Blowy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam. Składam nowy komputer na bazie Q6600 i ddr2 800mhz, nie jest to mój pierwszy sprzęt który składam samodzielnie ale ostatnio to bylo jakieś 3-4 lata temu i troche wypadłem z obiegu. Czy przy pierwszym odpaleniu nowego skladaka bios defaultowo ustawi mi poprawnie szybkosc magistrali na jakiej chodzi proc i ram ? Dodam ,ze nie mam zamiaru nic podkrecac, chce aby w pełni były wykorzystywane parametry podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 tak, wszystko poprawnie rozpozna (no chyba ze bios jakis starszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jeżeli sprzęt będzie nowy i będzie to pierwsze odpalenie komputera to bios wykryje automatycznie poprawne ustawienia na których bezpiecznie można korzystać z komputera. Ustawienia te będą takie aby działał poprawnie lecz aby wszystko chodziło jak najlepiej ustawisz potem tylko timingi i napięcie takie jakie zaleca producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...