P0Cz4tKuJ4Cy Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 musisz sprawdzić jakie masz max na nowym biosie trfc? Szukałem w biosie tego parametru, ale niestety nie znalazłem, czyli nie mogę zmieniać tego parametru ręcznie z poziomu biosu - duży to problem przy doborze pamięci i ewentualnym OC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Kręcił ktoś Patrioty LLK? Na amd? Mój wynik: koledze chyba tematy się pomerdały tu piszemy o OC 2x2GB <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Witam czytam ten temacik od początku ale nadal nie wiem co wybrać mam dwa pomysły: APOGEE GT 1150 MHz musiałbym skądś zamówić czy może CORSAIR dominator 1066 MHz mam na miejscu za 330 zl no chyba ze macie lepszy pomysł Edytowane 17 Lipca 2008 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Nowa płyta tym razem olbrzymie problemy czekam na nowy bios wyniki robię na pierwszym biosie F4 Pamięci A-data G 2x2gb 800 cl5 Uwaga biosy F5 i F6a mogo uszkodzić płytę i pamięci :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 ojoj @DDR2 to zes polecial z Ta plyta. Osobiscie jej nie uzywalem ale nienawidze gigaszrotow poza tym bylem wczoraj jedna rzecz zalatwic w W-wie na WGK i gadalem troche z kolesiem z Terracom'u i on osobiscie jedzie na giga DS3R uzwazajac ja za jedna z lepszych plyt na P35 ale mowil ze P45 to troche gigabyte'owi nie wyszlo, jest poprostu straszne. Proponuje sprzedac i rozwazyc opcje Asus'a P5Q3 Deluxe jesli koniecznie chcesz DDR3 i P45. lub P5Q Deluxe jesli DDR2 i tez P45. Sorry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 DDR2 może Ty mi polecisz dobre pamiątki do OC ok 1200 muszą iść zestawik 2x2 GB w rozsądnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Szanse są że polecą apogee 1150mhz ,OCZ 1150 na pewno polecą apogee 1200 i gskill 1200 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=194916 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 ojoj @DDR2 to zes polecial z Ta plyta. Osobiscie jej nie uzywalem ale nienawidze gigaszrotow poza tym bylem wczoraj jedna rzecz zalatwic w W-wie na WGK i gadalem troche z kolesiem z Terracom'u i on osobiscie jedzie na giga DS3R uzwazajac ja za jedna z lepszych plyt na P35 ale mowil ze P45 to troche gigabyte'owi nie wyszlo, jest poprostu straszne. Proponuje sprzedac i rozwazyc opcje Asus'a P5Q3 Deluxe jesli koniecznie chcesz DDR3 i P45. lub P5Q Deluxe jesli DDR2 i tez P45. Sorry za OT. Na giełdzie pracują w większości same barany, które nie mają żadnego pojęcia o sprzęcie, który sprzedają... Więc ich opinii wolę się nie sluchać :unsure: Wiem, bo pracowałem z nimi :razz: Gigaodbyt P45 DS5/DQ6 - bardzo udane mobo o dziwo Gigaodbyt P45 Extreme - kupa przez małe k Gigabyte P35 DS3/R - też kupa ale przez duże K, bo o ile miały mobasy pewien potencjał, to słabe zasilanie je niszczy... A co do mobasa - Rampage X48 Formula... polecam wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Mam problem z osiągnięciem stabilności systemu moje ustawienia Nie wiem co jest grane na innych ustawieniach pamięci 1:1 jest to samo procek powinien byc stabilny jest juz na 1,28 a zapodałem 1,3V. Może jakies inne ustawienia ram Edytowane 19 Lipca 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Moze tRAS na 18 pomoze ? Wieksze V na mem ? Edytowane 19 Lipca 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Szanse są że polecą apogee 1150mhz ,OCZ 1150 na pewno polecą apogee 1200 i gskill 1200 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=194916 Testowałeś już może te G.Skill F2-8800CL5D-4GBPI 2x2GB bo chetnie bym je zakupił... Na xtermesystems jest test ale tych mocniejszych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Będę miał w tygodniu to przetestuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Witam Mam maly problemik z pamiatkami Geil Black Dragon 2x2GB (CL4-4-4-12) i plyta Gigashit ep45-ds3 bios F6. Problem polega na tym ze chcialbym ustawic w biosie takie czasy dostepu jakie podaje producent, czyli CL4-4-4-12 2V. Niby w biosie mam tak ustawione ale zaden program diagnostyczny typu cpuz podaje ze mam ustawione CL5-5-5-15 1.8V :/ nawet memset tez tak podaje. A i bym zapomnial oba programy widza moje pamiatki jako DDR3 :o Ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Nowa