zmarszczony fred Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Witam! Przed chwilą podłączyłem nowy monitor LCD. Obraz jaki jest przez niego wyświetlany wygląda jak przy 256 kolorach, tyle że dodatkowo wszystko jest rozmyte i niewyraźne (w razie potrzeby mogę zrobić screena, ale nie wiem czy będzie to na nim widoczne). Dzieje się tak zarówno kiedy podłączam monitor przez DVI jak i przez wejście analogowe. Sterowniki do monitora zainstalowałem z dołączonej płytki, sterowniki do karty graficznej też zaktualizowane. Teraz zastanawiam się czy już zacząć panikować :P. Mój manual twierdzi, że mam źle skonfigurowaną kartę graficzną, ale po wypróbowaniu wszystkich(?) konfiguracji poddaję się. Rozdzielczość wstawiona dobrze. Mój konfig: Samsung SyncMaster 932B Palit 7600GT (AGP) to chyba nieistotne: Asus P4S800 P4 2,6 GHz 1024MB RAM zasilacz Amacrox Warrior 400W Edytowane 28 Stycznia 2008 przez zmarszczony fred Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam! Przed chwilą podłączyłem nowy monitor LCD. Obraz jaki jest przez niego wyświetlany wygląda jak przy 256 kolorach, tyle że dodatkowo wszystko jest rozmyte i niewyraźne (w razie potrzeby mogę zrobić screena, ale nie wiem czy będzie to na nim widoczne). Dzieje się tak zarówno kiedy podłączam monitor przez DVI jak i przez wejście analogowe. Sterowniki do monitora zainstalowałem z dołączonej płytki, sterowniki do karty graficznej też zaktualizowane. Teraz zastanawiam się czy już zacząć panikować :P. Mój manual twierdzi, że mam źle skonfigurowaną kartę graficzną, ale po wypróbowaniu wszystkich(?) konfiguracji poddaję się. Rozdzielczość wstawiona dobrze. Mój konfig: Samsung SyncMaster 932B Palit 7600GT (AGP) to chyba nieistotne: Asus P4S800 P4 2,6 GHz 1024MB RAM zasilacz Amacrox Warrior 400W nie ma szans, jeżeli ustawisz natywną 1280x1024 i podłączasz przez DVI to obraz musi być SUPER ostry kolory: ustawiasz najciemniejszą gamme w menu monitora (chyba mode 1 albo 3) i dodatkowo zmniejszasz gamme w sterownikach grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmarszczony fred Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 nie ma szans, jeżeli ustawisz natywną 1280x1024 i podłączasz przez DVI to obraz musi być SUPER ostry kolory: ustawiasz najciemniejszą gamme w menu monitora (chyba mode 1 albo 3) i dodatkowo zmniejszasz gamme w sterownikach grafiki a jednak... zapewniam, ze obraz wygląda jakby miał niedobór wapnia... rozdzielczość ustawiona dobra, gammą się bawiłem, ale nic nie dało. Jakieś pomysły? Jedyne co przychodzi mi do głowy to format, jak to nie pomoże to jutro ide z monitorem do kolegi, sprawdzić czy tylko mnie nie lubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 a jednak... zapewniam, ze obraz wygląda jakby miał niedobór wapnia... rozdzielczość ustawiona dobra, gammą się bawiłem, ale nic nie dało. Jakieś pomysły? Jedyne co przychodzi mi do głowy to format, jak to nie pomoże to jutro ide z monitorem do kolegi, sprawdzić czy tylko mnie nie lubi. tak z ciekawości wrzuć jakąś fotkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmarszczony fred Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 tak z ciekawości wrzuć jakąś fotkę :) Nie wiem czy widzisz to samo co ja, bo od strony systemu wszystko jest w porządku. KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie wiem czy widzisz to samo co ja, bo od strony systemu wszystko jest w porządku. KLIK tak na screenie wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmarszczony fred Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Problem rozwiązany. Dzisiaj odwiozłem monitor na reklamację i okazało się, że uszkodzona matryca. Wymienili od ręki. Dzięki za zainteresowanie tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...