VIRU$ Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Ciekawe czy te Redline będą miały SPD takie jak powinny czy jakiś inny... : )Co masz na myśli z tym spd, takie jak powinny czyli jakie. Kurka cena jest ok, za za swoje w ddr2.pl dałem ponad 400 pln, fakt chodzą cool, ale tu cena jest GOOD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Jeden z użytkowników PC-Lab kupił Redline'a (nie pamiętam gdzie) i miał SPD od EM2 ; / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam troszkę czytałem o pamiątkach, ale i tak zgłupiałem. Nie zależy mi na super oc może żeby dobiły do 1000Mhz tak na kiedyś. Raczej ich dovoltować nie mogę bo mobo nie pozwala. Oto oferty które wydają mi się w miare: Patriot DDR2 Dual Chanel 4GB 800 4-4-4-12 niby fajne pamiątki bo niskie timingi, ale 2.3V więc pewnie trzeba by je tak dowoltować. http://proline.pl/shop.php?prodid=PATRIOT+DDR2+4GB+D84 Twinmos 4GB- fajne bo tanie, ciekawe na jakich kostkach http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=11384 Mushkin EM2-6400 (2x2048MB), 5-5-5-12 1,8V MUSHKIN HP2-6400 (2x2048MB), 5-5-5-18 1,8V G.Skill F2-6400CL5D-4GBPQ Które z tych polecacie? albo czy są jakieś inne lepsze w podobnej cenie do 350zł ? ale im tańsze tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 do 350zł to albo Mushkiny Redline albo Xp (sam nie wiem, które lepsze :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) A tak do 250zł ? bo nie wiem czy mi sie opłaca dokładac:/ (wiem ze to niedział "co kupić" ale prosze o szybką porade) Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam troszkę czytałem o pamiątkach, ale i tak zgłupiałem. Nie zależy mi na super oc może żeby dobiły do 1000Mhz tak na kiedyś. Raczej ich dovoltować nie mogę bo mobo nie pozwala. Jak ich dovoltowac nie mozesz to raczej ciezko bedzie z 1000MHz :) ale moze sie nie znam :> A tak do 250zł ? bo nie wiem czy mi sie opłaca dokładac:/ Dołączam sie do pytania, jakie ramy w okolicach 250zł warto kupic? Edytowane 15 Kwietnia 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 do 250zł to na ddr2.pl są Exceleramy 2x2gb 800mhz za 247zł i wg. ExtremeAddict jeszcze nie spotkał kompletu, który by nie poszedł niżej niż 1000mhz cl5 i v 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Czy ktoś mógłby jednoznacznie określić, które z najtańszych kompletów są najlepsze do O/C? Zależy mi na taktach w zakresie 1100MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja wczoraj kupilem od XA te Excelki ale jeszcze nie mialem czasu ich zalozyc. Pewnie dopiero w łykend, wiec sprawdze jak one chodza. Mi 500 Mhz wystarczy przy znosnym V. Do wyzszej zabawy mamy Goodramki PRO z siga. Jeden komplet pojdzie chyba na sprzedaz, ale poczekam jeszcze (bo mi sie nie spieszy) a ceny maja isc w gore :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja wczoraj kupilem od XA te Excelki ale jeszcze nie mialem czasu ich zalozyc. Pewnie dopiero w łykend, wiec sprawdze jak one chodza. Czekam z niecierpliwoscia :) ceny maja isc w gore :wink: W to bym nie wierzyl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 W to bym nie wierzyl :)a ja bym wierzyl. poczekaj a zobaczysz. a tak do tematu, memki zapuscilem na biosie 1.8 i smigaja bardzo ladnie. widocznie bios byl problemem. udalo mi sie je puscic nawet na 1065 ale sprawdzajac na everescie nie zauwazylem zadnego wzrostu wydajnosci. w testach wypada tak samo 1000 i 1065. