tymi nawet na stock jest problem... myslalem nawet ze to moze przez winde 32bit, wiec testowalem kosci pojedynczo, niestey ten sam efekt. jakies inne pomysly? bo mi juz rece opadaja... mi z tymi samymi pamieciami juz opadly ;) standardowo - 3 sekundy i blad... nawet 950 mhz nie moge zrobic normalnie, jakies zabawy z memsetem dopiero pomagaja... ale co z tego, jezeli z biosu za ch nie moge tego ustawic... z perspektywy czasu wolalbym doplacic stowke do jakichs lepszych pamiatek niz j***c sie z tymi mushkinami o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 mi z tymi samymi pamieciami juz opadly ;) standardowo - 3 sekundy i blad... nawet 950 mhz nie moge zrobic normalnie, jakies zabawy z memsetem dopiero pomagaja... ale co z tego, jezeli z biosu za ch nie moge tego ustawic... z perspektywy czasu wolalbym doplacic stowke do jakichs lepszych pamiatek niz j***c sie z tymi mushkinami o_Ono ja mialem miec gwarantowane 1000... jeszcze wpadlem na pomysl, ze moze bios jest za stary i dlatego mi cos nie gra. zobaczymy jutro, albo po weekendzie kiedy bedzie czas przysiasc... jesli nie pomoze, no to lot na gwarancje, bo zeby na stocku nie moc zadzialac, no to juz wogole... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...