Racuch Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 zestawik: OCZ FLEX II 2x2GB z braku czasu tylko 15 min. ale przez łykend bedzie okazja do dluzszej zabawy 2,12 Vmem z BIOS-a, DFI P35 T2R LP UT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 zestawik: OCZ FLEX II 2x2GB z braku czasu tylko 15 min. ale przez łykend bedzie okazja do dluzszej zabawy 2,12 Vmem z BIOS-a, DFI P35 T2R LP UT Super wynik rekordzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) zjechałem z NB core z 1,57 na 1,53 vol. i z 2,15 Vmem na 2,12 Vmem bez tych zabiegów zatrzymywałem sie na 580MHz ;/ Edytowane 8 Maja 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 nForce lepiej prowadzi 2x2 niż chipsety intelowskieAle niestety wciąż do SPi za wolno :lol: :/ Nie orientujesz się jakie napięcie jest zabójcze dla tych PowerChipów? google milczy a na XS też nie znalazłem informacji na ten temat. :-|One i przy 2.4V są umiarkowanie ciepłe. Jak pół godzinna herbata :) Przy 2.2 jednak do tej pory każde mi się kończyły. Uh, pardon - XP2 z serii w(white) zastartowały z 2.0V i na 2.0V skończyły... Hmm no raczej nie ma takiej opcji,zeby na NV bylo szybciej-bez jaj ;)Jest wolniej, ale tylko w SPi. Taktowania nieco wyższe - zależy od kostek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 zjechałem z NB core z 1,57 na 1,53 vol. i z 2,15 Vmem na 2,12 Vmem bez tych zabiegów zatrzymywałem sie na 580MHz ;/ Masz te pamieci zwodowane? probowales z wyzszymi napieciami moze? czy te 1200 to juz max? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Ja mam Maximusa na X38 i OCZ FLEX II 2x2GB i za zadne skarby nie moge ich ustalilizowac nawet na 1066. Wywala mi orthosa po roznym czasie nie przekraczającym godziny. Miałem tez w testach inne pamieci 2x2 od XA ale tez dzialo sie to samo. Nie mam koncepcji co zrobic. Podwyzszylem NB na 1,65v, pamieci na 2,2v i nic. Juz myslalem o wymianie plyty na inna - ale jaka. DFI na x38? na x48? a moze na EVGA na 780i? Obecnie mam pamieci na 1180 ale komp nie jest w 100% stabilny. Przechodzi test SuperPi na 32 ale orthosa jak pisalem wyzej wywala. Pamieci sa chłodne ale czy te 2,2v w biosie i ok, 2,9 w everescie ich nie zabije? Edytowane 9 Maja 2008 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 ja pytam bo mam te kosci ale czakm na nowa plyte. wlasnie DFI na x38. Nie moge ich sprawdzic na moim maxie poniewaz mam zrypane dwa pierwsze sloty pamieci a w ostatnie dwa dwie te kosci nie wejda... wydaje mi sie ze te 2.2v dla nich to nic strasznego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 hmm a w jakiej cenie sa te kostki i na jakim chipie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Na Allegro sa po 509 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 zwodowane czy nie i tak są w miarę chłodne w tej chwili dostałem pozwolenie na zwodowanie (narazie nie sa moje) zobaczymy co bedzie po zwodowaniu ;), dam screena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Uuuu drogie,nie ma co przeplacac.Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 zmień płytę, ten maxiumus coś jest wybredny co do pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Na jaką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Na Allegro sa po 509 zl. Ja kupilem za 90£ ~ 380pln Widzialem je tez w komputroniku Bawilem sie troche jedna koscia i po wielkich problemach na maximusie poszla 1180 bez podnoszenia napiecia. I tak nie dokonca stabilne. Jutro bede mial dfi to potestuje wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Parka APOGEE DDR 2 R2-1150-4GDHS 2x2gb Nowa płyta niestety asus nie dawał rady dfi na serwisie przyszła pora na gigabyte EX38-DS5 muszę jeszcze popracować nad stabilnością 2,3V z pod biosu chipy to nowy Promos p.S pamięci letnie przy takim v szkoda że podnoszenie v do niczego nie prowadzi Edytowane 9 Maja 