fragon Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam! Ostatnio na necie znalazłem laptopy firmy "ICOM", patrząc po cenie i parametrach są ciekawą propozycją np. LINK Ceny jak do parametrów,nie są duże patrząc na nasz rynek. Tylko co to za firma, czy warto? Czy ktoś miał styczność może z laptopami tej firmy i może coś o niej powiedzieć? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) to jest firma, która składa laptopy z kadłubków i przykleja swoją naklejkę opinii powinieneś szukać pod hasłem Compal (FL90) - bo to chyba to samo, albo bardzo zbliżone Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeboo Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 to jest firma, która składa laptopy z kadłubków i przykleja swoją naklejkę opinii powinieneś szukać pod hasłem Compal (FL90) - bo to chyba to samo, albo bardzo zbliżone Witam, Ja również natrafiłem na tę firmę i byłbym wdzięczny za jakiekolwiek obiektywne opinie na jej temat, bo mam na oku laptopa ale nie chciałbym wyrzucić ~2500zł na coś co może okazać się złomem. Może ktoś napisać kilka zdań o sprzęcie poniżej. Będę wdzięczny za pomoc, bo nie jestem w temacie z notebookami i jeśli ktoś mógłby coś lepszego sam zaproponować... Procesor SB5320 Intel® Core™ Duo T2370 1.73GHz Chipset : VIA VN896. Pamięć RAM : 2GB SO-DIMM DDR II. Dysk twardy : Serial ATA 120GB 5400RPM 8MB cache 2,5'' Karta grafiki Geforce Go 8400M G (NB8M-SE) 128MB (896MB HM) PCI Express, Ekran z matrycą 15,4" WXGA TFT 1280x800, Napędy : Multinagrywarka DVD±RW oraz czytnik pamięci Flash: Secure Digital, Memory Stick, Multimedia Card. Karta dźwiękowa 5.1 + wbudowane głośniki, mikrofon, Fax modem 56K v.92, Karta sieciowa LAN 10/100Mb oraz Wireless IEEE 802.11 b/g., Inne : wewnętrzny bluetooth oraz wbudowana kamera internetowa , Porty : 1xExpress Card, VGA, Modem-RJ11, RJ45, 3xUSB 2.0, line in/out . Wskaźnik : TouchPad. Bateria : 4000 mAh. Cena - 2459zł Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkojad Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Witam, Ja również natrafiłem na tę firmę i byłbym wdzięczny za jakiekolwiek obiektywne opinie na jej temat, bo mam na oku laptopa ale nie chciałbym wyrzucić ~2500zł na coś co może okazać się złomem. Może ktoś napisać kilka zdań o sprzęcie poniżej. Będę wdzięczny za pomoc, bo nie jestem w temacie z notebookami i jeśli ktoś mógłby coś lepszego sam zaproponować... Z góry dzięki za pomoc Witam Wszystkich! Icom moze nie robi topowych lapkow ale, ze sama je sklada, to nie ma problemow z serwisem. Jakosc obodow troche marna, po paru miesiacach widac, ze laptop jest w uzyciu:). Ogolnie firma jest oki, wiem to z wlasnego doswiadczenia, pare ladnych lat z nimi wspolpracowalem. Nie powiem, ze smialo ich polecam ale na pewno zakupy u nich sa bezpieczne. Raczej powaznie traktuja klientow swoich:). No i jest tam z kim pogadac w razie problemow..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludus Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 moje doświadczenia z komputerem (i firmą) Icom: http://www.icom-eu.yoyo.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson80 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Hej, nie chcę się wypowiadać co do jakości ale co do wygody użytkowania: nie znam tej firmy ale kiedyś miałem bardzo bardzo krótko laptopa IPC, masakra z jedną rzeczą - sterowniki! Po formacie zmianie OS - znalezienie sterowników to był koszmar - stery są ale jak potrzeba konkretnych do konkretnego OS - trochę szukania jest! mam DELL ale osobiście uważam że IBM chyba ma rozwiązane to najlepiej - chociaż obecnie wszystkie "markowe" firmy dbają już o to aby sterowniki na bierząco były aktualizowane i dostępne na ich stronach moja sugestia sprawdź jak jest ze sterami do tego;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 mam DELL ale osobiście uważam że IBM chyba ma rozwiązane to najlepiej - chociaż obecnie wszystkie "markowe" firmy dbają już o to aby sterowniki na bierząco były aktualizowane i dostępne na ich stronachTa, szczegolnie HP czy Toshiba na przyklad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ta, szczegolnie HP czy Toshiba na przyklad...A z czym konkretnie miałeś problem do Toshiby? Bo wg. mnie akurat tutaj nie ma problemów. Do mojego lapka, mimo że już chwilę go nie ma w ofercie znajduje ciągle nowe stery na ich stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Mialem swego czasu problemy ze znalezieniem sterownika audio do L20-182 do XP; teraz juz widze jest (dodany 04/06/2008)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adad Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Nie polecam tej firmy!! Laptopy są fatalnej jakości, ciągle się psują!!!(w każdym serwisie wam to powiedzą). Firma robi oczywiście problemy aby naprawić sprzęt, albo oszukują że naprawili i ciągną aż skończy się gwarancja- obsługa fatalna. (w ciągu jednego roku było 7 napraw i do tej pory nie działa prawidłowo) Lepiej kupić nie składaka tylko markowy, markowe (dell, ibm, asus) o wiele rzadziej się psują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...