g2tech Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Tak nie dawno zainteresowałem procesorem AMD BE-2400 i jego nieco słabszymi braćmi. TDP ma na poziomie 45w co ciężko spotkać w jakim kolwiek procesorze. Zrobiony w 65nm, myślę że by się bardzo ładnie kręcił. Szukałem informacji na forum ale nic ciekawego nie znalazłem. Szukałem na google to znalazłem parę opinii chwalących ten procek. Czy miał ktoś jakieś większe styczności z tym cudem. Jeśli tak to proszę o opinie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Generalnie to to jest Brisbane z obniżonym napięciem i tyle. Oc jest podobne, jak na zwykłych Briskach... szkoda dopłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 lepiej brać Athlona X2 4200+ z oznaczeniami ADO4200DOBOX - KLYK. Obecnie chyba najtanszy procek na Brisbane G2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) to chyba wogóle nie warto dopłacać do tego co mam obecnie ? http://www.allegro.pl/item301538689_megapr...sbane_oem_.html coś takiego by się podkręciło jeszcze bez znacznej zmiany napięcia? Edytowane 29 Stycznia 2008 przez g2tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Diabli wiedzą, czy to jest G1 czy G2... Popatrz sobie po sygantukach ludzi na forum (jest caaały duży temat o Brisbane), to będziesz wiedział, na ile można liczyć na tym procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 A skąd mam wiedzieć czy to jest G1 czy G2? Z reguły nigdzie to nie pisze ? Czym się różni? A luk1999 twój gdzie kupiłeś bo widzę że się ładnie kręci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Oznaczenie na procku, końcówka DD w pierwszej linijce to G1 a DO to G2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 (edytowane) Lepiej brać G2? np. coś takiego http://www.allegro.pl/item299701573_athlon...entylatory.html ? Edytowane 29 Stycznia 2008 przez g2tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Tak, chodzi o te właśnie procki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeroMikie Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Tak nie dawno zainteresowałem procesorem AMD BE-2400 i jego nieco słabszymi braćmi. TDP ma na poziomie 45w co ciężko spotkać w jakim kolwiek procesorze. Zrobiony w 65nm, myślę że by się bardzo ładnie kręcił. Szukałem informacji na forum ale nic ciekawego nie znalazłem. Szukałem na google to znalazłem parę opinii chwalących ten procek. Czy miał ktoś jakieś większe styczności z tym cudem. Jeśli tak to proszę o opinie! Ja polecam X2 4400+ w serii D0 częstotliwość ta sama rewizja też G2 ok 100 w kieszeni mój odwoltowałem na vcore 1.1 @ stock i chodzi stabilnie 24h niżej nie testowałem z braku czasu Edytowane 30 Stycznia 2008 przez AeroMikie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AeroMikie Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ja polecam X2 4400+ w serii D0 częstotliwość ta sama rewizja też G2 ok 100 w kieszeni mój odwoltowałem na vcore 1.1 @ stock i chodzi stabilnie 24h niżej nie testowałem z braku czasu załącznik przedstawia BE-2400 testowe i mój X2 4400+ skoro nie ma różnicy po co przepłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...