Sopel Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) http://ddr2.home.pl/product_info.php?produ...bb581b00e7cbde3 a to co i na czym to coś jest i jak z OC. CL6,Matko i Córko :wacko: M-Power dzięki Edytowane 26 Listopada 2008 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Pisałem o tym też w temacie o A-Datach,ale myslę ze tu bardziej pasuje.WIęc przeniosłem. Proszę o pomoc W czym może być u mnie problem?Mam 2x 1 gb A-Daty 1066+ Tą extreme edition,i nawet przy 1100 mhz przy napiecu 2.3-2.4 nie wstają nawet przy timingah na auto :| Sprżet jak w podpisie,moze to byc kwestia strapa?Czy fsb?Nie wiem o co chodzi chciałem je tak do 1200 wykręcić,i się zdziwiłem. Jakie wg Was jest max bezpieczne napięcie dla nich? Na kości jest napisany zakres napięc 2.1-2.3 UPDATE Ustawiłem fsb 300 i strap 400 i pamieci wstaly na 1200 mhz przy napiecu AUTO,odpalił się windows,wszytsko ok,ale w cpu-z pokazuje że dram jest ustawiony na 400 mhz,przy strapie 333 juz nie wstawał komp,o co w tym chodzi? Update 2 Jak ustawilem 412 fsb przy strapie 400 to pamieatki wstaly na 1100 mhz przy napiecu 2.4 i wszytsko prawdłowo się wyśwetla.Nie rozumiem tychzalezności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Tez trochę przerobiłem i 5/6 najlepsze :lol2: może w benchmarkach, ale jak stabilność istotna to ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Kiedy testowalem Orthosem to przy fsb 400 i ustawieniach pamieci czy to na auto,czy ręcznych ale nie pprzekraczającyhc 1066 mhz orthos wywalał po kilku-kilkunastu sekundach Teraz mam fsb auto i strap tak samo (266) i pamieci na auto przy 1066 mhz i orthos leci . W czym tu moze twkić problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 PL, trfc,dzielnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 CHodzi o PLL? NIkt mi nie udzielił odpowiedzi jak tymsię poslugiwać. Moge prosić o pomoc?Chciałbym żeby te ramy stabilnie chodziły przy fsb 400-450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 może w benchmarkach, ale jak stabilność istotna to ...Jak lata na 5/6 to już jest ok mówimy o stabilności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 CHodzi o PLL? NIkt mi nie udzielił odpowiedzi jak tymsię poslugiwać. Moge prosić o pomoc?Chciałbym żeby te ramy stabilnie chodziły przy fsb 400-450. Nie PLL tylko PL -> Performance Level Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Vdrop widze ze konkretnie wykręciłeś sprzeta,.napisze do Ciebie PW bo proszę Cię o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) heheh moze i tak tylko ze cos mi padlo =/ jeszcze nie wiem co... kosc pamieci czy moze gniazda pamieci na plycie =/ chyba trzeba bedzie rozejrzec za czyms nowym =] i chyba bedzie RE + DDR3 ino czekam az @DDR2 zmieni nick na na @DDR3 i zrobi jakies testy =] Edytowane 27 Listopada 2008 przez Vdrop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Zmieniać nick nie będę a testy będę robił na IC7 Edytowane 27 Listopada 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Przełozyłem pamiatki do czarnych slotów i jak narazie orthos leci bez błędów :-) Po za tym sprawdzam obecnie przy Pl 10,czyli im mniejszy Pl tym lepiej,tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) Te GD to jakieś stare czy z nowej serii? Niewiem jak odróżnić "stare" vs "nowe" w każdym razie oznaczenia mają takie: Model: GR800D264L6/4GDC Kostki: 2 stronne po 8 modułów z każdej strony; kształt prostokątne, Na module logo producenta a pod nim GE-1008HB-JN [kropeczka] DDR2 EBJD Dokładnie te kostki pewnie za parę dni idą na allegro... jak ktoś zainteresowany to PW [160 zł + wysyłka] Mam również identyczny model tylko że na kwadratowych kosteczkach z napisem "sec" to ten nawet przy 900 MHz nie botuje z domyślnym napięciem to dałem sobie spokój chyba że mu jakoś wybitnie nie leży "AMD" ;) Nie potrafię,nie chcę,nie umiem ;] W "mojej" sytuacji musi być jak najtaniej ale nie najgorzej. Z resztą co to za wymagania....rozumiem gdybym chciał przynajmniej te 1ghz na cl4... A ja chcę tylko poprowadzić 2x1gb i 2x2gb na 1ghz. Trafienie 2x2GB @ 1000 MHz i CL4 na AMD nie jest łatwe. Takie wymagania łatwiej spełnić przy 4x1GB. @Gosu kombinuj z timingami te pamięci muszą robić przynajmniej 