Skocz do zawartości
DDR2

Oc Pamięci 2x2gb

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem twinmosy twistery po 199zl . na asusie p5n-e sli spokojnie chodza na 1050mhz 5-5-5-15 i 2.0v ......Mysle ze nie ma lepszego wyboru za ta cene , a plyta raczej slabo prowadzi memki . Tak wiec mysle ze kupno excelramkow za 50zl wiecej mija sie z celem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem twinmosy twistery po 199zl . na asusie p5n-e sli spokojnie chodza na 1050mhz 5-5-5-15 i 2.0v ......Mysle ze nie ma lepszego wyboru za ta cene , a plyta raczej slabo prowadzi memki . Tak wiec mysle ze kupno excelramkow za 50zl wiecej mija sie z celem

Tylko twinmosa nie ma już na rynku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z tego ze nie ma twinmosa ... w necie mozna kupic nowki z gwara po 199zl . wiec o jakim szczesciu tu mowa ? kupilem 2 komplety i oba osiagaja podobne wyniki.......

Jezeli ktos chce pewnie i tanie memki robiace powyzej 1000mhz to niech bierze twistery w esc.pl .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co z tego ze nie ma twinmosa ... w necie mozna kupic nowki z gwara po 199zl . wiec o jakim szczesciu tu mowa ? kupilem 2 komplety i oba osiagaja podobne wyniki.......

Jezeli ktos chce pewnie i tanie memki robiace powyzej 1000mhz to niech bierze twistery w esc.pl .

A bardzo jestem ciekawy jak serwis pewno kase zwrócą bo ramek już nie robią

a szczęście miałeś bo u kumpla na 950 latają i to i max

Edytowane przez DDR2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja was rozumiem ze sprzedajecie pamieci i wam to nie na reke ze jest tansza alternatywa . Nie wierze w to co teraz napisales ze u kumpla lataja na 950....... skoro u mnie obie parki robia ponad 1000mhz ..... jedna ~1050 druga ~1060 i to wszystko za 199zl . W dodatku plyta dosc slabo prowadzi pamieci co wiem bo mialem porownanie z innymi .

A co do gwarancji , to twinmos na pewno bedzie mial zapasy przeznaczone wlasnie na wymiane pamieci.

Pozatym juz we 2 dalibyscie sobie spokoj z negowaniem wszystkiego co jest tansze i nie pochodzi z waszego sklepu..... jak to wy byscie mili te memki na stanie , to dam sobie reke uciac ze bylyby zachwalane tak jak te exele.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 71proste

Dysk mi wczoraj padl,wiec nie sprawdzilem kostek,postaram sie dzisiaj jak zdaze kupic nowy,bo drugi komp ma Bartona pokladzie :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XA, miałeś w rękach Kingmaxy 2x2GB PC2-6400? Jeśli tak to wiesz może na jakich kościach i PCB są oparte te pamięci?

PSC, najprawdpodobniej HJ-MI 6 warstwowe

Hmm dobre te kruki, tyle, czy padają oto jest pytanie :unsure: Ciekawe jak z powtarzalnością, ale wyniki wyśmienite.

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 71proste

Hmm dobre te kruki, tyle, czy padają oto jest pytanie :unsure: Ciekawe jak z powtarzalnością, ale wyniki wyśmienite.

no tego Ci nie powiem,szczerze to wogole pierwsze 2x2gb jakie mialem w kompie i myslalem,ze te wyniki takie sobie na cl4,ale skoro mowisz,ze ok :)

sprzedalem pare kompletow,musze zagadac jak u innych sie kreca,dzisiaj bede mogl otworzyc nastepny komplet,wiec zobaczymy czy o/c bedzie podobne,no i zapodam jakies screeny,zebym nie byl goloslowny

Edytowane przez 71proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dostane intela to pokaze , bo na nvidi oczywiscie zaraz podwazycie wyniki i znajdziecie 100 powodow dla ktorych jednak warto kupic u was pamieci duzo drozej zamiast byc szczerym i polecac ludziom tanie twistery ktore u mnie bz problemu 1050mhz robia i to wszystko za 199zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dostane intela to pokaze , bo na nvidi oczywiscie zaraz podwazycie wyniki i znajdziecie 100 powodow dla ktorych jednak warto kupic u was pamieci duzo drozej zamiast byc szczerym i polecac ludziom tanie twistery ktore u mnie bz problemu 1050mhz robia i to wszystko za 199zl

Mogę ludzią polecać a-daty , kingstony na elpidach ale nie będę ludzią polecał twinmosa który już nie istnieje a w sprzedaży są resztki magazynowe

.Cyknii wyniki z nvdii zobaczymy nic nie będziemy podważać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z tym że OC pamięci na NV a OC pamięci na Intelu to dwa różne światy ... zatem jak już to powinieneś polecać tanie pamięci + mobo na chipsecie NV ... tak gwoli ścisłości (czy bedzie szybciej i taniej niż Intel + ramy za 250-3000 - ŚMIEM WĄTPIĆ ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompletnie nie rozumiem o co chodzi . Ja podalem jakie wyniki robia te memki na asusie p5ne-sli . Na dniach przetestuje na intelu , na mogo ktore tez dosc slabo prowadzi memki zreszta -ktore ty chyba posiadasz (dfi )

Porownam wtedy czy faktycznie jest jakakolwiek roznica w prowadzeniu pamieci 2x2gb . Jak przesiadalem sie z asusa p5b del na p5n-e sli to te same cruciale robily 150mhz mniej na tych samych ustawieniach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi