DaRoN Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Nie jest źle. Swego czasu poruszaliśmy tutaj maksimum kontrolera AMD przy pamięciach 2x2GB. Mam w domu parkę co robi 595MHz (OCZ FlexXLC II) no i na AMD leci już tylko 556MHz. Bardzo łatwo zaobserwować to, że to kontroler się sypie. Dosłownie kilka MHz wyżej i od razu restart. Od wczoraj męczę BIOS coby wycisnąć nieco więcej, ale nyc to nie daje. PS. ApogeeGT 1066 zrobiły na DIV800 ~540MHz z tego co pamiętam, na DIV667 są poniżej wszelkich oczekiwań :( Edytowane 23 Września 2008 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Cięzko dobrać ramki pod AMD łatwiej pod intela sam osobiście nie wiem co bym polecił pod amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Niestety własnie sprawa czai się w tym co i ile chcemy podkręcić. Wtedy dopiero można coś dobierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordrafalf Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Pomimo wielu dni prób na różnych ustawieniach udało mi się znaleźć jedną optymalną dla systemu. Może nie jest zabójcza, ale działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Witam. Szukam informacji jak się spisują 2 x 2 Gb od KingMaxa wersja 1066 mhz, jak z oc na intelu jak na amd i gdzie można dostać w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 http://www.kingmax.com/products/dp/ddr2_2g_1066.htm chodzi o te?? Dziwna rozbieżność jeżeli chodzi o napięcia fabryczne 1,8-2,1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Tak to te ;], szukam coś do kumpla bardzo taniego i w miarę ok. Wcześniej miał 2 x 1 gb 1066 kingmaxy i sżły na 1100 mhz na 2 V i kupił za grosze teraz zmiana na 2x2 gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 DaRoN napisał recenzję niedawno poruszanych tutaj pamięci :) Chaintech ApogeeGT 2x2GB PC2-8500 (R2-1066-4GDGT) Mam nadzieję, że się nie orbazi jak ja za niego posta napiszę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 A ja mam pytanie czy da się cos zrobić z takimi kościami: http://allegro.pl/item421938829_patriot_4g..._2_gb_wawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 na temat Apogee GT 1066 - pewnie zależy od płyty. Własnie te pamięci skalują się na CL5 na 555mhz ( PL=9) z napieciem 1,94v w biosie, ktore może moja płyta ciut podnosi do 1.96v. Wyższe napiecie juz nic nie daje mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 A ja mam pytanie czy da się cos zrobić z takimi kościami: http://allegro.pl/item421938829_patriot_4g..._2_gb_wawa.html Może tak może nie... szczególnie, że w tej cenie masz dużo lepsze pamięci, to kupowanie Patriotów mija się z celem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Może tak może nie... szczególnie, że w tej cenie masz dużo lepsze pamięci, to kupowanie Patriotów mija się z celem ;] A co byś w tej cenie proponował ? z 2x 2Gb ~1066Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Coś kiepsko pojemność wykryło :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Coś kiepsko pojemność wykryło :| no co przecie to pewnie 32bitowa vista to czemu się dziwisz?? 3.25GB normalka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 teraz trochę z budżetowe ramki exceleram 800mhz 2x2gb cl4 2,2V z pod biosu nadrabiasz deko MOB-asem ;) ale i tak zacnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 no co przecie to pewnie 32bitowa vista to czemu się dziwisz?? 3.25GB normalka...CPU-Z widzi niskopoziomowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Jaki jest morał tego topicu? :P 2x2GB krecą sie lepiej czy gorzej od 2x1GB? DO kręcenia Quada 6600 lepiej wziąć 800Mhz 2x2GB czy 1066MHz? Jak się podaje dzielnik? proc ma 266 = 1066 a pamięć 400 = 800 i są 4 kombinacje dzielnika z tego Edytowane 2 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 2x1 gb lepiej się kręcą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Obecnie produkowane 2x1gb kręcą się lepiej na cl 3 i 4 Ale na Cl5 kręcą się lepiej 2x2gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Zalezy jakie :) Moje Apogee lepiej od poprzednich Muszkow 2x1GB :) EDIT. Dokladnie tak jak napisal DDR2. Ale kto sie bawi w wysokie CL4 na 2x2GB ?? :> Edytowane 3 Października 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Doświadczenie 1 Wybrałem sobie losowo 5 szt gskill 1100(z 30szt) by określić oc ostatniej serii róznice procentowe między najsłabszą a najlepszą parką oraz wyciągnąć średnią zacząłem od 1,9V z pod biosu 1 2 3 4 5 Wyciągajać średnią odrzuciłem najgorszą i najlepszą parkę średnia wychodzi 1154mhz na 1,9V między skryjnymi parami róznica to około 3% P.S Ostatnia seria uległa poprawie widać dobrze na pamięci wpłynęła zmiana chipu Edytowane 3 Października 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 teraz trochę z budżetowych ramek exceleram 800mhz 2x2gb cl4 2,2V z pod biosu Hmm calkiem ladnie teraz nie wiem - czy lepsze te Excele po 215 zeta za zestaw czy A-daty 800 extreme z agito po 194 za komplet ? Potrzebuje jakies budzetowki dla kumpla co bedzie skladal kompa pod lekkie oc i moze cos by zastapic moje padalcowate corsairy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Wszyscy sie zachwycaja G.skillami Pi 8800 a ja musze powiedziec, ze nie jestem zadowolony z ich o/c....u mnie max co te pamieci robia na 2,3V to 1159MHz (na 1,9V chyba robia 1111MHz max o ile dobrze pamietam).....nie wiem juz sam czy to wina pamieci czy plyty glownej...dawalem juz nawet takie ustawienia pamieci jak DDR2 i niestety nic to nie dalo.... chetnie wyslucham wszelkich sugestii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Wiadmo że parka parce nie jest równa teraz chyba zmienili chipy inna sprawa że na biostarze troszczeczkę niżej będą latać niż na asusie rampage P.S na gigabyte P45 Extreme latają gorzej o jakieś 15hz niż na rampage Edytowane 7 Października 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 mala poprawa...udalo mi sie zbootowac system przy 2,3V na 1190MHz....ale niestety sie wysypuje po chwili orthosa... chyba jeszcze z nimi powalcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Jako że rampage poszło na serwis miałem okazję wypróbować P45 Gigabyte Extreme w porównaniu do asusa X48 V to samo gorsze trfc i pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) Ty razem zabawa na cl4 2,1V cdn Edytowane 9 Października 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 No widzę że gigiuś kręci ramy całkiem ładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 hell O, Potrzebujej rady w sprawie taktowania moich memek GSKILL co powinienem zmienić w ustawieniach pamięci aby lepeij śmigały :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Potrzebujej rady w sprawie taktowania moich memek GSKILL co powinienem zmienić w ustawieniach pamięci aby lepeij śmigały :rolleyes: a na jakim v chodzą bo widzę że to pq czyli stary psc Edytowane 14 Października 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...