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 a ja bym wierzyl. poczekaj a zobaczysz. To chyba chcesz czekac az sie DDR3 upowszechnia, to wtedy z DDR2 bedzie jak teraz DDR, chociaz nawet nie wiem jak stoja ich ceny teraz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 http://www.frazpc.pl/news/20321-Ceny_pamie...R2_pojda_w_gore http://www.frazpc.pl/news/20337-TwinMOS_ni...mal_niskich_cen Poza tym ceny DDR2 juz osiagnely dno wiec nie liczylbym na to ze jeszcze stanieja bo musieliby je oddawac za darmo. Poza tym juz od jakiegos czasu i to nie ze od miesiaca czy dwoch caly czas wchodza plyty na DDR2 i DDR3 i wkoncu beda bardziej promowac DDR3 a zeby popluarnosc ich wzrosla to podniosa ceny DDR2 do cen zblizonych DDR3 tak zeby DDR2 nie oplacalo sie brac przez co plyty na DDR3 zaczna w koncu chetniej schodzic. Generalnie ja nikogo nie namawiam na zakup teraz (ja kupilem i sobie spokojnie poczekam :) ) ale przypuszczam ze niedlugo zwykle kosci nie jakies microny dojda z powrotem do ceny za komplet 2x1GB za ok. 250-300 PLN a 2x2GB w ok. 500-550 PLN , wtedy firmy bardziej nastawia sie na dopieszczanie DDR3 a w DDR2 zaczna pakowac chłam i sprzedawac po jeszcze wyzszej cenie tak jak bylo to z przejsciem DDR1 na DDR2 juz pod koniec byly duze problemy zeby kupic cokolowiek na Winbondach BH-5 i TCCD Samsungach, poprostu kosci wyparowaly a pozsotał chłam w wysokiej cenie. Sorry ale takie sa nastepstwa wchodzenia i przechodzenia na nowe technologie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 wie ktoś jak się kręcą Patrioty 2x2GB LLK (PDC24G6400LLK) ?? znalazłem tylko jeden test i oczom nie wierzę - http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2190 . w sumie to zdecydowałem się już prawie na Mushkiny SP+ ale może coś lepszego znajdę do 300zł? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 no szczerze to mi tez ciezko uwierzyc w ten test 1066Mhz (4-4-4-12) przy 2.2V i do tego 2x2GB :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 A ja jestem sklonny uwierzyc biorac pod uwage z kiedy jest ten test :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 a ja bym wierzyl. poczekaj a zobaczysz. a tak do tematu, memki zapuscilem na biosie 1.8 i smigaja bardzo ladnie. widocznie bios byl problemem. udalo mi sie je puscic nawet na 1065 ale sprawdzajac na everescie nie zauwazylem zadnego wzrostu wydajnosci. w testach wypada tak samo 1000 i 1065. mowilem ci 20x razy - bios 1.8, a ty mowiles, ze taki masz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) http://www.frazpc.pl/news/20321-Ceny_pamie...R2_pojda_w_gore http://www.frazpc.pl/news/20337-TwinMOS_ni...mal_niskich_cen Poza tym ceny DDR2 juz osiagnely dno wiec nie liczylbym na to ze jeszcze stanieja bo musieliby je oddawac za darmo. Poza tym juz od jakiegos czasu i to nie ze od miesiaca czy dwoch caly czas wchodza plyty na DDR2 i DDR3 i wkoncu beda bardziej promowac DDR3 a zeby popluarnosc ich wzrosla to podniosa ceny DDR2 do cen zblizonych DDR3 tak zeby DDR2 nie oplacalo sie brac przez co plyty na DDR3 zaczna w koncu chetniej schodzic. Generalnie ja nikogo nie namawiam na zakup teraz (ja kupilem i sobie spokojnie poczekam :) ) ale przypuszczam ze niedlugo zwykle kosci nie jakies microny dojda z powrotem do ceny za komplet 2x1GB za ok. 250-300 PLN a 2x2GB w ok. 500-550 PLN , wtedy firmy bardziej nastawia sie na dopieszczanie DDR3 a w DDR2 zaczna pakowac chłam i sprzedawac po jeszcze wyzszej cenie tak jak bylo to z przejsciem DDR1 na DDR2 juz pod koniec byly duze problemy zeby kupic cokolowiek na Winbondach BH-5 i TCCD Samsungach, poprostu kosci wyparowaly a pozsotał chłam w wysokiej cenie. Sorry ale takie sa nastepstwa wchodzenia i przechodzenia na nowe technologie. Nie bylbym taki pewien. Juz osiagnely dno przy cenie 150zl za 1GB... pozniej 100zl za 1GB..., a pozniej jeszcze 80zl za 1GB itd. Juz dwa razy sie sfrajerzylem, bo myslalem, ze ceny juz osiagnely calkowite dno. Teraz wcale sie nie zdziwie, jesli niedlugo jedna kosc KingStona 2GB bedzie chodzic w cenie obecnych 1GB. Aha, takie historie, ze producenci zwieksza cene juz tez byly. Skonczylo sie to skokiem KingStonow z 50zl na 80zl na kilka dni, po czym znowu spadly na 50zl do dzisiaj. Takie 1GB DDR3 kosztuje chyba ze 170zl jesli dobrze pamietam i to wersja z beznadziejnymi czasami dostepu, wiec na tak potezne podwyzki DDR2 raczej bym nie liczyl, a DDR3 predko nie stanieje (w sensie, ze na dniach, czy nawet tygodniach). Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) DDR3 predko nie stanieje (w sensie, ze na dniach, czy nawet tygodniach). 2x1GB DDR3 1333Mhz Corsair CL9 mozna juz kupic za 300zł i cena ciągle spada !!! (praktycznie co tydzien) wiec nie jest tak zle http://www.znak.pl/index.php?cid=305&s...0241333Cor+XMS3 koniec dominacji DDR2 to już tylko kwestia czasu . Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 tylko te taniości są 3-5% wydajniejsze od od 800 cl4 a co dopiero 1066 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) tylko te taniości są 3-5% wydajniejsze od od 800 cl4 a co dopiero 1066 ;]to nie ma znaczenia,wiadomo marketing i magia cyfr ; choć te Corsarki mozna podkrecic podopbno do 1700-1800Mhz :rolleyes: Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 mowilem ci 20x razy - bios 1.8, a ty mowiles, ze taki masz :Pjak sie zapytalem to powiedziales, tyle ze ja wcale nie mowilem ze taki mam. ale smigaja ladnie, tylko szkoda, ze nie widze roznicy pomiedzy 1000 a 1065 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 to nie ma znaczenia,wiadomo marketing i magia cyfr ; choć te Corsarki mozna podkrecic podopbno do 1700-1800Mhz :rolleyes:Nie wiem gdzie :> to nie są D9, a nawet nie wiem czy microny by tyle zrobiły.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 jak sie zapytalem to powiedziales, tyle ze ja wcale nie mowilem ze taki mam. ale smigaja ladnie, tylko szkoda, ze nie widze roznicy pomiedzy 1000 a 1065 20 razy mówiłeś, że masz najnowszy 1.8... i płakałeś, że memki nie działają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Testował już ktoś G. SKill'e PI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 za ok. tyg powinienem mieć parkę, jest już zamówiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 eh wepchne sie tutaj i zapytam :) Mam pamieci OCZ DDR2 800MHz SLI Ready 2x2GB i ogolnie jak procesor nie jest podkrecony a pamieci leca @ 1066MHz to wszystko jest ok. Natomiast jak juz podkrece procka (pamieci na 1066) to wtedy wyskakuja bledy, (orthos, OCCT) ze wina lezy po stronie pamieci................ogolnie to nie wiem o co chodzi.........? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 20 razy mówiłeś, że masz najnowszy 1.8... i płakałeś, że memki nie działają :wink: dobra nie bede sie z toba klocil, bo wiem jak bylo :P dzisiaj albo po weekendzie sprobuje ustabilizowac je na 1067, zobaczymy jakie efekty beda :) ogolnie pamieci sa nawet szybkie i w koncu stabilne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 http://www.frazpc.pl/news/20372-Samsung_ni...sic_cen_pamieci - no i tak jak mowilem. Najpierw plotka, ze podnosza, ludzie zaczna kupowac, a pozniej informacja, ze Samsung nie podniesie, a jak Samsung nie podniesie, to i Kingston nie podniesie itd. W najblizszym czasie nam podwyzka nie grozi, chociaz to w koncu jest nieuniknione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 dobra excelki od XA sa fajne jak za ta cene. Tak jak mowilem do normalnej pracy i gier wystarczy aby mi 1000Mhz robily no i robia :) przy 2.0V ustawione z biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...