Skocz do zawartości
DDR2

Oc Pamięci 2x2gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czytam ten temacik od początku ale nadal nie wiem co wybrać

mam dwa pomysły:

APOGEE GT 1150 MHz musiałbym skądś zamówić

czy może CORSAIR dominator 1066 MHz mam na miejscu za 330 zl

no chyba ze macie lepszy pomysł

Edytowane przez DUSZEK2323

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojoj @DDR2 to zes polecial z Ta plyta. Osobiscie jej nie uzywalem ale nienawidze gigaszrotow poza tym bylem wczoraj jedna rzecz zalatwic w W-wie na WGK i gadalem troche z kolesiem z Terracom'u i on osobiscie jedzie na giga DS3R uzwazajac ja za jedna z lepszych plyt na P35 ale mowil ze P45 to troche gigabyte'owi nie wyszlo, jest poprostu straszne. Proponuje sprzedac i rozwazyc opcje Asus'a P5Q3 Deluxe jesli koniecznie chcesz DDR3 i P45. lub P5Q Deluxe jesli DDR2 i tez P45.

Sorry za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojoj @DDR2 to zes polecial z Ta plyta. Osobiscie jej nie uzywalem ale nienawidze gigaszrotow poza tym bylem wczoraj jedna rzecz zalatwic w W-wie na WGK i gadalem troche z kolesiem z Terracom'u i on osobiscie jedzie na giga DS3R uzwazajac ja za jedna z lepszych plyt na P35 ale mowil ze P45 to troche gigabyte'owi nie wyszlo, jest poprostu straszne. Proponuje sprzedac i rozwazyc opcje Asus'a P5Q3 Deluxe jesli koniecznie chcesz DDR3 i P45. lub P5Q Deluxe jesli DDR2 i tez P45.

Sorry za OT.

Na giełdzie pracują w większości same barany, które nie mają żadnego pojęcia o sprzęcie, który sprzedają... Więc ich opinii wolę się nie sluchać :unsure: Wiem, bo pracowałem z nimi :razz:

Gigaodbyt P45 DS5/DQ6 - bardzo udane mobo o dziwo

Gigaodbyt P45 Extreme - kupa przez małe k

Gigabyte P35 DS3/R - też kupa ale przez duże K, bo o ile miały mobasy pewien potencjał, to słabe zasilanie je niszczy...

:damage_wall:

A co do mobasa - Rampage X48 Formula... polecam wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z osiągnięciem stabilności systemu

moje ustawienia Dołączona grafika

Nie wiem co jest grane na innych ustawieniach pamięci 1:1 jest to samo procek powinien byc stabilny jest juz na 1,28 a zapodałem 1,3V. Może jakies inne ustawienia ram

Edytowane przez HeretyK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanse są że polecą apogee 1150mhz ,OCZ 1150 na pewno polecą apogee 1200 i gskill 1200 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=194916

Testowałeś już może te G.Skill F2-8800CL5D-4GBPI 2x2GB bo chetnie bym je zakupił...

Na xtermesystems jest test ale tych mocniejszych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam maly problemik z pamiatkami Geil Black Dragon 2x2GB (CL4-4-4-12) i plyta Gigashit ep45-ds3 bios F6.

Problem polega na tym ze chcialbym ustawic w biosie takie czasy dostepu jakie podaje producent, czyli CL4-4-4-12 2V.

Niby w biosie mam tak ustawione ale zaden program diagnostyczny typu cpuz podaje ze mam ustawione CL5-5-5-15 1.8V :/

nawet memset tez tak podaje. A i bym zapomnial oba programy widza moje pamiatki jako DDR3 :o

Ma ktos jakis pomysl co z tym zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa płyta i od razu lepsze OC. Pamiatki to DDR2 Apogee 4GDH4. Napiecie z BIOSu 2.0V (niestety nie ma jeszcze progsow pod P45 ktore pokaza VDIMM). Pamiątki cieplutkie bardzo ale nie gorące. Moze pojda wiecej ale nie chce ich meczyc na sile :) Pamieci od ddr2.pl POLECAM !

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa płyta i od razu lepsze OC. Pamiatki to DDR2 Apogee 4GDH4. Napiecie z BIOSu 2.0V (niestety nie ma jeszcze progsow pod P45 ktore pokaza VDIMM). Pamiątki cieplutkie bardzo ale nie gorące. Moze pojda wiecej ale nie chce ich meczyc na sile :) Pamieci od ddr2.pl POLECAM !

A mozesz jeszcze zrobic test everestem jakie osiagane sa transfery ?.

Sam sie zastanawiam czy moze warto bylo by wziac te kosci. Wyglada tez ze maja spora powtarzalnosc jesli chodzi o przetaktowanie na 550+

Edytowane przez Cougar_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność pamięci (transfery w everest) sa takie Same jak na DFI X38 o ile ustawisz te same parametry w mem set, TAk jest u mnie nawet ausu delikatnie wyższe wyniki a ustawiłem PLL 7 a na DFI miałem 6 po za ty takie zame wartości. Czas odczyty z 65 zredukowałem do 59ns ale to początek moich zmagań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam -mam pytanie nieco "w bok" ale skoro tu się wałkuje temat 2x2....wybaczcie to małe OT.Chodzi mi o sposób pakowania Mushkinów Redline 8000 taki jak na obrazku:

Dołączona grafika

Pomijając same kostki to czy pudełko powinno być zaklejone?To znaczy jakiś sticker czy coś abym mieć pewność ,że pamięci nie były "raz włożyłem aby zobaczyć czy działają" :wink: ?Naklejka firmowa czy cokolwiek?G.Skille miałem z naklejką(pal sześć jej jakość -po prostu jak zapięcie działała).

Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam -mam pytanie nieco "w bok" ale skoro tu się wałkuje temat 2x2....wybaczcie to małe OT.Chodzi mi o sposób pakowania Mushkinów Redline 8000 taki jak na obrazku:

Pomijając same kostki to czy pudełko powinno być zaklejone?To znaczy jakiś sticker czy coś abym mieć pewność ,że pamięci nie były "raz włożyłem aby zobaczyć czy działają" :wink: ?Naklejka firmowa czy cokolwiek?G.Skille miałem z naklejką(pal sześć jej jakość -po prostu jak zapięcie działała).

W mushkinach nie ma żadnych stickerów ani zabezpieczeń

Nie cytujemy obrazkow!! - jonathan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi