Skocz do zawartości
mato22

Mobo Do 505pln - Ga-ep35-ds4?

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tej płycie?

Jeszcze nigdzie nie widziałem na polskich stronach testu tej płytki.

Z racji tego, że wymieniam swą P5n-e sli nadarza się okazja by zmienić ją właśnie na takie mobo od gygabyta.

Teraz mam procka e8400 i pamięci ocz platiniumki. Jeśli uważacie, że ta płyta to zły pomysł to podajcie jakieś inne propzycje.

Oczywiście płyta do max oc ile się da. Już niedługo to wykorzystam...

Pozdrawiam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dolnym slocie bedzie Ci dzialac grafa ale bedzie pracowac na pci-e x4 i stracisz troche na wydajnosci . Na Radku 3850 byl to spadek zedu 20% wiec dosc sporawo :( A na czyms mocniejszym zapewne bedzie wiekszy spadek , chyba ze masz cos pokroju x1950 lub 8600 to smialo mozesz miec , roznica w wydajnosci to ok 4% . Chyba ze kupisz cos na x38 to tam obydwa pci-e sa x16 ;)

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w dolnym slocie bedzie Ci dzialac grafa ale bedzie pracowac na pci-e x4 i stracisz troche na wydajnosci . Na Radku 3850 byl to spadek zedu 20% wiec dosc sporawo :( A na czyms mocniejszym zapewne bedzie wiekszy spadek , chyba ze masz cos pokroju x1950 lub 8600 to smialo mozesz miec , roznica w wydajnosci to ok 4% . Chyba ze kupisz cos na x38 to tam obydwa pci-e sa x16 ;)

Mam radka HD 4870 wiec mysle ze sapdek był by konkretny. W takim razie wytłumacz mi jedną rzecz. W momencie jak zakupie druga taka karte i połacze w CF (głównie dlatego brałem tą płyte) to karty mi zwolnia do PCIEx4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ep35-ds4 można spokojnie kupić za 295zł więc odrobinkę mniej jak napisane w temacie :P

jeżeli chodzi o cenę / jakość to chyba bije wszystkie płyty na głowę (sam zmieniam płytkę i też tą kupię prawdopodobnie :P)

zakup jak najbardziej opłacalny biorąc pod uwagę iż możesz bawić się w RAIDy.

i ponoć ładnie można kręcić procki na niej :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi