Skocz do zawartości
DDR2

Oc Pamięci 2x2gb

Rekomendowane odpowiedzi

DDR2 w sumie nie wiedzac nawet ze to Twoj sklepik kupilem wczoraj w pamiatki Apogee 800 cl5 2x2gb ;) Przelew poleci dzisiaj ... jak mozesz i masz jakies stesowane to ladnie poprosze o jakis sprawdzony model ;)

Edytowane przez Avatar25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natępna parka, widzę że mushkin redline wracają do dobrej

jakości

2,25V z pod biosu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wracają do dobrej jakości, a kiedy były złej? I z jakiego tygodnia produkcji masz te muchy, i z tego roku czy koniec 07. Ściągałeś radiatorki że wiesz że to power chip ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero co zabrałem się za testy APOGEE DDR2-800 R2-800-4GDHS na AMD. 1000 przy 2,1V się wykłada po ok 1,5 godz na 2,2V leci już ponad 2 godz, zostawię na noc i zobaczymy jak będzie. Wyzej narazie nie testowalem, może jutro będzie czas to sie poszuka ich maxa. Niestety memki się dość mocno grzeją, przy 2,1 były stosunkowo chłodne, lecz przy 2,2V robi się im ciepło, fakt ten potęgują jeszcze sąsiadujące sloty ram do duala co jest istotną wadą mojej DFI. Najlepiej mi się kręcą na x9 div 667 (w sumie każde memki którymi miałem okazję się bawić tak sie zachowywały), na x10 i 667 przy 1000mhz pozostawał tylko clear cemos. Ogólnie jestem zadowolony gdyż szukałem memek do codziennej pracy przy 1000 i taktowaniu procka na 3,0GHZ. W wolnej chwili sprawdzę zachowanie na cl4

thx DDR2 ;)

Dołączona grafika

2,2V z biosu

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cięzka sprawa 570 fsb przy q6600 nawet przy x6

3:4 może być?????

no jak do "500 FSB" dobijesz na Q6600 to bedzie masakra

zresztą nie zaciemniaj tematu bo przy mnozniku 7 x 467FSB masz proca na 3269MHz a ramki z dzielnikiem 5:6 (600/1200MHz)

więc ...............................................

:wink:

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak do "500 FSB" dobijesz na Q6600 to bedzie masakra

zresztą nie zaciemniaj tematu bo przy mnozniku 7 x 467FSB masz proca na 3269MHz a ramki z dzielnikiem 5:6 (600/1200MHz)

więc ...............................................

:wink:

Ostatnio system mi się posypał przy 5:6 i to trochę dziwne bo przy fabrycznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem po lekkich testach APOGEE DDR2-800 R2-800-4GDHS 2x2gb orthos blend powyżej 2 godzin priorytet 9 5-5-5-15 2.1v z biosu 1000 pamięci letnie.Subtimingi ustawione w biosie msi na 12-12-12-12 ci co mają neo2-f/fir wiedzą o co chodzi.

Dołączona grafika

A tutaj screen z subtimingami na 5-5-5-5 woltaż ten sam co wcześniej.

Dołączona grafika

Chyba mi się lepsza parka trafiła jak użytkownikowi M-Power a może po prostu na AMD ciężej uzyskać taki wynik.Screena później wstawię bo net się sypie.Thx DDR2 za szybką paczkę :) jestem bardzo zadowolony.

Edytowane przez kurczak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczak są problemy w AMD, gdyż dzisiaj testowałem na kompie siostrzeńca na C2D i mój egzemplarz zrobił 570mhz na 2,25V. na memki dmuchała Delta wiec cicho nie było, ale pamiątki chłodne. O stabilności to się nie wypowiem gdyż orthos latał tylko 40min prio. 9 z braku czasu. Nie proście o screena bo właściciel kompa ma dopiero 4 lata i nie posiada neta ;)

Jak dasz 2,2V to u Ciebie też tak memki nabierają ciepła? :???:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że poza Micronami jeszcze żadne pamięci nie były takie "łatwe" do okiełznania na AM2.

Do tej pory naprawdę dobre SPD mają tylko GOODRAMY PRO na Micronach. Nowe niestety już takiego dobrego tego SPD nie mają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi