Leny25 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) Panowie mam pytanie. Jakie ramy kupić 2x2gb najlepiej 1066Mhz albo dobrze kręcące się 800Mhz. Myślałem o tym albo o tym x4. Do wydania mam 250 zł. Edytowane 7 Lutego 2009 przez Leny25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Na ut P45 2x2gb lata na 1300mhz to chyba nie jest zły wynik Jakie ... 1100, 1150 czy 1200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 pewnie te 1200 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) Panowie mam pytanie. Jakie ramy kupić 2x2gb najlepiej 1066Mhz albo dobrze kręcące się 800Mhz. Myślałem o tym albo o tym x4. Do wydania mam 250 zł. Z tych to zdecydowanie G.Skille. Przy 4x1gb OC leci na łeb... Edytowane 7 Lutego 2009 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Panowie mam pytanie. Jakie ramy kupić 2x2gb najlepiej 1066Mhz albo dobrze kręcące się 800Mhz. Myślałem o tym albo o tym x4. Do wydania mam 250 zł. Zdecydowanie PQ od G.Skill, aczkolwiek - jeżeli chcesz coś taniej - G.Skill PK 800MHz również będą okej (aktualnie kosztują jakieś 200 zł za 2x 2GB: http://www.reactor.pl/component/option,com...oductId,42822/). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 dwie opcje PQ NQ Szybka podpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczarny1 Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 A co powiecie o tych pamiątkach? http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...eedb4ed0caab1ec i o tych : http://www.allegro.pl/item552851456_g_skil..._4gb_od_ss.html Co lepsze oczywiście do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 nie moge znalesc w topiku:} jak te pamiatki sie teraz kreca? http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...eedb4ed0caab1ec i moglibyscie zrobic jakis faq na pierwszej stronie z najlepszym i najgorszym oc danych pamieci 2x2gb;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 [ N Q ] G.SKILL DDR2 PC2 8500 4GB kit 560MHz 5-5-5-15 2,3V (BIOS) Zapewne pamiętacie te pamięci. twec, oraz DaRoN wspominali o nich kilka stron wcześniej. Przypuszczam że z napięciem można troszkę zjechać w dół. Bawię się nimi ok 1,5godz. Zaraz postawię świeży system i zabieram się za dalsze testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 dwie opcje 3217884[/snapback] A co powiecie o tych pamiątkach? 3218125[/snapback] nie moge znalesc w topiku:} jak te pamiatki sie teraz kreca? 3218176[/snapback] [ N Q ] G.SKILL DDR2 PC2 8500 4GB kit 560MHz 5-5-5-15 2,3V (BIOS) Zapewne pamiętacie te pamięci. twec, oraz DaRoN wspominali o nich kilka stron wcześniej. Przypuszczam że z napięciem można troszkę zjechać w dół. Bawię się nimi ok 1,5godz. Zaraz postawię świeży system i zabieram się za dalsze testy. Z napięciem na pewno możesz zjechać. Pamięci świetne! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 M-Power, czemu masz az tak duzy tREF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Tak na szybko ustawiłem. BTW. Na 2,3V nie chcą zrobić screena na 600 MHz :(. Coś czuję że prywatnie sprawię sobie takie memki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (Goodram PRO 1066 5-5-5-15 2x2 GB) x2 Niedługo w sklepach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Coś więcej o tych pamięciach jakie v itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 XA skoro nie odpowiadasz juz na moje maile to moze tak sie mi uda cos dowiedziec :| jakie parametry maja kosci ktore mi sprzedales ? Ile MHz cl itd. czy masz karte dzwiekowa do asus formula rampage bo mi jej nie poslales z plyta. a to nie jest brak kabelka tylko integralnej czesci plyty. 1 z 4 kosci jest padnieta. Masz jeszcze takie same czy mam liczyc ze tam gdzie jest wypisana gwarancja beda jeszcze mieli identyczne bo jak nie to bede mial fakt super dual 3 kosci do OC. Choc watpie zeby po 12 miesiacach udalo mi sie dostac taka sama kosc, niestety dopiero teraz podlaczylem do kompa wszystko. wczesniej nie mialem czasu sie z tym bawic bo mnie nie bylo a teraz mam reke zlamana. ech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 (edytowane) A nie łatwiej na GG? :) Mam GG w profilu i w sygnaturce :] Na maile nie zawsze mam czas, bo jest wiele maili, allegro itp., a to że człowiek nie odpowiada na maila od 12h (dopiero je odebrałem, bo wszedłem na to konto Gmaila :) ) to jeszcze nie jest tragedia :) Edytowane 11 Lutego 2009 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 od poniedzialku wyslalem 5 maili z czego dostalem odpowiedz na 1. sry ale jak cos nie dziala a sprzedawca olewa to sie mozna zirytowac i podejrzewac najgorszego. ok, koniec offtopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 już wcześniej proponowałem GG to olałeś sprawę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Polecam NQ, zresztą zobacz post wyżej ;). Już 3 wynik pod rząd 560MHz (moje maksymalnie zrobiły 566MHz CL5). PQ muszę niedługo dorwać i sprawdzić jak wypadają. Teama nie miałem, ale z doświadczenia, z G.Skillami, śmiało polecam PQ (lub NQ - patrz wyżej). Muszki PCGH to raczej to samo co Redline XP2-8000, ale ze zmienionym radiatorem. Kręci się dość przeciętnie. Z napięciem na pewno możesz zjechać. Pamięci świetne! :) zamówiłem PQ, jestem ciekaw jak wypadną z porównaniu z NQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 XA, a coś więcej o nich ? powtórzą sukces dawnych PR0 1066 ? nie mówię, już o takim wysokim oc ale o cenie do możliwości. Po screenie widać, że lubią mhz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Sukces dawnych PRO mają powtórzyć przynajmniej w założeniu 2x2 GB PRO na Micronie :) Te które przedstawiłem nie powinny być drogie, myślę, że będą w cenie konkurencyjnej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 kostki to micron ? czy może te co są w G.Skillach 1200 ? radiatory te same co w starych PR0 1o66 ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 Póki co radiatory takie jak w PRO 2x1 GB Te kostki które teraz przedstawiłem to nie jest micron Na micronie będą inne jeśli powstaną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2009 a jakieś szczegóły inne (na chwile obecną) możesz podać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 kostki to micron ? czy może te co są w G.Skillach 1200 ? radiatory te same co w starych PR0 1o66 ? ;) Na pewno nie promos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Kiedy można się spodziewać tych Goodramków PRO na sklepowej półce? Określenie niebawem jakoś do mnie nie przemawia <_< Ot tak z ciekawości tylko pytam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Teraz ddr2 ostro do góry pewnie na początku marca bedzie premiera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczarny1 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Tak kompletnie z innej beczki, mam pytanko. Zastanawiałem się czy będzie jakakolwiek różnica pomiędzy pamięciami kupionymi w Dualu czyli np. 2x1 a jak kupi się je osobno i złoży do kupy i ustawi jako dual? Oczywiście mowa o dwóch tych samych kościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Tak kompletnie z innej beczki, mam pytanko. Zastanawiałem się czy będzie jakakolwiek różnica pomiędzy pamięciami kupionymi w Dualu czyli np. 2x1 a jak kupi się je osobno i złoży do kupy i ustawi jako dual? Oczywiście mowa o dwóch tych samych kościach. Jesli chodzi o wydajnosc to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczarny1 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Jesli chodzi o wydajnosc to nie.A o kręcenie, itd.? Czyli nie opłaca się kupować zestawów w DUalu tylko lepiej sobie kupić osobno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...