Skocz do zawartości
Gość

Jaka plytke na nForce2 do 550zl?

Jaka plytke na nForce2 do 550zl.?  

1. 1. Jaka plytke na nForce2 do 550zl.?

• Epox 8RDA
      32
    • Abit NF7
      17
    • MSI K7N2
      7
    • Soltek SL-75FRN
      6

Rekomendowane odpowiedzi

boze ale mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iaja takie posty jak RedNacza ktory na pczy nie widzial niczego poza tym co ma w configu , i myslui ze duzo wie.

weź nie pier... takich smutków...

dziś dla firmy sqadam 3 kompy... dwa do "pisania" na <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianych ecs'ach których nienawidzę! ale muszę kupić bo inaczej mniejszą prowizję dostanę...

a 3 multimedialny (full wypas) i ZGADNIJ na jakiej on płycie będzie....

więcej miałem już wspólnego z komputerami niż ty kiedykolwie będziesz miał....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie o to mi chodzi, ze skladasz tego kompa na Epoxie , nie z tego powodu ze jest najlepszy , tylko z tego ze ty go akurat wybrales.

ehhh...

to podaj mi lepszą płyte na nforce2, która ma firwire dodatkowe usb i TAK BARDZO potrzebne u mnie w firmie bajery....

no podaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modem nie usprawiedliwia, wystarczyło wpisać nFORCE2 w wyszukiwarce i bys sie przekonał ze epox jest najlepszy.

Poczekamy, zobaczymy... :) :wink:
:roll: :roll: => :lol: 8)
Jak mam to rozumieć?? :) :?

no, a on ma to wszystko coma epox 8RDA+?

Ma wszystko co epox +SerialATA+pełnego soundstorma z wszystkimi wyjściami cyfrowymi itp. Nie wspominając już o wiekszej regulacji V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boze ale mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iaja takie posty jak RedNacza ktory na pczy nie widzial niczego poza tym co ma w configu , i myslui ze duzo wie.

Nic dodać nic ująć :evil: :evil: :evil:

Abit jak dla mnie to producent malo znaczacy

LOL

:lol: :lol: :lol:

ABIT NF7-S ma:

FireWire

Serial AtaRAID

PEŁNY soundstorm

Genialne mozliwości O/C

Przejściówke SATA :arrow: ATA

LAN

ABIT sie strasznie zsyfił

A to niby dlaczego??? :evil: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no, a on ma to wszystko coma epox 8RDA+?

Vengeance ma oczywiscie racje

a ty rednacz pieprzysz jak zwykle 3 po 3

nie widziała d.u.p.a. słonca ......

to ze masz epoxa i jestes zadowolony (a wczesniej jechałes na jakims szmelcu -jak to sam gdzies pisałes) to nieznaczy ze inne płyty sa gorsze i ze np abit w czyms mu ustępuje (zawłaszcza nadchodzący rev 1.2)

zanim zabierzesz głos i wyszczerzysz jadaczke poczytaj choc na necie o wyposazeniu i mozliwosciach innych płyt o których zabierasz bardzo delikatnie mówiac niekompetentny głos

na forum siedze od jakiegos czasu-głos zabieram rzadko bo mi sie nie chce ale jak czytam twoje posty rednacz to momentami nie wytrzymuje i powiedziec musze ze jestes jedenym z moich ulubienców na tym forum - za przeproszeniem <span style="color:red;">[ciach!]</span>l... jak mało kto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że tylko MSI cyba że chcesz kręcić procek aż do usmażenia wtedy poczekaj na nowego Epoxa ( choć ja uważam że wszystcy producenci na E są eeeeeee ( nigdy wrona nie urodzi orła

Cos ty fajczyl chlopie ? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co słysze, czytam i myśle to Abit bije epoxa na głowę. O/C na tej płycie rzuca na kolana i mobo ma też serial ata. Czy weżmiesz s, czy nie to zależy czy potrzebujesz bajerów, ale na pewno weź rev. 1.2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co słysze, czytam i myśle to Abit bije epoxa na głowę. O/C na tej płycie rzuca na kolana i mobo ma też serial ata. Czy weżmiesz s, czy nie to zależy czy potrzebujesz bajerów, ale na pewno weź rev. 1.2.

moze nie bije i rzuca na kolana. ale dla nie zawsze Abit byl przed epoxem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decklen napisał: 

Ja uważam że tylko MSI cyba że chcesz kręcić procek aż do usmażenia wtedy poczekaj na nowego Epoxa ( choć ja uważam że wszystcy producenci na E są eeeeeee ( nigdy wrona nie urodzi orła ) 

Cos ty fajczyl chlopie ? 

NIC WŁAŚNIE NIE FAJCZYŁEM

Abit sie spaścił bo na około 300 tyś produkowanych płyt do serwisów trafiło w zeszłym roku~ 27% (mam układ w ABIT Polska)

Po cholere sie kłucicie co ma lepszy wypas Epox czy Abit

1- na cholere komu FIREWIRE - przeżytek który zastosować można jedynie do niektórych kamer

2- poco w Epoxie soundstorm jak niema cyfrowych wyjść ( chyba to słuchania na głośniczkach za 30 zeta :)

3- jaka jest więc sensowna różnica między Epoxem z plusem i bez

4- Fajna jest płyta ASUSA ale zajebiście droga

Atak poza tym to ten nForce2 to wcale nie taka rewelka jak myślałem w porównamiu naprzykład z płytą Msi KT4 ULTRA przyrost wypału o 3-5% to niewiele chyba a poza tym nadchodzi KT400A i KT600 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL

to słabo słyszysz i czytasz

jeden przesadza w jedna stronę drugi w drugą

opamiętajcie sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co....

pytać się po jakimś milionie postów o płytach na nf2.... o to która jest najlepsza... i jeszcze podawać cenę 550 zł...

to już mnie rozbraja....