płyta i od razu lepsze OC. Pamiatki to DDR2 Apogee 4GDH4. Napiecie z BIOSu 2.0V (niestety nie ma jeszcze progsow pod P45 ktore pokaza VDIMM). Pamiątki cieplutkie bardzo ale nie gorące. Moze pojda wiecej ale nie chce ich meczyc na sile :) Pamieci od ddr2.pl POLECAM ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cougar_ Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Nowa płyta i od razu lepsze OC. Pamiatki to DDR2 Apogee 4GDH4. Napiecie z BIOSu 2.0V (niestety nie ma jeszcze progsow pod P45 ktore pokaza VDIMM). Pamiątki cieplutkie bardzo ale nie gorące. Moze pojda wiecej ale nie chce ich meczyc na sile :) Pamieci od ddr2.pl POLECAM ! A mozesz jeszcze zrobic test everestem jakie osiagane sa transfery ?. Sam sie zastanawiam czy moze warto bylo by wziac te kosci. Wyglada tez ze maja spora powtarzalnosc jesli chodzi o przetaktowanie na 550+ Edytowane 24 Lipca 2008 przez Cougar_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Z pamięciami juz sobie poradzilem :D Robia CL4-4-4-12 2V czyli tak jak powinno byc, wystarczylo wylaczyc dwie rzeczy w biosie i oc od razu poszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) Nowy mój nabytek od Xtreme Addict Apogee 2x2gb 800 cl4 2,1V z pod biosu http://img77.imageshack.us/my.php?image=apogee2x2gbqm1.jpg] Edytowane 26 Lipca 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Wydajność pamięci (transfery w everest) sa takie Same jak na DFI X38 o ile ustawisz te same parametry w mem set, TAk jest u mnie nawet ausu delikatnie wyższe wyniki a ustawiłem PLL 7 a na DFI miałem 6 po za ty takie zame wartości. Czas odczyty z 65 zredukowałem do 59ns ale to początek moich zmagań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Z pamięciami juz sobie poradzilem :D Robia CL4-4-4-12 2V czyli tak jak powinno byc, wystarczylo wylaczyc dwie rzeczy w biosie i oc od razu poszlo. jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Titanium EPP <----- pojda te pamieci na 900 MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Na cl4 czy na cl5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Mogles odrazu napisac na cl4 i cl5 ^^ ;p No wiec na ile pojda na cl4 i cl5 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Mogles odrazu napisac na cl4 i cl5 ^^ ;p No wiec na ile pojda na cl4 i cl5 ;p na cl5 do 1000 powinny dojść na cl 4 jakieś 860-880 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Witam -mam pytanie nieco "w bok" ale skoro tu się wałkuje temat 2x2....wybaczcie to małe OT.Chodzi mi o sposób pakowania Mushkinów Redline 8000 taki jak na obrazku: Pomijając same kostki to czy pudełko powinno być zaklejone?To znaczy jakiś sticker czy coś abym mieć pewność ,że pamięci nie były "raz włożyłem aby zobaczyć czy działają" :wink: ?Naklejka firmowa czy cokolwiek?G.Skille miałem z naklejką(pal sześć jej jakość -po prostu jak zapięcie działała). Edytowane 29 Lipca 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam -mam pytanie nieco "w bok" ale skoro tu się wałkuje temat 2x2....wybaczcie to małe OT.Chodzi mi o sposób pakowania Mushkinów Redline 8000 taki jak na obrazku: Pomijając same kostki to czy pudełko powinno być zaklejone?To znaczy jakiś sticker czy coś abym mieć pewność ,że pamięci nie były "raz włożyłem aby zobaczyć czy działają" :wink: ?Naklejka firmowa czy cokolwiek?G.Skille miałem z naklejką(pal sześć jej jakość -po prostu jak zapięcie działała). W mushkinach nie ma żadnych stickerów ani zabezpieczeń Nie cytujemy obrazkow!! - jonathan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Dzięki za odpowiedź.Wiele mi to wyjaśniło....end ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 jakie?Geil Black Dragon 2x2GB CL4 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 DDR2 napisz lepiej kiedy będziesz miał w sprzedaży te szalone G.SKILL F2-9600CL5D-4GBPI bo ja takie chce mieć :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 DDR2 napisz lepiej kiedy będziesz miał w sprzedaży te szalone G.SKILL F2-9600CL5D-4GBPI bo ja takie chce mieć :razz:Premiera światowa jest w poniedziałek w ciągu 2 tygodnii będę miał info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Geil Black Dragon 2x2GB CL4 :D A w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...