Xtreme Addict Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nie ma tak dobrze :) ale nie będziesz zawiedziony, obiecuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 To widze że muszę swoje coś pokręcić:P DDR2 zachęcił tu wynikami swoimi a akurat w tamtym czasie kupowałem u niego:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Czyli te 1152 cl4 to 2x2x1gb? łeee, jakie napięcie? 2.5v starczyło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) 2,27v real Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, mam pamiątki 2x2gb Corsaira XMS2 o takich oznaczeniach: Nie żebym był laikiem i nie wiedział nic ale nie chciało mi sie przepisywać i lepiej jak ktoś widzi badany obiekt :D :P W przyklejonym temacie 'oc pamięci' jest takie zdanie że jeżeli nominalnie ram ma 1,8v to nie należy przekraczać na codzień 2.1v. Moje mają 1,9v wieć na codzień nie przekraczam 2,2v (aktualnie chodzą na 2.1). Na 2.2v na standardowych timingach robią 1060MHz ale chciałem przekroczyć 1100 (ze znacznym poluźnieniem alphatimingów) i tu moje pytanie: Czy mogę ustawić napięcie 2,3v i czy to bedzie bezpieczne. Żeby mi za 2 tygodnie ram nie wykorkował. Po prostu boje sie dać wiecej jak 2,2v. Wiem że to zależy od kostek jakie w nich są ale nie moge nigdzie znaleźć jakie ja mam i do ilu orientacyjnie można je dovoltować... Nawiew jakiś tam mam ale nawet bez nawiewu nie miałem nigdy tak żebym sie oparzył dotykając je... pzdr Edytowane 26 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 masz powerchipa, wiec spokojnie 2.2 - 2.3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Dzięki dobry człowieku :P To masz taką obszerną wiedzę w głowie czy jest gdzieś naprawdę obszerna baza pamięci? Te co oglądałem to niby duze ale takiego ramu w wersji 3.1 nie widziałem... Bo tych ver. korsarza naprawde sporo jest :wacko: Edytowane 26 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Corsair nie ukrywa chipów w pamięciach :) A wiedza jest i to spora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Wiedza hmm, domyślam sie :) Oki, dzięki za inforamcję ale podniesienie do 2,3v nie dało znaczącej poprawy oc :/ interesowało mnie 1120MHz na 5-6-6-18-52-12-12-12-12 no ale nawet na 2,3v przy 1100 winda nie chce sie załadować. A niżej sie nie opłaca bo dla paru mhz nie bede katować ramu na 2,3v. thx Edytowane 26 Stycznia 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 i tak ładnie ci poszły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 A Elpide w kingstonach Value(2x2GB) jak wysoko można Voltowac ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Myślę ze 2.1 to spokojnie możesz dać, napisz jak ci poszły bo sam poluje na takie kostki. A jeśli można wiedzieć gdzie kupowałeś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Po ustawieniu dłuższych alph niż płyta proponuje wytrzymały 15 min(dłużej mi się czekać nie chciało :P ) w memtescie przy 1064MHz CL5 @ 2.2V ale po odpaleniu systemu literki się poprzestawiały i co chwila restart sterownika wideo + zamula wiec przy alphach jakie płyta ustawia poleciały 1010MHz Cl5 @ 2.1 może pelecialy by z niższym V ale mam problemy małe z płyta :P niby orthos,memtest i 99% gier w jakie gram ;] chodzi ok no ale w jednej się wykrzacza przy lądowaniu poziomu :D może to błąd gry ale coś jest nie tak :unsure: pamięci mam z komputronika :lol2: wiec trochę przepłaciłem ale za to jak by pamięci nie spełniały moich oczekiwań mozliowsc wymiany była :D na razie się jeszcze nimi bawię ale przy 1020MHz były już małe problemy ze stabilnością 1040 płyta się włączała ale od razu BS podczas lądowania systemu a na 1066(alpha timingi ustawione przez płytę) płyta(Maximus Formula@Rampage) się budzi ale to tyle ;] kręciłem na dzielniku 5:6 idę patrzeć czy coś z CL6 lub 5-6-X-X da się wiecej wycisnąć ;] CL6 nic nie daje no cóż 1010MHz CL5 starczy :D Edytowane 27 Stycznia 2009 przez Ns5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sac711 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dobra, jest 23:00, pora na testy Pierwsze podejscie 2x2 gb cl6 1216Mhz 2.3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dobra, jest 23:00, pora na testy [attachment] Pierwsze podejscie 2x2 gb cl6 1216Mhz 2.3V no ale fajnie ze podkecasz osobno obie kosci inaczej ;) życzę sukcesów w OC tych pamieci skoro masz całkowicie inaczej ustawione poszczególne moduły ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sac711 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Screena za wczesnie zrobilem :) Edit 1:50 - Aha, ta 2 h i nawet przy 1200 ni jak nie moglem skalibrowac tych pamieci, orthos po minucie sie sypal. Stabilne mam 1100 przy cl5 wiec jak narazie mi styka ;) Edytowane 27 Stycznia 2009 przez sac711 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Co taniego i pewnego polecicie zeby latalo na niskim V przy 1000mhz? Dobrze by bylo zeby to byl CL4 ale pewnie do 240zl bedzie ciezko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Co taniego i pewnego polecicie zeby latalo na niskim V przy 1000mhz? Dobrze by bylo zeby to byl CL4 ale pewnie do 240zl bedzie ciezko?...skoro w erze daja fony bez sima zapytaj może coś tam dla Ciebie znajdą... :=p nie mogłem się powstrzymać ... niskie V + niskie CL + wysokie Mhz = więcej kasy :P jedynie to chyba Mushkin HP2-6400, 5-4-4-12 Dual Pack (2x 2048 MB) 1.8V może dobija na cl4 1000....... ale raczej nie do dostania w naszym cudownym kraju... pozatym pewnie min 500zl... Edytowane 28 Stycznia 2009 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 No to co z cl5:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Co taniego i pewnego polecicie zeby latalo na niskim V przy 1000mhz? Dobrze by bylo zeby to byl CL4 ale pewnie do 240zl bedzie ciezko?D9GMH xD wogole są moduły 2x2 co by zrobiły 1000MHz CL4 na co dzień ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Jakie pamięci 2x2GB są najlepsze teraz do OC ?? bo słyszałem ze a-data się opuściła :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sac711 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Pojawil sie maly problem Otoz od momentu jak wlozylem te kosci pamieci - mam problem z dzwiekiem! Niby mp3 i video odtwarza ladnie, dzwieki systemowe w pozadku ale w grach to juz poraszka. Tak trzeszczy, ze nie da sie tego sluchac. Gdzie moze byc problem? Mial ktos cos podobnego? Pomocy To napewno nie wina zasilacza Opcja msconfig>boot.ini>zaawansowane>maxmem nic nie zmienia Najnowszy bios jest Najnowsze sterowniki do chipsetu sa.. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez sac711 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 A do audio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sac711 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Juz sa, w dodatku nie offi creativa ale pomoglo. Nie sadzilem ze wymiana pamieci bedzie wiazac sie z instalacja jakichs wynalazkow, w dodatku czegos niestandardowego zwiazanego z dzwiekiem. Bo (Youp_Pax Audigy-XFI-XP V4.05.00) dla mnie to wynalazek, ale dziala, w dodatku na SB Audigy :) xrobcio - szukasz pamieci, a jaka masz plyte? Edytowane 28 Stycznia 2009 przez sac711 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zamowilem OCZ 2x2GB 1066MHz PLATINUM 5-5-5-15, 2.0-2.2 V (OCZ2P10664GK) i P5Q-E. A jesli chodzi o drivery do kart dzwiekowy Creative polecam wlasnie Youp_pax uzywam ich od czasow Liva przez Audigy 4 i teraz na XFI-XtremeMusic:) Koles ktory je moduje wystawia je tu http://hosted.filefront.com/robertmc814 a najnowsze do audigy to PAX_PCI_Audigy_OS_V6.25 :) Przy deinstalacji sterow przez dodaj usun programy i restarcie PC koles bardzo zaleca uzyc drivercleanera bo znajduje jeszcze pozostalosci:) A co do wymiany ramu i problem z dzwiekiem to tez bym nie pomyslal ze jedno na wplyw na drugie (mam na mysli akurat Twoje trzaski) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 najnowsze do audigy to PAX_PCI_Audigy_OS_V6.25 :)Sorry za offtopa ale te stery mi nie widzą kompatybilnego sprzętu, nie wiedziałem że Audigy SE to nie Audigy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 (edytowane) Co taniego i pewnego polecicie zeby latalo na niskim V przy 1000mhz? Dobrze by bylo zeby to byl CL4 ale pewnie do 240zl bedzie ciezko?...skoro w erze daja fony bez sima zapytaj może coś tam dla Ciebie znajdą... :=p nie mogłem się powstrzymać ... niskie V + niskie CL + wysokie Mhz = więcej kasy :P jedynie to chyba Mushkin HP2-6400, 5-4-4-12 Dual Pack (2x 2048 MB) 1.8V może dobija na cl4 1000....... ale raczej nie do dostania w naszym cudownym kraju... pozatym pewnie min 500zl... 800-ki G.Skill PI Black robią 960MHz na 4-5-4-12 przy 2,35V (BIOS): A przy 5-5-4-12 potrafią zrobić stabilne 500MHz na 2,1V: A koszt to 234 PLN brutto. Edytowane 5 Lutego 2009 przez twec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Ta jak się trafi mnie trafiły się parki lepsze od tych ale były i takie które nie robiły 900 na cl5 ale wiadomo qimonda no ale może się to zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ta jak się trafi mnie trafiły się parki lepsze od tych ale były i takie które nie robiły 900 na cl5 ale wiadomo qimonda no ale może się to zmieni Tak to się zmieni tylko na gorzej czy lepiej skoro qimonda ogłosiła upadłość, to co w nie będą teraz pchać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Tak to się zmieni tylko na gorzej czy lepiej skoro qimonda ogłosiła upadłość, to co w nie będą teraz pchać.Pewnie zapasów mają sporo, jeszcze mogą wycofać z produkcji lub ładować promosa ale wtedy będą sporo droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...