OCZYWIŚCIE ŻE EPOX DO JASNEJ WERONIKI!!!!!!!!!!!!!!!

ale nie zwykły tylko +

Wyluzuj czlowieku.. Podalem kwote,bo tyle moge przeznaczyc na plyte jezeli uda mi sie moja stara sprzedac. Po drugie nie pytalem, ktora jest najlepsza, tylko ktora byscie polecili. Czemu Epox tylko z + ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najsmieszniejsze jest to ze nowa plyta Ecs l7s7a2 na sis 746 nie odstepuje wydajnosciowo ani na krok od nfoce i kt400 i nawet ci z ocbench podkrecili na niej proca do fsb 190. ale ogolnie do krecenia nie nadaje sie zabardzo mimo

100-250fsb ~1

v-cor 1% 3% 5% (to mnie rozbwailo)

v-dimm tez cos podobnego ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najsmieszniejsze jest to ze nowa plyta Ecs l7s7a2 na sis 746 nie odstepuje wydajnosciowo ani na krok od nfoce i kt400 i nawet ci z ocbench podkrecili na niej proca do fsb 190. ale ogolnie do krecenia nie nadaje sie zabardzo mimo

100-250fsb ~1

v-dimm tez cos podobnego ;pnajsmieszniejsze jest to ze nowa plyta Ecs l7s7a2 na sis 746 nie odstepuje wydajnosciowo ani na krok od nfoce i kt400 i nawet ci z ocbench podkrecili na niej proca do fsb 190. ale ogolnie do krecenia nie nadaje sie zabardzo mimo

100-250fsb ~1

v-dimm tez cos podobnego ;p

a no i kosztuje ~300zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazalo sie,ze Abit NF7 nie ma rev 1.2 jak wczesniej mowili mi kolesie z Siriusa. Dlatego pokusze sie chyba o Epoxa 8RDA.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazalo sie,ze Abit NF7 nie ma rev 1.2 jak wczesniej mowili mi kolesie z Siriusa. Dlatego pokusze sie chyba o Epoxa 8RDA.

Pozdrawiam

Na pewno jest tylko jeszcze go nie mają. Poczekaj i nie gorączkuj się.

Jak może nie być NF7 na rev 1.2?? 8O

Przecież myśląc logicznie Abit jeśli modernizuje swoje płytki na nForce to całą linie, począwszy od najuboższego modelu skończywszy na najbardziej wypasionym, bo każdy jest na takim samym PCB (jeśli źle mówie to poprawcie :) ), a nieopłacalne a przedewszytkim głupie było by produkowanie wersji 1 i 1.2. Więc poczekaj, napewno w wkrótce i w Polsce się pojawi... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chdzilo mi o to,ze nie ma jej jak narazie u nas.. Nie moge za bardzo czekac,bo jak sprzedam swoja plytke to nie bede mial kompa.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROTFL

to słabo słyszysz i czytasz

jeden przesadza w jedna stronę drugi w drugą

opamiętajcie sie

przesadza to najwyżej twój stary chwasty na polu...

co do płyty pod nforce 2 jaokoś nie wdzę ich w takich ilościach jak powinny znajdować się w postach...

skoro są takie dooooobre to dlaczego ludzie kupują epoxy a nie abity...

sugerujesz, że jesteś mądrzejszy od całego świata...

posiedziałbyś chwilkę u mnie w pracy to byś kupę z wrażenia zrobił na jakim sprzęcie się tam pracuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozecie go zablokowac.. Faktycznie prosilem o rade a tu chodzi juz o inne rzeczy. Pozdrawiam, dzieki wszystkim za opinie. Kupie Albo Epox'a 8RDA bez + bo nie potrzebuje Firewire i sieciowki ( to chyba wszystko czym sie roznia?) albo Abita jak beda dostepne te bez s w rev 1.2

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesadza to najwyżej twój stary chwasty na polu...

co do płyty pod nforce 2 jaokoś nie wdzę ich w takich ilościach jak powinny znajdować się w postach...

skoro są takie dooooobre to dlaczego ludzie kupują epoxy a nie abity...

sugerujesz, że jesteś mądrzejszy od całego świata...

posiedziałbyś chwilkę u mnie w pracy to byś kupę z wrażenia zrobił na jakim sprzęcie się tam pracuje...

juz kilka linijek wyzej napisałem co o tobie sadze matole

takie texty wsadz sobie w d.u.p.e

myslisz jak na<span style="color:red;">[ciach!]</span>liłes postów bez liku-wszystkie kompletnie bezsensowne to bedziesz tu wszystkich pouczał

idz synku -jebnij grzywką w kant stołu ale tak porządnie-z conajmniej 2 matrów

widac ze kupiłes sobie epoxa i swiata poza nim nie widzisz bo niby jak?skoro twa wiedza i doswiadczenie (<span style="color:red;">[ciach!]</span>o warte rzecz jasna) opiera sie tylko na jednym epoxie to chłopie wybacz ale jestes żałosny -ręke dam uciąc ze w zyciu nie widziałes zadnego abita na oczy a mądrzysz sie qrwa jakbys miał juz wszystko co dostępne na rynku

takie matołki jak ty sa niczym innym jak zakompleksionymi postojebcami na tym forum i niczym więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...