Gość robot Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 kupilem twinmosy twistery po 199zl . na asusie p5n-e sli spokojnie chodza na 1050mhz 5-5-5-15 i 2.0v ......Mysle ze nie ma lepszego wyboru za ta cene , a plyta raczej slabo prowadzi memki . Tak wiec mysle ze kupno excelramkow za 50zl wiecej mija sie z celem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) To miałeś szczęście, że trafiłeś dobre, szczególnie, że TwinMos zbankrutował :( No i ram poszedł w górę :( Edytowane 5 Maja 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 kupilem twinmosy twistery po 199zl . na asusie p5n-e sli spokojnie chodza na 1050mhz 5-5-5-15 i 2.0v ......Mysle ze nie ma lepszego wyboru za ta cene , a plyta raczej slabo prowadzi memki . Tak wiec mysle ze kupno excelramkow za 50zl wiecej mija sie z celemTylko twinmosa nie ma już na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 APOGEE DDR2-800 R2-800-4GDH4 2x2gb w przyszłym tygodniu zrobię tańsze bardzo bym prosił o teścik tych tańszych :razz: please :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 bardzo bym prosił o teścik tych tańszych :razz: please :unsure:Jutro cyknę z tego co wiem to nowy promos :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 co z tego ze nie ma twinmosa ... w necie mozna kupic nowki z gwara po 199zl . wiec o jakim szczesciu tu mowa ? kupilem 2 komplety i oba osiagaja podobne wyniki....... Jezeli ktos chce pewnie i tanie memki robiace powyzej 1000mhz to niech bierze twistery w esc.pl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Powodzenia w tym, że wszystkie tak polecą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 (edytowane) co z tego ze nie ma twinmosa ... w necie mozna kupic nowki z gwara po 199zl . wiec o jakim szczesciu tu mowa ? kupilem 2 komplety i oba osiagaja podobne wyniki....... Jezeli ktos chce pewnie i tanie memki robiace powyzej 1000mhz to niech bierze twistery w esc.pl . A bardzo jestem ciekawy jak serwis pewno kase zwrócą bo ramek już nie robią a szczęście miałeś bo u kumpla na 950 latają i to i max Edytowane 5 Maja 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Ja was rozumiem ze sprzedajecie pamieci i wam to nie na reke ze jest tansza alternatywa . Nie wierze w to co teraz napisales ze u kumpla lataja na 950....... skoro u mnie obie parki robia ponad 1000mhz ..... jedna ~1050 druga ~1060 i to wszystko za 199zl . W dodatku plyta dosc slabo prowadzi pamieci co wiem bo mialem porownanie z innymi . A co do gwarancji , to twinmos na pewno bedzie mial zapasy przeznaczone wlasnie na wymiane pamieci. Pozatym juz we 2 dalibyscie sobie spokoj z negowaniem wszystkiego co jest tansze i nie pochodzi z waszego sklepu..... jak to wy byscie mili te memki na stanie , to dam sobie reke uciac ze bylyby zachwalane tak jak te exele....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 coś w tym jest, ale swoja droga jak coś jest tanie to nie może być dobre jak to droższe, albo nawet lepsze ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 nForce lepiej prowadzi 2x2 niż chipsety intelowskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Dysk mi wczoraj padl,wiec nie sprawdzilem kostek,postaram sie dzisiaj jak zdaze kupic nowy,bo drugi komp ma Bartona pokladzie :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 XA, miałeś w rękach Kingmaxy 2x2GB PC2-6400? Jeśli tak to wiesz może na jakich kościach i PCB są oparte te pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 2x2gb Crucial Ballistix 6400 4-4-4-12 Na szybko sprawdzone 970 4-4-4-12 2.35-2.38v 1170 5-5-5-15 2.35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) XA, miałeś w rękach Kingmaxy 2x2GB PC2-6400? Jeśli tak to wiesz może na jakich kościach i PCB są oparte te pamięci? PSC, najprawdpodobniej HJ-MI 6 warstwowe Hmm dobre te kruki, tyle, czy padają oto jest pytanie :unsure: Ciekawe jak z powtarzalnością, ale wyniki wyśmienite. Edytowane 6 Maja 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sator75 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Czy warto ? Konkretnie