1100-1200 MHz. Tyle to nawet śmigają niektóre "zwykłe" A-Daty 800/CL5 ;] Co do napięcia 24/7 to zależy na jakich to kościach... powiedzmy że można przyjąć max wartości tak do 2,2V i do 2,3V z nawiewem. Edytowane 28 Listopada 2008 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Bywają A-daty 1066 które nie robią 1100mhz (nie tylko a-daty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Nie no moje już idą na 1133 mhz tetsuje je przy fsb 425 i napiecu 2.4 v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Zmieniać nick nie będę a testy będę robił na IC7 A dlaczego tak? Przecierz pamieci i plyty obslugujace DDR3 sa od dawna juz w uzytku =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Bo DDR2 jeszcze nie umarło i nadal ma sie dobrze :wink: a DDR3 stanie się popularne właśnie dopiero z nową platformą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 jakie ddr2 polecacie 2x2gb? z fajnym wyglądem i spoko cena. zastanawiam się nad apooge albo g.skill pi black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) PI powinno byc dobrym wyborem Bo DDR2 jeszcze nie umarło i nadal ma sie dobrze :wink: a DDR3 stanie się popularne właśnie dopiero z nową platformą Byc moze choc narazie spotykam sie z opiniami ze nowa platforma jest nieoplacalna wiec nie bardzo wplynie na DDR3 nie? =] a DDR3 z tego co widze juz i tak jest dosc popularne. Szczegolnie ze ceny spadly. Czyli jak S775 + DDR3 umarlo? =] Edytowane 30 Listopada 2008 przez Vdrop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 W najbliższym czasie chce zmienić pamięci na 2x2gb, zależny mi w głównej mierze na jak największym OC w cenie do 250zł. Zastanawiam się nad dwoma modelami: G.Skill F2-8000CL5D-4GBPQ G.Skill F2-6400CL4D-5GBPK Które waszym zdaniem będą lepsze? Jeżeli nie te, to jakie alternatywne pamieci polecacie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Teroetycznie G.Skill F2-6400CL4D-4GBPK powinny być lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 @spookie Te twoje goodramy to nie są czasem remarki Micron'ow D9HNP ?, ja ma good'y na tych micronach ten sam kształt kostki ale opic micron i leca na 1000 mhz 5-5-5-15-25 2T na 1,8 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Krótko i na temat: Mushkin, Exceleram czy może Apogee? A może jeszcze inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Krótko i na temat: Mushkin, Exceleram czy może Apogee? A może jeszcze inne? A nie mogą być gooram'y za 120 pln na micronach@ 1000MH :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Goodramy mam teraz i więcej tego ścierwa nie kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Goodramy mam teraz i więcej tego ścierwa nie kupię. a uzasadnij waść swoją tezę ;-). z radością poczytam. do OC kupuje się inne ramki, goodramy to idealny wybór ale w kategorii value. uzywam w wielu kompach do klikania i jestem bardzo zadowolony. działają na kazdej najbardziej wybrednej plycie i nie robia dziwnych sensacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 850MHz to dla nich max jaki mogą wyrobić, muszę waść jeszcze coś uzasadniać? Rozumiem, że może trafić się słaba sztuka, ale AŻ TAK słaba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 kupiłeś lowend nie narzekaj, jezeli były bindowane jako 667/800 to nie musze się dobrze kręcić, ważne, żeby robiły to co w spd. tak sie zastanwiam nad GR pro ale ddr3 ;) sobih wiesz coś moze na ten temat ? ;) bo ostatnio widziałem asusa p6t i znajome radiaxy :D ps czemu nikt nie rzucił linkiem do cruciali 2x2 gb ? 2x2gb pc6400 ballistix at 1200mhz wprawdzie cl6 ale 1200 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 kupiłeś lowend nie narzekaj, jezeli były bindowane jako 667/800 to nie musze się dobrze kręcić, ważne, żeby robiły to co w spd.Chciał wyjaśnienia to ma wyjaśnienie. Nie narzekam, poprostu powiedziałem, że już nie kupie. Proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 5 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2008 Chciał wyjaśnienia to ma wyjaśnienie. Nie narzekam, poprostu powiedziałem, że już nie kupie. Proste. no cóż, czasem sie trafia coś gorszego ale nie mozna się zrażać ;) bądź patriotą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...