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Ja mam Maximusa na X38 i OCZ FLEX II 2x2GB i za zadne skarby nie moge ich ustalilizowac nawet na 1066. Wywala mi orthosa po roznym czasie nie przekraczającym godziny. Miałem tez w testach inne pamieci 2x2 od XA ale tez dzialo sie to samo. Nie mam koncepcji co zrobic. Podwyzszylem NB na 1,65v, pamieci na 2,2v i nic. Juz myslalem o wymianie plyty na inna - ale jaka. DFI na x38? na x48? a moze na EVGA na 780i? Obecnie mam pamieci na 1180 ale komp nie jest w 100% stabilny. Przechodzi test SuperPi na 32 ale orthosa jak pisalem wyzej wywala. Pamieci sa chłodne ale czy te 2,2v w biosie i ok, 2,9 w everescie ich nie zabije? Pamieci OCZ wyprodukowane w 2008 pracuja z napieciem 1,9v - 2,1v :) Za wysokie napiecie moze prowadzic do wiekszej nie stabilonosci niż jak beda niedovoltowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Udało mi się wstępnie ustabilizowac pamieci na Maximusie na 1151. Widze ze zalezy duzo od dzielnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Udało mi się wstępnie ustabilizowac pamieci na Maximusie na 1151. Widze ze zalezy duzo od dzielnika.Najwięcej to zależy od TRFC... :wink: Przynajmniej u mnie na Reaperach, a podejrzewam ze pod radiatorami kryje się to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Czyli powerchip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Wreszcie udalo mi sie ustabilizowac Maximusa/Rampage i pamieci OCZ Flex2 na 1183. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Ma ktoś receptę na ustawienie Mushkin XP2-8000, 5-5-5-15 (2x 2048 MB) 2.1V REDLINE na płycie DFI LT x38 Niedawno zwodowałem kompa i chce sobie trochę pokręcić ale opcje dfi troche mnie przytłaczają zwłaszcza że nie moge znaleśc ostawień dla procków E6x00 pamięć stabilnie na 1080 @2,2V teraz jeszcze będe obniżał im V . Ale mimo dovoltowania cpu i NB nie mogę ostawić 500FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) pierwsze proby. zastanawiam sie czy zmiana channeli moze cos pomoc... kurcze nie moge ustabilizowac proca na przynajmniej 3600 =/ Edytowane 10 Maja 2008 przez playground Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 @DDR2 na jakich kościach są te pamięci i jak to się kręci: http://ddr2.home.pl/product_info.php?cPath...products_id=317 i te: http://ddr2.home.pl/product_info.php?cPath...products_id=294 czy może lepiej brać te: http://ddr2.home.pl/product_info.php?cPath...products_id=296 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 G.Skill na psc Exceleram promos lub psc wszystkie robią ponad 1000mhz pierwsze proby. zastanawiam sie czy zmiana channeli moze cos pomoc... kurcze nie moge ustabilizowac proca na przynajmniej 3600 =/ ładny wynik mi wyszedł taki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 http://ddr2.home.pl/product_info.php?cPath...products_id=281 te też są na psc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 http://ddr2.home.pl/product_info.php?cPath...products_id=281 te też są na psc?też ale nowe serie nie robią 1000mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A ta się sprawują Kingmaxy @2,2V - szkoda, że to jest koniec ich możliwości na tym napięciu (wstają na 440, ale memtest wywala błędy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 b.slabe te kingmaxy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zacząłęm zabawę z następną parką APOGEE DDR 2 R2-1150-4GDHS 2x2gb jak na razie 2,2V z pod biosu jak będę miał chwilkę to jeszcze się pobawię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordrafalf Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Zacząłęm zabawę z następną parką APOGEE DDR 2 R2-1150-4GDHS 2x2gb jak na razie 2,2V z pod biosu Gdzie można dostać te (APOGEE DDR2 R2-1150-4GDHS lub APOGEE DDR2 R2-1200-4GDHS) pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...