bym prosił :) warto czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Hmm dobre te kruki, tyle, czy padają oto jest pytanie :unsure: Ciekawe jak z powtarzalnością, ale wyniki wyśmienite. no tego Ci nie powiem,szczerze to wogole pierwsze 2x2gb jakie mialem w kompie i myslalem,ze te wyniki takie sobie na cl4,ale skoro mowisz,ze ok :) sprzedalem pare kompletow,musze zagadac jak u innych sie kreca,dzisiaj bede mogl otworzyc nastepny komplet,wiec zobaczymy czy o/c bedzie podobne,no i zapodam jakies screeny,zebym nie byl goloslowny Edytowane 7 Maja 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 PSC, najprawdpodobniej HJ-MI 6 warstwowe Nie orientujesz się jakie napięcie jest zabójcze dla tych PowerChipów? google milczy a na XS też nie znalazłem informacji na ten temat. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Następna parka APOGEE DDR2-800 R2-800-4GDH4 2x2gb 2,2V z pod biosu [url=http://g.imageshack.us/g.php? p.s nowy promos całkiem całkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 niedlugo bede mial mobo na intelu , to zobacze co jak te twinmoski smigaja . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 niedlugo bede mial mobo na intelu , to zobacze co jak te twinmoski smigaja .Pokaż teraz jak ci latają jakiegoś orthosa 2h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Nie orientujesz się jakie napięcie jest zabójcze dla tych PowerChipów? google milczy a na XS też nie znalazłem informacji na ten temat. :-| Zależy od steppingu ok. 2.2 - 2.3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Jak dostane intela to pokaze , bo na nvidi oczywiscie zaraz podwazycie wyniki i znajdziecie 100 powodow dla ktorych jednak warto kupic u was pamieci duzo drozej zamiast byc szczerym i polecac ludziom tanie twistery ktore u mnie bz problemu 1050mhz robia i to wszystko za 199zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Jak dostane intela to pokaze , bo na nvidi oczywiscie zaraz podwazycie wyniki i znajdziecie 100 powodow dla ktorych jednak warto kupic u was pamieci duzo drozej zamiast byc szczerym i polecac ludziom tanie twistery ktore u mnie bz problemu 1050mhz robia i to wszystko za 199zlMogę ludzią polecać a-daty , kingstony na elpidach ale nie będę ludzią polecał twinmosa który już nie istnieje a w sprzedaży są resztki magazynowe .Cyknii wyniki z nvdii zobaczymy nic nie będziemy podważać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 DDR2 proszę stestuj te tańsze. czy może już sprawdzałeś i wsytd pokazać? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 DDR2 proszę stestuj te tańsze. czy może już sprawdzałeś i wsytd pokazać? :wink:Nie doszły , z tego co wiem to też promos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Jak dostane intela to pokaze , bo na nvidi oczywiscie zaraz podwazycie wyniki i znajdziecie 100 powodow dla ktorych jednak warto kupic u was pamieci duzo drozej zamiast byc szczerym i polecac ludziom tanie twistery ktore u mnie bz problemu 1050mhz robia i to wszystko za 199zl no z tym że OC pamięci na NV a OC pamięci na Intelu to dwa różne światy ... zatem jak już to powinieneś polecać tanie pamięci + mobo na chipsecie NV ... tak gwoli ścisłości (czy bedzie szybciej i taniej niż Intel + ramy za 250-3000 - ŚMIEM WĄTPIĆ ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Hmm no raczej nie ma takiej opcji,zeby na NV bylo szybciej-bez jaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Hmm no raczej nie ma takiej opcji,zeby na NV bylo szybciej-bez jaj ;) no chyba że NV790 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 kompletnie nie rozumiem o co chodzi . Ja podalem jakie wyniki robia te memki na asusie p5ne-sli . Na dniach przetestuje na intelu , na mogo ktore tez dosc slabo prowadzi memki zreszta -ktore ty chyba posiadasz (dfi ) Porownam wtedy czy faktycznie jest jakakolwiek roznica w prowadzeniu pamieci 2x2gb . Jak przesiadalem sie z asusa p5b del na p5n-e sli to te same cruciale robily 150mhz mniej na tych samych ustawieniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...