Anielskooki Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witam,mam dziwny problem z tą podstarzałą już kartą,niedawno kręciłem swoj procesor <info tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=255787> i myśle,że to ma z tym jakiś związek. Chciałem zapytać,czy artefakty w grafice (benchmark 3dmark 01 SE: żałosne 2376 pkt z przekłamaną grafiką ) mają związek z tym,że podniosłem napięcie na procku przy pomocy drut moda z 1.65 do 2.0 V. Próbowałem przeinstalowywać sterowniki ale to nic nie dało,ustwiłem sterownik na maksymalną wydajność. Stery to : Forceware 93.71 ,próbowałem też sterów od producenta i forceware 71.89. Jeżeli chodzi o chłodzenie to karta jest chłodna <na dotyk > <na pasywne chłodzenie założyłem dodatkowo intelowski cooler od mojego celka 633 >w obudowie panuje 20 * C . Karta nie jest podkręcana,kondensatory nie spuchnięte. Zasiłka to DTK 230 W . Prosze o pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Jesli masz stara płytę główną to dźwiga Ci razem z fsb proca szyne agp i pci. wyżej niz 66/33 Mhz radzę uważać bo bedziesz zmuszony sprawic sobie nowgo kompa wczesniej niz myslisz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...