macin Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Pamięci jak w podpisie. Wydajność spadła w evereście z ok 7300mb/s odczyt do ok 4900mb/s. Czym to może być spowodowane? timingi: 4-4-4-12-38-4-4-4-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Też mam podobny problem po przekroczeniu ok 400mhz na fsb.Prawdopodobnie płyta już nie wyrabia.Napisz na jakich ustawieniach pracujesz.Poza tym o twojej płycie poszukałem trochę i oto jedna z wad jaką znalazłem "Nieoptymalna wydajność bez ustawiania zworki oraz alpha-timingów pamięci". Nie widziałem na oczy płyty więc nie wiem co to za zworka ale pokombinuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jak masz zworkę ustawioną?? Po ustawieniu alph wydajność do FSB 513mhz jest znakomita więc nie wiem czemu ci się tak dzieje....BTW masz topic o tej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Jak masz zworkę ustawioną?? Po ustawieniu alph wydajność do FSB 513mhz jest znakomita więc nie wiem czemu ci się tak dzieje....BTW masz topic o tej płycie. Właśnie wydajność spadła po ustawieniu 8x400. Na 8x375 było ok. Kurcze może faktycznie przestawię zworkę na 333 bo jest 200. Jade na alpha 38-4-4-4-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Płyta ustawiła wyższy strap. Zmień o ręcznie jeżeli masz taką możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...