Skocz do zawartości
DDR2

Oc Pamięci 2x2gb

Rekomendowane odpowiedzi

Leny25 napisał(a):

Panowie mam pytanie. Jakie ramy kupić 2x2gb najlepiej 1066Mhz albo dobrze kręcące się 800Mhz.

Myślałem o tym albo o tym x4.

Do wydania mam 250 zł.

Z tych to zdecydowanie G.Skille. Przy 4x1gb OC leci na łeb... Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leny25 napisał(a):

Panowie mam pytanie. Jakie ramy kupić 2x2gb najlepiej 1066Mhz albo dobrze kręcące się 800Mhz.

Myślałem o tym albo o tym x4.

Do wydania mam 250 zł.

Zdecydowanie PQ od G.Skill, aczkolwiek - jeżeli chcesz coś taniej - G.Skill PK 800MHz również będą okej (aktualnie kosztują jakieś 200 zł za 2x 2GB: http://www.reactor.pl/component/option,com...oductId,42822/).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ N Q ] G.SKILL DDR2 PC2 8500 4GB kit

560MHz 5-5-5-15 2,3V (BIOS)

Dołączona grafika

Zapewne pamiętacie te pamięci. twec, oraz DaRoN wspominali o nich kilka stron wcześniej. Przypuszczam że z napięciem można troszkę zjechać w dół. Bawię się nimi ok 1,5godz. Zaraz postawię świeży system i zabieram się za dalsze testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beriam napisał(a):

dwie opcje

3217884[/snapback]

A co powiecie o tych pamiątkach? 3218125[/snapback]
nie moge znalesc w topiku:}

jak te pamiatki sie teraz kreca?

3218176[/snapback]

[ N Q ] G.SKILL DDR2 PC2 8500 4GB kit

560MHz 5-5-5-15 2,3V (BIOS)

Dołączona grafika

Zapewne pamiętacie te pamięci. twec, oraz DaRoN wspominali o nich kilka stron wcześniej. Przypuszczam że z napięciem można troszkę zjechać w dół. Bawię się nimi ok 1,5godz. Zaraz postawię świeży system i zabieram się za dalsze testy.

Z napięciem na pewno możesz zjechać. Pamięci świetne! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XA skoro nie odpowiadasz juz na moje maile to moze tak sie mi uda cos dowiedziec :|

jakie parametry maja kosci ktore mi sprzedales ? Ile MHz cl itd.

czy masz karte dzwiekowa do asus formula rampage bo mi jej nie poslales z plyta. a to nie jest brak kabelka tylko integralnej czesci plyty.

1 z 4 kosci jest padnieta. Masz jeszcze takie same czy mam liczyc ze tam gdzie jest wypisana gwarancja beda jeszcze mieli identyczne bo jak nie to bede mial fakt super dual 3 kosci do OC. Choc watpie zeby po 12 miesiacach udalo mi sie dostac taka sama kosc, niestety dopiero teraz podlaczylem do kompa wszystko. wczesniej nie mialem czasu sie z tym bawic bo mnie nie bylo a teraz mam reke zlamana.

ech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie łatwiej na GG? :) Mam GG w profilu i w sygnaturce :]

Na maile nie zawsze mam czas, bo jest wiele maili, allegro itp., a to że człowiek nie odpowiada na maila od 12h (dopiero je odebrałem, bo wszedłem na to konto Gmaila :) ) to jeszcze nie jest tragedia :)

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twec napisał(a):

Polecam NQ, zresztą zobacz post wyżej ;). Już 3 wynik pod rząd 560MHz (moje maksymalnie zrobiły 566MHz CL5). PQ muszę niedługo dorwać i sprawdzić jak wypadają.

Teama nie miałem, ale z doświadczenia, z G.Skillami, śmiało polecam PQ (lub NQ - patrz wyżej).

Muszki PCGH to raczej to samo co Redline XP2-8000, ale ze zmienionym radiatorem. Kręci się dość przeciętnie.

Z napięciem na pewno możesz zjechać. Pamięci świetne! :)

zamówiłem PQ, jestem ciekaw jak wypadną z porównaniu z NQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kompletnie z innej beczki, mam pytanko.

Zastanawiałem się czy będzie jakakolwiek różnica pomiędzy pamięciami kupionymi w Dualu czyli np. 2x1 a jak kupi się je osobno i złoży do kupy i ustawi jako dual? Oczywiście mowa o dwóch tych samych kościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tenczarny1 napisał(a):

Tak kompletnie z innej beczki, mam pytanko.

Zastanawiałem się czy będzie jakakolwiek różnica pomiędzy pamięciami kupionymi w Dualu czyli np. 2x1 a jak kupi się je osobno i złoży do kupy i ustawi jako dual? Oczywiście mowa o dwóch tych samych kościach.

Jesli chodzi o wydajnosc to nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi